Battlefield: Hardline uitgesteld tot begin 2015

Battlefield: Hardline is door ontwikkelaar Visceral Games uitgesteld tot begin 2015. Dit heeft de ontwikkelaar vannacht via de Battlefield Blog laten weten. Tijdens de E3 werd de nieuwe Battlefield-titel, met politie en criminelen in de hoofdrol, officieel aangekondigd en werd er gelijk een bèta beschikbaar gesteld. Door de feedback van de spelers is de game tijdens de bèta al verbeterd, maar uit de feedback blijkt dat er nog veel meer te doen is.

De reden voor het uitstellen van de game blijkt dan ook simpel te zijn: Visceral Games wil een game op de markt brengen die zo goed mogelijk is en er zeker van zijn dat de spelers weggeblazen worden van verbazing. Er zal dan ook hard worden gewerkt aan meer innovatie op het gebied van de multiplayer, een diepere verhaallijn en verbeterde stabiliteit. Met het oog op Battlefield 4, is zeker het laatste punt niet onbelangrijk.

Visceral Games heeft nu tot begin 2015 om Battlefield: Hardline te ontwikkelen. Uiteraard staat de ontwikkeling van Battlefield 4 door ontwikkelaar DICE niet stil en verschijnen er voor deze titel nog twee DLC-pakketten. Wat vinden jullie van dit uitstel? Is het goed dat er meer tijd wordt genomen voor de nieuwe Battlefield-game, bleek dit ook uit jullie ervaringen met de bèta?

  1.   
    R1chardTM's avatar

    Ik heb überhaupt al niet veel vertrouwen in het spel. In mijn ogen is het meer een Battlefield 4 uitbreiding dan een volledig nieuw spel. Waar is toch die goede oude tijd dat er niet ieder jaar verplicht een Battlefield-game moet verschijnen. Het uitstel kan de game in mijn ogen alleen maar ten goede komen.

  2.   
    djTheHague's avatar

    Vooral voor mijn portemonnee wel een voordeel.. Heb een hoop andere games die ik ook in die tijd wil spelen, dus het maakt me niet zoveel uit, laat ze maar lekker de tijd nemen om de game te verbeteren, al was ik met de beta al verkocht!

  3.   
    Cooky-NL's avatar

    Zonde… ondanks het gevoel dat het DLC voor Battlefield 4 lijkt, was ik erg benieuwd! Ik heb mezelf uitstekend vermaakt met de beta!

  4.   
    GBA43's avatar

    Ik bezit momenteel de volledige Battlefield serie, en heb ook altijd met smart zitten wachten op een nieuw deel.
    Maar ik vond de beta maar saai, ik kreeg ook helemaal geen ‘Battlefield feeling’
    Nou zegt de beta ook niet altijd alles, maar toch.. de basis is al een flop voor mij.
    Ik ben altijd Anti-CoD geweest vanwege uitmelkerij, maar deze praktijken bij Dice komen daar ook langzamerhand in de buurt.

  5.   
    Hillianii's avatar

    Ach ja.. Er komen nog té veel spellen joh maak je niet druk erom.

  6.   
    Connorkill's avatar

    Uiteraard staat de ontwikkeling van Battlefield 4 door ontwikkelaar DICE niet stil en verschijnen er voor deze titel nog twee DLC-pakketten.

    Alleen Final stand moet nog uitkomen hr.. 😉

  7.   
    Cooky-NL's avatar

    Connorkill schreef, "

    Uiteraard staat de ontwikkeling van Battlefield 4 door ontwikkelaar DICE niet stil en verschijnen er voor deze titel nog twee DLC-pakketten."

    Alleen Final stand moet nog uitkomen hr.. 😉

    Voor Premium-leden wel ja.. 🙂

  8.   
    lassieman's avatar

    R1chardTM schreef, "Ik heb überhaupt al niet veel vertrouwen in het spel. In mijn ogen is het meer een Battlefield 4 uitbreiding dan een volledig nieuw spel. Waar is toch die goede oude tijd dat er niet ieder jaar verplicht een Battlefield-game moet verschijnen. Het uitstel kan de game in mijn ogen alleen maar ten goede komen."

    Sinds het begin is er eigenlijk elk jaar wel een nieuwe Battlefield-game uitgebracht. http://en.wikipedia.org/wiki/Battlefield_%28series%29

    Verder denk ik dat ze er alles aan moeten doen om een goede launch te hebben deze keer. Na BF3 en BF4 is het vertrouwen al niet hoog en met nog een slechte launch kan het wel eens einde Battlefield zijn.

  9.   
    DexMax's avatar

    Ik vind het niet eens zo’n heel slechte zet. Battlefield 4 is natuurlijk een jaar te vroeg uitgebracht. Veel mensen verwachten nu al een zeer goede game in de bèta, maar het is niet voor niets nog een bèta. De term bèta is aan inflatie onderhevig.

    Wat ze bij Visceral Games goed hebben gedaan is feedback ontvangen van de community en daarmee de game verder ontwikkelen. Dit gevoel heb ik bij BF4 niet gehad.

  10.   
    Nitrix31's avatar

    Tja, altijd beter als een spel uit brengen die op dat moment nog in de ontwikkel fase zit (bf4). Kijk wel uit naar deze game. De beta was erg leuk en speelde fijner/beter dan Battlefield 4.

  11.   
    Thijs.'s avatar

    prima keuze van EA hopelijk is het ook goed voor de game

  12.   
    Randy1991's avatar

    Neem de tijd voor een topgame te maken. Hier wil ik gerust op wachten. Battlefield 4 was een drama bij de release …