Dualshock 4-contoller werkt nu ook draadloos met PlayStation 3

De standaard Dualshock 4-controller voor de PlayStation 4 kan sinds de laatste firmware-update draadloos gebruikt worden voor Sony’s last-gen console. Wanneer je de Dualshock 4-controller aansluit via bluetooth, dan herkent de PlayStation 3 hem als een generieke controller. De bekabelde versie van de Dualschock 4-controller heeft altijd al gewerkt op de Playstation 3. Sony houdt er echter van om haar controllers te voorzien van korte kabeltjes. Een draadloze verbinding met de console is dus mooie oplossing.

De PlayStation 3 herkent de Dualshock 4-controller als een patentvrije controller. Dit betekent dat de functionaliteiten niet volledig benut kunnen worden. Zo kunnen niet alle games gespeeld worden met de Dualshock 4-controller en zijn de bewegingssensor en trilfunctie uitgeschakeld als je speelt op de PlayStation 3.

Onderstaande video legt uit hoe je de PS4-controller kan aansluiten op je PS3.

  1.   
    bullet0verdose's avatar

    dit is best wel vet!! alleen denk ik dat zo’n beetje elke ps4 gebruiker zijn ps3 heeft weg gedaan om een ps4 te kunnen betalen hahaha

  2.   
    3333/3333's avatar

    Beter, de dual shock 3 vond ik persoonlijk echt een verschrikkelijk slechte controller.

  3.   
    Dynastickiller's avatar

    Dit is idd wel vet ja… En veel chiller dan de ps3 controller ๐Ÿ˜†

  4.   
    Andrevantoever's avatar

    Kijk dat zijn pas handige updates! ๐Ÿ˜†

  5.   
    Leukste's avatar

    bullet0verdose schreef, "dit is best wel vet!! alleen denk ik dat zo’n beetje elke ps4 gebruiker zijn ps3 heeft weg gedaan om een ps4 te kunnen betalen hahaha"

    Nou, dan ben ik รฉรฉn van die mensen die ze gewoon wel alle 4 nog in huis heeft. 8)

    E Rommel schreef, "Beter, de dual shock 3 vond ik persoonlijk echt een verschrikkelijk slechte controller. "

    Qua formaat en de manier waarop de DS4 in de hand ligt zou ik zeggen dat de DS4 beter is. Maar de rubber sticks verslijt ik zo ontiegelijk snel. Iets wat ik met intensief gamen met een DS3 nooit gehad heb. Ook is in het filmpje te zien dat er op de DS4 controller stick attachments over de sticks zijn heen geplaatst. Iets wat ik ook maar heb gedaan nadat ik 2 keer een DS4 heb opgestuurd.

    Andrevantoever schreef, "Kijk dat zijn pas handige updates! ๐Ÿ˜† "

    Het kan van pas komen als je DS3 controller(s) ermee op houden.

  6.   
    Goldcobra's avatar

    bullet0verdose schreef, "dit is best wel vet!! alleen denk ik dat zo’n beetje elke ps4 gebruiker zijn ps3 heeft weg gedaan om een ps4 te kunnen betalen hahaha"

    Wat? M’n PS3 weg doen? NOOIT! xd

  7.   
    PlaystationNation's avatar

    beste controller die er is!! ๐Ÿ˜‰

  8.   
    PlaystationNation's avatar

    Goldcobra schreef, "

    ”bullet0verdose” schreef, "dit is best wel vet!! alleen denk ik dat zo’n beetje elke ps4 gebruiker zijn ps3 heeft weg gedaan om een ps4 te kunnen betalen hahaha"

    Wat? M’n PS3 weg doen? NOOIT! xd"

    mn ps3 zou ik nooit weg doen!!!