GN Lunchtip: De jeugd van tegenwoordig snapt de Game Boy niet


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

De originele Nintendo Game Boy stamt alweer uit een tijdperk dat vele jonge kinderen niet meer meegemaakt hebben. Hoe reageren de kiddo’s van vandaag dan als je ze de klassieke handheld voorschotelt? Onderstaande video bevat een aantal opvallende reacties van de jeugdige zieltjes. Is dat juist aandoenlijk om te zien, of gewoon enorm ergerlijk?

Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar [email protected] en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Eet jij ook graag een broodje Pikachu?

Eet smakelijk!

  1.   
    Dannytjuh's avatar

    We worden oud…

  2.   
    Daniel Z's avatar

    Haha, wat een respectloze reacties van sommige kinderen xD. Heerlijk! De Game Boy was destijds revolutionair en het was een fantastisch apparaat als ik hem in handen kreeg.

  3.   
    Remco_MUFC's avatar

    Het is ook geen wonder dat je tegenwoordig kinderen van 5 al met een iPhone ziet lopen. Waar is de goede oude tijd gebleven? 🙁

  4.   
    dav1d's avatar

    Ze kunnen ons wel uitlachen, maar de jeugd van nu kan over 20 jaar helemaal niet met enige nostalgie terugkijken op iets. Ze zijn te verwend, en moeten te snel iets nieuws hebben. 90’s kids kunnen terugkijken op enorm veel toffe dingen :).

  5.   
    3333/3333's avatar

    dav1d schreef, "Ze kunnen ons wel uitlachen, maar de jeugd van nu kan over 20 jaar helemaal niet met enige nostalgie terugkijken op iets. Ze zijn te verwend, en moeten te snel iets nieuws hebben. 90’s kids kunnen terugkijken op enorm veel toffe dingen :). "

    Zo zullen onze ouders ook wel over ons denken, zij speelde de hele dag buiten terwijl onze generatie vele uren naar beeldschermen zaten te staren. Alleen waren die schermen dikker en lelijker dan tegenwoordig. Zulke dingen veranderen nu eenmaal.

  6.   
    Leukste's avatar

    Dannytjuh schreef, "We worden oud…"

    Zo… Dat voelde ik ook.

    Daniel Z schreef, "Haha, wat een respectloze reacties van sommige kinderen xD. Heerlijk! De Game Boy was destijds revolutionair en het was een fantastisch apparaat als ik hem in handen kreeg."

    Zelf pas begonnen met de Game Boy Color. Maar met spelletjesmiddag op school mocht ik dan wel eens even op die van een klasgenoot spelen. En ja dat was fantastisch om dit apparaat in je handen te hebben. Al was het maar voor even.

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Idd pure Nostalgia, ik weet nog zo goed dat Pokémon blauw mijn eerste GB game was en mijn zusje had rood.

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    Yep het is een “Plastic piece of junk”!! 😆

  9.   
    ronFCDH's avatar

    Schandalig hoe ze reageren. Wat heb ik een lol met dat ding gehad. Misschien wel leuker en verslavender dan de games nu. Eenvoud siert de games.

  10.   
    ronFCDH's avatar

    Schandalig hoe ze reageren. Wat heb ik een lol met dat ding gehad. Misschien wel leuker en verslavender dan de games nu. Eenvoud siert de games.