Dragon Age: Inquisition krijgt 4-speler co-op modus

Ontwikkelaar BioWare heeft nog een leuke verrassing in petto voor Dragon Age: Inquisition, want vandaag is bekend geworden dat de game voorzien zal worden van een 4-speler co-op modus. Vrees niet dat dit ten koste gaat van de campaign, want de co-op zal volledig los komen te staan van het gewone verhaal.

De co-op modus bestaat uit willekeurig gegenereerde mappen, waarmee je steeds 20 tot 30 minuten zoet zult zijn. Spelers moet zich een weg zien te vechten langs 5 checkpoints, elk met eigen voorwaarden om verder te mogen. Er is geen sprake van tactisch pauzeren, alles gebeurt in real-time. In deze co-op modus draait het dus echt om de basics van Dragon Age: vechten, het aanpassen van je character en steeds sterk worden.

Bij de lancering van Dragon Age: Inquisition zijn er 3 omgevingen beschikbaar: Elven Ruins, Tevinter en een Orlesian Palace. Nieuwe omgevingen worden later nog toegevoegd. Het willekeurig genereren betekent dat je in principe niet te vaak dezelfde missies tegen zult komen. Als speler kruip je in de huid van een held die voor de Inquisitor werkt. Er zijn 9 helden bij de lancering: 3 mages, 3 rogues en 3 warriors.

BioWare zal het aantal omgevingen en helden nog gaan uitbreiden in de toekomst. Net zoals bij Mass Effect 3 het geval was zijn deze toekomstige uitbreidingen gratis.

Dragon Age: Inquisition verschijnt 21 november voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Aparte keuze, opzich wel fun voor de mensen die hier van houden.

  2.   
    ChielB's avatar

    Klinkt wel als een leuke snack voor tussendoor. Samenwerken tegen lompe vijanden is altijd tof. 8)