Sony gaat minder first-party PlayStation Vita-games uitbrengen

Met onder andere Uncharted: Golden Abyss en Killzone: Mercenary beschikt de PlayStation Vita over games uit de grootste franchises van Sony, maar gamers met een Vita hoeven niet te rekenen op een karrenvracht aan first-party games. Volgens Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, richt men de pijlen voor de PS Vita vooral op third-party en indiegames.

Uiteraard heeft het een financiële reden, want ook voor de Vita zijn de kosten stevig om een AAA-game te ontwikkelen. Mede dankzij de kracht van de PlayStation 4 zouden gamers meer verwachten van de Vita. Yoshida vertelde:

When we launched the Vita with Uncharted, it was amazing; PS3-like quality in your palm, but as time moved on, you are seeing PS4 quality and people’s expectations for the graphic fidelity has gone up. It’s very fortunate that the indie boom happened and they are providing lots of great content to Vita. Gameplay, game mechanic wise, people want to spend 10 minutes, 15 minutes getting in and out. On Vita, it’s great with suspended functionality, so these indie games really great for that from a game design standpoint.

Instead of watching big stories or cinematics, you can spend hours on Vita. So, I think that’s actually the biggest star to help provide great content to Vita going forward. And we continue to make games cross-platform games, especially on digital side.

De PS Vita gaat dus zeker nog wel first-party spellen krijgen, maar wellicht minder dan sommigen hopen. Mede dankzij Remote Play (speel PS4-games op je Vita) en PlayStation Now (het streamen van PS3-games op je Vita) lijkt er nog zeker een toekomst te zijn voor de handheld.

  1.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Wel jammer, had ik de PS Vita in 2012 op release met Uncharted gehaald, komen er in twee jaar tijd maar een paar games voor uit. Hopelijk wordt remote play leuker in de toekomst en dat ik straks Uncharted 4 op me PS Vita kan verder spelen.

  2.   
    Dynastickiller's avatar

    Ik moet eerlijk zeggen ik had niet verwacht dat remote play zo goed zou werken! Ben blij dat ik een.vita heb 😀

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Jammer dan ga ik mijn vita juist niet gebruiken meer zowat, als een spel op de ps4 uit komt en vita haal ik hem juist voor de ps4.
    Ik speel veel liever achter de grote tv die altijd vrij is gewoon zorgen voor je eigen tv, de vita vind ik leuk voor simpelere spelletjes of exclusief uiteraard.
    Ik zal uncharted 4 juist totaal niet op mijn vita willen spelen als er cros play compatibel is, maar ja meningen verschillen ik speel liever op grote tv dan.

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Vind wel jammer vind de vita echt top apparaat en de games die er zijn zijn ook erg goed.
    Gebruik de vita nu voor de echte vita titels en voor indie titels die vind ik leuker op de vita dan op ps4 om te spelen zelfde als bordelands 2 op ps3 kon ik er maar niet in komen door de stijl en op de vita kan ik het wel hebben om te spelen.

  5.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Ja nou eh.. fuck jullie, Sony. 🙄

  6.   
    dav1d's avatar

    Haha, en ook al bijna geen exclusives op die console van ze. Lijkt me de slechtste console van de drie.