GN Poll: Wie vind jij de voorlopige winnaar van de new-gen-oorlog?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Of de E3 dit jaar echt geweldig was, daar valt over te twisten. Desalniettemin hebben we flink wat grote verrassingen gezien! Niet alleen Sony en Microsoft kwamen met enkele indrukwekkende titels, ook Nintendo bewees dat het nog steeds de kracht heeft om creatieve games te maken. Maar waren al deze verrassingen en toffe spellen genoeg om de E3 voor jou tot een succes te maken? Voor de meesten van jullie wel, zo blijkt uit de poll: het grootste deel van de bezoekers laat weten de E3 2014 vet te hebben gevonden en een klein deel vindt hem zelfs episch! Een greep uit jullie reacties:

Rozaantjie:

De e3 was hoop ik de laatste in deze vorm. Nintendo heeft laten zien dat het anders kan en anders moet. De gamer werd centraal gesteld en dit beviel me wel. Verder hoop ik dat het aantal perskaarten drastisch verminderd zal worden. Als je kijkt naar het aantal bezoekers van de verschillende (game)media uit alleen de Benelux kan je concluderen dat het niet meer is dan een snoepreisje voor de journalisten. Het volgen vanuit Nederland is efficiënter dan om in LA te fungeren als veredeld doorgeefluik, wat bemoeilijkt wordt door het drukke schema en het slechte internet. Laat de live coverage gewoon over aan de grote partijen en laat de ontwikkelaars hierin zelf ook een rol spelen zoals Nintendo dat geweldig deed, dan kan het gros van het journaille lekker thuis blijven en praten over games ipv het geven van sfeerimpressies. (Geen directe kritiek op Gamersnet. Ik heb erg genoten van de filmpjes, ik twijfel enkel over de toegevoegde waarde ervan in de toekomst. Alle previews waren al ooit eerder gespeeld óf kun je dalijk op Gamescom of op uitnodiging spelen)
DeAdSeYe:
Elk jaar heb ik de E3 gekeken, maar dit jaar niet. De E3 van 2012 en 2013 waren zo teleurstellend dat mij de E3 helemaal niks meer boeit. De laatste jaren is gaming sterk verandert, er komt ook teveel rotzooi uit.
Heb wel alle nieuwsberichten gelezen, totaal geen spijt ervan dat ik de E3 heb overgeslagen. Heb bij geen enkel nieuws bericht gehad, wauw, dat is vet! Wanneer Star Citizen faalt, dan kap ik ook helemaal met gaming. Begin steeds meer gefrustreerder te raken op het gebied van games. Ik vindt het bijv. wel leuk om zelf met game engines te klooien, eigen landschappen maken, wat met de AI klooien etc.

Ook als ik games koop, speel ze 5 minuten en dan vreten ze weer stof. Om het kort te houden, De E3 was…. geen idee, niet in verdiept!

FioranoJC:
Vorig jaar had ik zo’n gevoel van ”mwa”.. Prima maar ik ben niet echt lekker gemaakt met super vette games. ( op een paar na )
Maar dit jaar heeft het nieuws vanaf de E3 me wel blij verrast!

Allereerst omdat GTA V eindelijk voor de PC is aangekondigd, en waarin de graphics echt een toegevoegde waarde is geworden voor deze game. Maar ook dat er nieuws was over Destiny, The Crew, Far Cry 4 en the Division. Maar boven al: Assassin’s Creed: Unity. WHAAT een game is dat zeg! Woow, eindelijk weer een grote historische stad waarin we als een soort Robin Hood / zwarte Piet de daken kunnen beklimmen. Opgelucht is het woord voor die game. Eindelijk back to it’s roots!

Filmpjes van jullie waren ook weer interessant! Tof gedaan jongens.

Check CrewGrounds voor de meningen van de GamersNET-redacteuren.


Nieuwe stelling
De new-gen-oorlog is inmiddels al ruim een half jaar bezig, dus dat lijkt ons een mooi moment om even de balans op te nemen. Welke partij presteert tot nu toe het beste? Is het Sony met de goedkopere PlayStation 4, of Microsoft die zich middels de Kinect probeert te onderscheiden? Misschien vind je wel dat Nintendo met zijn Wii U de enige is die echt innovatie heeft getoond. Geef je mening door op de poll van deze week te stemmen:

Wie vind jij de voorlopige winnaar van de new-gen-oorlog?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    sksk55's avatar

    ik denk Microsoft omdat ze proberen veel goed te makken met de xbox one en dat vind ik echt een goeie zet, maar als het om het aantal dat verkicht is gaat dan is het andersom

  2.   
    D_Dog's avatar

    De PS4 is voorlopig de grote winnaar, maar nadat ik de PS4 een aantal dagen terug heb gekocht… ben ik eigenlijk weer meer opgeschoven naar de Xbox One kwa voorkeur. Leuke console die PS4 maar waar voor mij het grootste hekelpunt ligt, is toch wel de inferieure controller. Wellicht omdat ik de Xbox controller gewend ben, maar dat linker pookje is gewoon uiterst irritant. Aangezien de controller voor mij toch een console kan maken of breken (tenslotte gebruiken we dat geval toch het grootste deel van de tijd!),verheug ik me op de komst van Xbox One op 5 september.
    Feit is, dat gamers pas de echte winnaars zijn. 2 top producten, en een zak vol top games. Meer, Beter, Sneller, Mooier = WIN

  3.   
    3333/3333's avatar

    Dit gaat mooie discussies opleveren.

    Waarom staat de pc er niet bij trouwens, daar vind ook (veel) innovatie plaats.

  4.   
    Rudizo18's avatar

    Ik vind nog niet dat er echt een winnaar is beide partijen zijn voornamelijk aan het prutsen… En ja pc gaat goed zoals altijd :3

  5.   
    Thabigmanx's avatar

    Helaas ook erg veel fanboy gedrag

  6.   
    Free Roamer's avatar

    PC FTW

  7.   
    Supermario's avatar

    E Rommel schreef, "Dit gaat mooie discussies opleveren.
    Waarom staat de pc er niet bij trouwens, daar vind ook (veel) innovatie plaats. "

    Omdat het over de new gen console gaat neem ik aan !!

  8.   
    bullet0verdose's avatar

    ik moet zeggen dat microsoft wel een comeback heeft kunnen maken met de xbox one maar de voorlopige winnaar blijft wel de Ps4

  9.   
    Thijs.'s avatar

    mensen spreken alleen maar over ps4 en xbox one, natuurlijk het zijn populaire consoles en ze doen het goed maar ik vind dat de wii u zeker niet achter gelaten mag worden het is een fantastisch apparaat. De games van Nintendo blijven leuk en ik denk ook dat de wii u als underdog gerekent mag worden. heb zelf ook een ps4 staan en ik ben er tot nu toe dik tevreden over de prijs-kwaliteid verhouding is perfect fijne controller en natuurlijk het touch wat een leuke extra feature is. qua console ecclusive staat denk ik ook ps4 erg sterk met natuurlijk uncharted en little big planet. ook de vita komt aan de pas bij de ps4 wat leuke extra’s kan meebrengen. over de xbox one heb ik niet veel te zeggen omdat ik er zelf geen Een heb. heb em op firstlook wel gebruikt de controller is niet slecht maar ik prefer toch de dualshock 4.

  10.   
    Sa.'s avatar

    Zoals verwacht…. “allebei matig, PC beter”. Ze hebben inderdaad allebei wat steekjes laten vallen, de Xbox One meer dan de PS4 eerlijk gezegd. Toch vind ik dat de Microsoft het beter doet, er zit ontzettend veel innovatie en potentie in de Xbox One. Sony heeft het ook goed gedaan, maar speelde het ontzettend op safe. Qua functionaliteit is de PS4 er totaal niet op vooruit gegaan, alleen qua hardware. Maar daar valt natuurlijk ook veel over te zeggen aangezien de PS4 wel hogere graphics weet te behalen dan de Xone bij veel games. Concluderend, de Xbox One nam eem risico en faalde hierbij enorm, maar zij maakt wel een come-back en de functionaliteiten van de Xone geven wel een beeld van het toekomstige gamen. Wat de PC betreft, dat is geen console. Ik weet dat ik nou een heleboel over m’n dak kan krijgen van E Rommel, maar wees eerlijk, er zijn zoveel verschillende PC’s dat je ze niet als 1 partij neer kan zetten in deze discussie.

  11.   
    3333/3333's avatar

    Nee hoor, zeg wat je wil. Maar het valt niet te ontkennen dat de pc nog steeds een alternatief biedt naast de consoles. (ongeacht de set-up, prijsklasse etc.) Vandaar mijn suggestie om de pc in de poll mee te nemen, voor sommige gamers zijn geen van de consoles de aankoop waard.

  12.   
    mattioza's avatar

    Ze hebben het voorlopig alle 3 nog niet geweldig gedaan…

    Xbox One is/was nog in veel landen niet te koop, PS4 was zowat overal meteen uitverkocht en de Wii U wil niemand kopen omdat er nog geen deftige games (buiten mario kart 8 ) voor zijn uitgekomen

    Maar die problemen lijken nu opgelost en er wordt nu volop gewerkt aan goede New-genwaardige games dus voor de toekomst ziet het er goed uit! 🙂

  13.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Vind alle consoles maar teleurstellend, vandaar dat ik het voorlopig bij de pc hou.

  14.   
    Sa.'s avatar

    E Rommel schreef, "Nee hoor, zeg wat je wil. Maar het valt niet te ontkennen dat de pc nog steeds een alternatief biedt naast de consoles. (ongeacht de set-up, prijsklasse etc.) Vandaar mijn suggestie om de pc in de poll mee te nemen, voor sommige gamers zijn geen van de consoles de aankoop waard. "

    Klopt inderdaad, als je er veel tijd en geld in steekt, is een PC ook wel echt een heel erg mooi alternatief voor de consoles.