Ex-dictator klaagt Activision aan om Call of Duty

Manuel Noriega, de voormalige dictatoriale legerleider van Panama, is niet blij. De beste man speelde namelijk onlangs Call of Duty: Black Ops 2 (ze lopen daar in Panama nog een paar jaartjes achter) en daarin trof hij een personage aan dat qua uiterlijk wel verdacht veel op hem lijkt. Noriega heeft van Activision echter geen dollars ontvangen voor het gebruik van zijn gelijkenis en dus is hij boos. Heel boos. En we weten allemaal: een dictatoriale militaire leider wil je liever niet als vijand hebben.

Noriega, die inmiddels zijn dagen uitzit in de gevangenis, verwijt Activision van “misbruik en onwettelijke exploitatie” van zijn gelijkenis voor economische doelen. Daarom klaagt hij de uitgever aan. In de aanklacht valt te lezen:

In an effort to increase the popularity and revenue generated by Black Ops 2, defendants used, without authorization or consent, the image and likeness of plaintiff in Black Ops 2. Defendants’ use of plaintiff’s image and likeness caused damage to plaintiff. Plaintiff was portrayed as an antagonist and portrayed as the culprit of numerous fictional heinous crimes, creating the false impression that defendants are authorized to use plaintiff’s image and likeness. This caused plaintiffs to receive profits they would not have otherwise received.
Noriega beweert dat hij in de game wordt neergezet als “een ontvoerder, een moordenaar en een staatsvijand”. Dat is natuurlijk totaal onterecht, want Noriega is in het echte leven een ontzettend gezellige en sympathieke man die het beste met zijn volk voorheeft (*uche*).

Activision heeft nog geen reactie gegeven, maar deskundigen beweren dat Noriega’s zaak weinig kans van slagen heeft. Vind jij de gelijkenissen ook overduidelijk? Bekijk onderstaande video en oordeel zelf.

  1.   
    jessy123's avatar

    HAHAHAHA hun lijken wel veel op elkaar!

  2.   
    Rudizo18's avatar

    Wel goed gemoddeld lijkt als 2 druppels water :p

  3.   
    tijn80's avatar

    Het is wel duidelijk dat ze hem als model hebben gepakt. Zelfs zijn naam wordt gebruikt. Ik zou hem een slof sigaretten geven voor het ongemak. Kan hij als ruilmiddel gebruiken in de gevangenis 😉

  4.   
    Hillianii's avatar

    Hij mag blij zijn dat die in een spel voorkomt!

  5.   
    -Artyom-'s avatar

    Hahaha wel erg zeg, hahahaha 😛

  6.   
    svenysven's avatar

    haha ze hebben hem wel goed nagemaakt

  7.   
    Leukste's avatar

    De gelijkenis is treffend. Wist niet dat ze in Panama Call of Duty: Black Ops 2 in de gevangenis mochten spelen. 😆

  8.   
    Moodey's avatar

    Ze lijken wel op elkaar maar er zijn meerdere mensen die ik gezien heb die daar op lijken, zitten ook niet te huilen.

  9.   
    spacebuster's avatar

    [quote]
    GN “Die Hard”

    De gelijkenis is treffend. Wist niet dat ze in Panama Call of Duty: Black Ops 2 in de gevangenis mochten spelen.

    En er schijnt zelf in Peru in de bajes een playstation te staan.

  10.   
    sksk55's avatar

    je hebt een bril nodig als je dat niet ziet

  11.   
    Moon-Hero's avatar

    Lol. Goodjob Activision xD