PlayStation Plus-content van augustus bestaat o.a. uit Crysis 3, Fez en Metrico

De maand augustus staat op het punt te beginnen en dat betekent dat er weer een lichting nieuwe games aan de Instant Game Collection van PlayStation Plus worden toegevoegd. Hoewel er voor ieder platform (PS4, PS3 en Vita) twee nieuwe gratis games bijkomen, hebben deze maand vooral PlayStation Vita-eigenaren een goed vooruitzicht met dank aan het Cross Buy-systeem.

Allereerst kunnen PlayStation 4-eigenaren met een Plus-abonnement in augustus gratis aan de slag met de indiegame Road Not Taken. Daarnaast staat ook puzzelspel Fez op het programma voor de PlayStation 4, dankzij Cross-Buy kun je dit spel echter ook op de PlayStation 3 en PlayStation Vita spelen.

PlayStation 3-bezitters kunnen in augustus met Crysis 3 aan de slag met een first person shooter en de experimentele indiegame Proteus. Ook Proteus maakt gebruik van Cross-Buy en is niet alleen voor de PlayStation 3, maar ook voor de Vita beschikbaar.

Voor Sony’s handheld worden naast Fez en Proteus ook nog twee andere spellen aan de Instant Game Collection toegevoegd. Liefhebbers van LEGO kunnen deze maand hun hart ophalen in LEGO Harry Potter 5-7 Years, terwijl ook fans van platformers op hun wenken bediend worden. Direct bij de release van puzzel platformer Metrico, dat door het Nederlandse Digital Dreams ontwikkeld wordt, is de game gratis voor PlayStation Plus-bezitters.

Volgende week woensdag, op 6 augustus, worden de bovenstaande zes games aan de Instant Game Collection van PlayStation Plus toegevoegd. Tegelijkertijd verdwijnen er ook weer zes games, het gaat hier om TowerFall: Ascension (PS4), Strider (PS4), Dead Space 3 (PS3), Vessel (PS3), LEGO Batman 2 DC Superheroes (PS Vita) en Doki Doki Universe (PS4, PS3 en Vita).

  1.   
    Sa.'s avatar

    Kijk, op de PS4 (waar men ook moet betalen voor de MP) zijn de games niet AAA titels. Het is nou eenmaal zo aangezien PS plus dezelfde prijs is, maar je er betere servers voor terug krijgt. Als je het mij vraagt, ga ik liever voor dat laatste.

  2.   
    mastertje's avatar

    sdfl schreef, "Kijk, op de PS4 (waar men ook moet betalen voor de MP) zijn de games niet AAA titels. Het is nou eenmaal zo aangezien PS plus dezelfde prijs is, maar je er betere servers voor terug krijgt. Als je het mij vraagt, ga ik liever voor dat laatste. "

    Ik denk eerder dat het aan het gebrek (nog) van AAA titels ligt. Sowieso zijn er nog weinig games beschikbaar, dus ik gok dat ze daar mee wachten.

  3.   
    WoKingNL's avatar

    Beetje tegenvallende maand, vooral proteus is echt een non game ><

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    WoKingNL schreef, "Beetje tegenvallende maand, vooral proteus is echt een non game ><"

    Vind ik ook maar voor de ps4 is er voor mij nog niks geweest, maar ja er is ook nog niet zoveel uit behalve indie games.
    Ze kunnen moeilijk die paar top titels nu al weg geven, zo hoeft niemand meer iets te downloaden.

    Ik zal het wel leuk vinden als ze knack er nu eens ingooien.

  5.   
    Goldcobra's avatar

    Sony heeft al bekend gemaakt dat we eind dit jaar de eerste AAA titles krijgen op PS4 PSPlus. Het is op zich wel logisch dat we die nog niet hebben, want nog geen enkele game is meer dan een jaar uit op PS4, en over het algemeen gaven ze op PS3 alleen games die ongeveer een jaar oud waren.

  6.   
    Daan's avatar

    Carlos0_0″][quote=”WoKingNL schreef, "Beetje tegenvallende maand, vooral proteus is echt een non game ><"

    Vind ik ook maar voor de ps4 is er voor mij nog niks geweest, maar ja er is ook nog niet zoveel uit behalve indie games.
    Ze kunnen moeilijk die paar top titels nu al weg geven, zo hoeft niemand meer iets te downloaden.
    Ik zal het wel leuk vinden als ze knack er nu eens ingooien.[/quote]

    Knack is cool!! ๐Ÿ™‚

  7.   
    Goregash's avatar

    Nou ik zag knack al liggen in een paar winkels voor 20 euro. Dus waarom zouden ze die dan niet voor de ps plus zetten? Er zitten nou eenmaal ook games tussen die ruk zijn of niet leuk genoeg. En in plaats van ons vol te proppen met indie games wat echte games aanbieden. Mijn abbo loopt af en ik ga em ook niet verlengen. Ik wacht wel tot ik weer goede titels er tussen zie zitten.

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    Daan schreef, "

    ”Carlos0_0″ schreef, "[quote=”WoKingNL”].."

    Vind ik ook maar voor de ps4 is er voor mij nog niks geweest, maar ja er is ook nog niet zoveel uit behalve indie games.
    Ze kunnen moeilijk die paar top titels nu al weg geven, zo hoeft niemand meer iets te downloaden.
    Ik zal het wel leuk vinden als ze knack er nu eens ingooien."

    Knack is cool!! ๐Ÿ™‚ [/quote]

    Ja persoonlijk voor mij is er zo goed als niks voor de ps4 nog uit, ik heb tomb raider en vond knack leuk.
    Ik heb knack nog niet gehaald wacht nog wel even maar wel gespeeld bij mediamarkt, ik wacht even tot die wat goedkoper is vond hem wel leuk.

    Nu heb ik The last of Us gehaald voor ps4 dus daar nog wel effe zoet mee ๐Ÿ™‚