CrewGrounds: De E3 was…

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox One, zweert persoon B bij de PlayStation 4. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

De E3 was…

Michiel Brunsveld
Vet
De E3 2014 is voor mij meer dan geslaagd. Veel toffe games, veel gameplay en een aantal leuke onthullingen. Gameplay van Far Cry 4, de demo van Rainbow Six: Siege, prachtige beelden van The Division, Batman: Arkham Knight, een kleine teaser van Uncharted 4, de verrassend leuke demo van Sunset Overdrive, de teaser van de nieuwe racegame van Criterion… allemaal tof! Toch miste nog de echte ‘wow’ die de new-gen consoles nodig hebben. Dat gaat in 2015 allicht wel gebeuren, want dit jaar is meer een overgangsjaar. De echte new-gen games zijn niet voor niets pas in 2015 klaar. The Witcher 3, The Division… het gaat zeker goedkomen. Episch was het dus niet, maar met de vele toffe games en een handvol verrassingen was de E3 zeker vet.

Caron Peeters
Teleurstellend
Misschien is het omdat ik al sinds het 8 bit-tijdperk meedraai en ik al zoveel heb gezien, maar ik kan niet anders dan concluderen dat mijn honger na afloop van deze E3 geenszins gestild is. Ik mis vooral de innovatie en creativiteit bij de AAA-partijen. Want hoezeer ik ook onder de indruk was van de trailers van Zelda, The Witcher 3, Far Cry 4 en Uncharted 4, mis ik een titel die iets volslagen nieuws brengt. Ik begrijp dat we in deze tijden sneller geneigd zijn om het op safe te spelen, maar ik had met de komst van de new-gen toch ook op meer originaliteit en vernieuwing gehoopt. Dat de hoogtepunten vooral liggen bij voortzettingen van langlopende franchises, duidt op creatieve armoede bij de grote partijen. Gelukkig zijn daar nog de indies. En waar waren de Oculus Rift en Project Morpheus? Ook daar had ik meer van verwacht.

Boris Vreeswijk
Redelijk
Alhoewel ik gelukkig word van grootse titels als Halo 5: Guardians, Uncharted 4 en een nieuwe Zelda in het verschiet, vind ik de E3 dit jaar toch matig. Zo had ik gehoopt dat Beyond Good and Evil 2 eindelijk aan bod zou komen. Ook het veelbelovende The Last Guardian was dit jaar nergens te bekennen. Ondanks deze gemiste kansen heeft de E3 mij wel weten te verassen. Beelden van The Division, The Witcher 3 en Mass Effect 4 weten mijn gebroken hart enigszins te lijmen. Volgend jaar hoop ik veel meer new-gen-waardige content te zien. Zo hunker ik naar nieuwe franchises zoals de onlangs aangekondigde titel Scalebound.

Valentijn van der Lende
Redelijk
Over deze E3 houd ik gemengde gevoelens over. Zo werden er dit jaar enerzijds ontzettend veel vette titels getoond (The Legend of Zelda Wii U, Halo: The Master Chief Collection, Assassin’s Creed: Unity, etcetera), maar waren deze anderzijds grotendeels al van tevoren onthuld. Hoewel er dus genoeg aankomt om het begin van dit nieuwe consoletijdperk interessant te houden, miste een beetje die WOW-factor tijdens de persconferenties. Daarnaast zijn de wensen die ik had voor deze E3 niet in vervulling gegaan. Zo had er dus nog een stuk meer geknald kunnen worden. Al kan geen gamer écht ontevreden zijn over wat er getoond is deze E3.

Leon Kempers
Vet
Toegegeven: het ontbrak dit jaar aan grote verrassingen. De meeste getoonde games waren reeds onthuld (Far Cry 4, Destiny) of we konden ze al van mijlenver zien aankomen (LittleBigPlanet 3, GTA 5 voor de new-gens), al zijn er natuurlijk uitzonderingen als Rainbow Six: Siege. Dat neemt echter niet weg dat de getoonde games vrijwel allemaal van uitzonderlijk hoge kwaliteit waren. Want zeg eens eerlijk: heb jij ook maar één echt waardeloos spel gezien op de beurs? Inderdaad, ik ook niet. Ondanks het gebrek aan kwantiteit maakte de hoge kwaliteit dit voor mij een erg vette E3.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren