Onduidelijkheid over framerate pc-versie The Crew

Er is de laatste dagen nogal veel ophef ontstaan over de framerate van de pc-versie van The Crew. Toen bleek dat de beta van het spel gelockt is op 30fps, vroegen veel gamers zich af of dit in de uiteindelijke game ook zo zal zijn. Vervolgens bevestigde een Ubisoft-medewerker dat dit inderdaad het geval is, om optimale prestaties te waarborgen.

Ubi-Valentin liet op het officiële Ubisoft-forum weten:

The final game will run in 1080p with 30 frames per second on Xbox One, PlayStation 4 and PC, and will support up to 5760*1080p on PC for triple screen set-ups. Right now the team is focusing on providing an optimal experience for all players.
Een andere Ubisoft-medewerker meldde dat de framerate is gelockt om zo “optimale prestaties” te garanderen voor “een groot scala aan hardware”. Hij vertelde echter dat gebruikers die de slechtere prestaties voor lief willen nemen, de lock uit kunnen zetten.

De officiële community manager van Ubisoft spreekt deze berichten echter tegen. Volgens hem doet de ontwikkelaar keihard zijn best om 60 frames per seconde te garanderen voor de uiteindelijke versie The Crew. Kortom: veel tegenstrijdige berichten, maar welke is waar? We zullen het waarschijnlijk bij de launch pas zeker weten…

  1.   
    thijsknvb's avatar

    Echt heel vaag ik vind sowieso dat Ubisoft slecht presteert qua graphics en framerate. Watch Dogs was al veel slechter dan verwacht (zag er veel slechter uit dan belooft). Hopelijk gaan ze hun boel eens op orde krijgen want anders stop ik echt met het aanschaffen van hum games de console versies van hun games zijn goed maar die van de pc zijn gewoon triest in mijn ogen.

  2.   
    Goldcobra's avatar

    Ik ben sowieso geen race game fan, maar als de pc versie niet meer kan dan 1080p (als ik het goed begrijp) en 30fps, steekt Ubisoft wel een erg grote middelvinger op naar de PC community (die überhaupt niet blij met ze zijn vanwege Uplay, Watch_Dogs, AC3, etc). Ik krijg meer en meer het idee dat Ubisoft en EA van reputatie aan het ruilen zijn.

  3.   
    Tom 2.0's avatar

    Framerate is overschat! *pakt popcorn*

  4.   
    lassieman's avatar

    Ik snap niet hoe de game locken betere prestaties kan leveren. Op wat voor manier zou het dan beter zijn? Enige voordeel kan zijn minder tearing, maar dat kan ook met een lock op 60 fps en het is sowieso niet zo een heel groot probleem.

  5.   
    3333/3333's avatar

    De beta van The Crew was zonder twijfel in technische opzicht het grootste wanproduct dat ik in jaren gespeeld heb. Afgezien van de ronduit slechte gameplay en vage physics is het weer een typische Ubisoft pc game. Zowel op high als op low settings is de framerate niet ok, ook heel veel drops onder 30 fps. Het is nauwelijks te geloven dat zo’n grote uitgever zo’n slecht product in elkaar zet.

    Wat Goldcobra zegt is waar, Ubisoft en EA zijn van reputatie aan het ruilen. Ubisoft kan niet veel langer zo door blijven gaan met het afleveren van rotzooi, dan zullen steeds meer gamers Ubisoft links laten liggen.

  6.   
    D_Dog's avatar

    Ze moeten eerder wat aan die verschrikkele car handling doen!

  7.   
    Kamelot2's avatar

    Ik ben het met E Rommel en D Dog eens. Tijdens het spelen van de Bèta merk ik helaas regelmatig Lag of framedrops. Kwaliteit had zeker beter gekund. Het racen zelf vind ik persoonlijk ook erg dramatisch. Het reageert allemaal wat sloom en het is het gewoon net niet. Sturen en gassen enzo, het gaat niet soepel. Voor de rest het concept om door heel Amerika te rijden( of lekker te cruisen in de freeroaming) is super bedacht. Helaas is de gameplay minder, net als de kwaliteit en het stuur,gaswerk.

  8.   
    Codename_black's avatar

    Heeft iedereen hier wel in de gaten dat het een closed beta is?
    jullie lopen te miepen alsof de game is gereleased.

  9.   
    Alias's avatar

    Volgens mij vergeten mensen soms wat de bedoeling is van een Bèta. Een Bèta is een testversie (om precies te zijn de 2e testversie aangezien er ook nog een Alpha is) geen Demoversie.

