Tom & Peter’s Hot Koffie Show: Moeten MMO´s gratis zijn?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stelling van deze week:

Moeten MMO´s gratis zijn?

  1.   
    thijsknvb's avatar

    Ik vind dat dat niet per se hoeft. Als je voldoende content krijgt dan is het je geld dubbel en dwars waard. Maar als je Blizzard heet en je vraagt ook nog eens geld voor uitbreidingen dan ben je heel verkeerd bezig in mijn ogen. Want waar betaal je dan die maandelijkse kosten voor ? Want elk speel blijft zijn spel updaten en ondersteunen dus daar zou het ook niet voor zijn. Om een lang verhaal kort te maken vind ik het oké mits je niet hoeft te betalen voor extra uitbreidingen want dat slaat in mijn ogen nergens op !!

  2.   
    Supermanneke's avatar

    Ik heb het idee dat het beste business-model voor MMOs nog ontdekt moet worden. De F2P-MMOs op de markt laten nogal eens wat steekjes (steken) vallen op kwalitatief gebied. De P2P-markts voor MMOs word gedomineerd door WoW en eigenlijk geen enkel ander bedrijf gaat nog een P2P business-model volhouden. B2P is leuk zoals in GW2, maar het aantal microtransacties is ook gewoon niet leuk, dan betaal ik een subscription met de mogelijkheid om alles te unlocken door er gewoon tijd in te steken.

    World of Tanks is wel een MMO, maar niet zoals in de traditionele zin, de server is wel groot, het spelersaantal ook, maar er is geen open wereld om in te spelen en ook de interactie met andere spelers is niet heel speciaal. (Nu valt dat laatste steeds vaker weg in MMOs.) WoT heeft naar mijn mening wel het beste business-model, maar er kan ook nog op verbeterd worden.

  3.   
    xizaaR's avatar

    Stelling op youtube gezet. Ben er wel net achtergekomen dat de link naar jullie facebook de .com extensie mist 🙂

  4.   
    Zeeha's avatar

    weer een toffe show 😀 meer van dat

  5.   
    Rudizo18's avatar

    Swordsman openbeta super awesome f2p en super mooi :3

  6.   
    mattioza's avatar

    Ben het grotendeels eens met de stelling. Ik heb soms vaak dat een bepaalde MMO het niet waard is om maandelijks voor te betalen, maar als hij dan F2P is kan je die wel eens checken. MMO’s blijven ook niet altijd boeiend, daarom waarschijnlijk dat er na enige tijd bij de meeste MMO’s (paar uitzonderingen) een totale leegloop is na paar maanden.

  7.   
    MikeGevers's avatar

    Joh, het beste model blijft natuurlijk RuneScape! 😛

  8.   
    Leukste's avatar

    ber schreef, "Joh, het beste model blijft natuurlijk RuneScape! :P"

    Maar dan wel zoals het ooit begon en niet zoals het nu is. 😆

    OT: Weer een leuke Hot Koffie Show. Ondanks dat de verhuizing in volle gang is.

  9.   
    WoKingNL's avatar

    Niet eens met de stelling, Pay to play houd de grootste idioten buiten de game. Neem bijvoorbeeld Wildstar nu. Super gezellige community!

    Ik ben 1 dagje op gamescom, moet nog even kijken welke dag though. Ben dan net terug van campzone volgens mij 😛