Crytek UK staakt werk wegens financiële Crysis; Homefront: The Revolution op pauze

Eerder wisten we al te vermelden dat Crytek in een financiële dip zit, maar nu lijkt het probleem daadwerkelijk te escaleren. Door de geldnood bij het hoofdkantoor van Crytek zouden de werknemers van Crytek UK niet meer op werk op komen dagen. Dat betekent dat de productie van Crytek UK’s nieuwste project, Homefront: The Revolution, momenteel stil komt te liggen.

Het nieuws was afkomstig van insider-bronnen van Kotaku. Naar verluidt zou Crytek al langer niet al haar personeel af kunnen betalen, waardoor al minimaal honderd werknemers ontslag namen. Een ander deel van de werknemers komt momenteel gewoon niet opdagen op kantoor of wacht geduldig af tot de situatie verbetert.

Verschillende werknemers van Crytek UK hopen dat de gehele ontwikkelstudio overgekocht wordt door Deep Silver. De groeiende uitgever heeft het kapitaal om de productie van Homefront: The Revolution te kunnen financieren en het trouwe personeel in Nottingham weer van loon te voorzien. Geen van de partijen heeft tot dusver een officieel antwoord afgegeven omtrent de aanschaf of verkoop van de Britse studio.

  1.   
    Supermanneke's avatar

    Vind het wel jammer, Homefront was één van de games waar ik wel naar uitkeek. Hopelijk fixed Crytek die financiele problemen (looking at you, Wargaming), het zou jammer zijn als Homefront geheel gestopt zou worden.

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Crytek heeft 8 studio’s, het hoofdkantoor ligt in Duitsland, Frankfurt. Deze nieuws bericht gaat ALLEEN over Crytek UK en niet Crytek in z’n geheel. Crytek UK is een afdeling binnen Crytek!

    Dit zijn alle studio’s binnen Crytek,

    Crytek Black Sea

    Crytek Budapest

    Crytek Istanbul

    Crytek Shanghai

    Crytek South Korea

    Crytek UK

    Crytek USA

    Crytek Ukraine

    Crytek UK was verantwoordelijk voor Crysis 2 Multiplayer, Crysis 3, Timesplitters en Haze. Deze nieuwsbericht draait alleen om Crytek UK, één van de 8 studio’s.

    In 2008/2009 had Free Radical Design (bekent van Haze en TimeSplitters) financiële problemen, in 2009 had Crytek bekent gemaakt om deze ontwikkelaar over te kopen. Ze hebben Free Radical Design toen omgetoverd naar Crytek UK. Ze hebben 50 miljoen pond in Crytek UK gestoken, nu 5 jaar later zijn ze weer in de problemen geraakt. Dit zal geen financiële problemen zijn, maar een zéér slechte management.

  3.   
    Goldcobra's avatar

    Zo te zien hebben jullie geluisterd naar Jesitim bij het vorige bericht 😛

    Jesitim schreef, "Oei Crytek heeft last van een Crysis…"

  4.   
    Hitman047's avatar

    Het hele bedrijf zit in de (financiële) problemen. Deze doen zich niet alleen voor bij Crytek UK.

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Het hele bedrijf zit in de (financiële) problemen. Deze doen zich niet alleen voor bij Crytek UK. "

    Dat zijn nog maar geruchten, meldingen over financiële problemen zijn alleen uit Engeland en Bulgarije gekomen. Rest van de studio’s en het hoofdkantoor zijn nog geruchten, dus niks is zeker!

  6.   
    Hitman047's avatar

    Frankfurt ook. Maar goed, als we moeten wachten op officiële bevestiging is de leegloop van Crytek UK ook nog een gerucht. Het management spreekt alles tegen. Het zijn de (ex-)werknemers die het nieuws naar buiten brengen.

  7.   
    soldierarjan's avatar

    Hopelijk neemt iemand Crytek over en komt homefront er nog de e3 trailer zag er goed uit.

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    Hadden ze de Far Cry licentie maar niet moeten verkopen aan Ubisoft. 😉

  9.   
    gatemaster64's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Hadden ze de Far Cry licentie maar niet moeten verkopen aan Ubisoft. 😉 "

    of de levels in crysis minder open maken!
    en over gaan op free to play games was ook een grote fout!