  10.   
    3333/3333's avatar

    Een (gesloten) beta is er juist om wat met deze klachten te doen. Als wij onze mond houden en zeggen dat alles prima is, is zo’n beta compleet nutteloos. Alles wat er mis is dient benoemt te worden. Momenteel is de staat van de game ronduit slecht, er is geen solide basis.

    Dat laatste mag je op z’n minst wel verwachten van een beta.

  11.   
    Codename_black's avatar

    Rapporteer de klachten bij de juiste kanalen en loop dan niet vervolgens je gal te spuwen op een andere website waar het ontwikkelingsteam toch niet kijkt.
    je beïnvloed zo dus potentiële kopers waardoor een bedrijf (Ubisoft in dit geval, maar dat buitenwegen) inkomsten kan mislopen.

    De staat is overigens prima hoor, Alias en Mijzelf hebben allebij de beta gespeeld, op de lag en wat kleine texture bugs (daar is en een closed beta voor) na staat er een solide game die mij al in de beta heeft weten overtuigen voor een aankoop.

  12.   
    3333/3333's avatar

    Ik mag hier zeggen wat ik wil. Het zou alleen maar mooi zijn als mijn reacties hier mensen doen twijfelen om de game aan te schaffen. Ubisoft heeft een slechte reputatie op het gebied van pc games, die hebben zij volledig aan zichzelf te danken. Als je als niet tegen een andere mening kunt raad ik je aan geen internet meer te gebruiken.

    Daarbij heb ik wel degelijk gebruik gemaakt van het forum dat je via de game (F4) kon bereiken. Als jij dat ook had gedaan had je kunnen zien dat ik lang niet de enige ben met dit soort klachten, de ontwikkelaars zijn wel degelijk op de hoogte gesteld.

  13.   
    Codename_black's avatar

    Ik, ik en nogmaals ik, dat jij je mening hier mag geven betekend niet dat je dat altijd moet doen zoals het bij jouw vaker het geval is.
    Vindt het ook wel grappig dat je gelijk tegen mij begint die niet tegen een andere mening kan, terwijl het tegenovergestelde waar is, het gaat erom hoe jij je mening formuleert, en vooral in dit geval ben je strontnegatief en geeft geen enkele vorm van opbouwende kritiek die nodig is.

    als je ook goed kan nadenken kom je ook tot de conclusie dat Ubisoft nu probeert zijn zaakjes voor PC gaming op orde te brengen vandaar deze “grootschalige” closed beta die nu twee fases op de PC er heeft opzitten op juist de problemen van de voorgaande jaren te voorkomen.
    dan komt er nog eens bij de ubisoft nog niet eens de slechtste ports heeft als uitgever en ontwikkelaar zijnde, Rockstar anyone?
    Ik ben ook alles behalve een fan van Ubisoft maar deze beta is een van de beteren die ik heb gespeeld.
    Ik heb ook het forum gebruikt, en mocht ik nou net meer andere meldingen hebben gezien dan die jij benoemt, ligt het niet eerder aan je eigen hardware, want met nog geen high-end PC die ik hier heb staan draai ik alles lekker soepel op ultra en kom netjes uit op 30 FPS.

    Overigens heb ik nu mijn zegje gedaan verwacht van mij geen verdere reactie meer aangezien je toch al begint te wijzen, dat ik dan maar geen internet moet gebruiken.

  14.   
    3333/3333's avatar

    Wat een zwabberig verhaal. Iedereen mag zelf bepalen wat hij of zij van een beta vind. Als jij het fantastisch vind, geweldig, voel je vrij om dat overal te posten. Maar ik vind de beta waardeloos en kijkend naar andere reacties hier ben ik daar niet uniek in. Die kritiek mag evengoed vermeld worden.

    Jammer dat je niet meer wilt reageren, maar als het lezen van een andere mening je zo zwaar valt is dat inderdaad misschien maar beter ook.

  15.   
    Kamelot2's avatar

    Bij mij is gewoon de reden van dat ik meer een console man ben dan een PC man. Nu had ik gewoon gehoopt dat het op de PC en ook al is het een ”beta” er al perfect uit zou moeten zien. Kwaliteit vind ik echt minder. (Ja ik speel alles op ULtra) Consoles zijn gewoon minder alhoewel de ps4 al dicht in de buurt komt.

    Het is niet dat ik de game wil afkraken of om andere mensen op andere gedachte te willen brengen, dat zeker niet maar ik had er wel meer verwacht van de game.

    Zoals de besturing is iets persoonlijks. Ik vind het bagger werken.