PES-ontwikkelaar: FIFA speelt als pingpong

Hoewel EA met de FIFA-serie de laatste jaren steevast betere games aflevert dan Konami met Pro Evolution Soccer, kon de ontwikkelaar van laatstgenoemde serie het niet laten om een sneer naar de FIFA-games te geven. Volgens hem spelen de voetbalspellen van EA als pingpong en zijn ze zeer onrealistisch.

Adam Bhatti, de Europese brand manager van PES, beweert dat het schieten van de bal en het beheren van het doel in PES veel realistischer is dan in FIFA. Assistant producer Klaus Garner ging zelfs nog een stapje verder:

We have a game that lets you play real football; you can play counter-attacking, possession, long-ball. Which you can’t do in the other title, where it’s more like ping-pong. FIFA is all about scoring goals. [EA Canada designs to fulfil] the desires of a lot of people who just want to be able to score goals and have their lobbed-through ball work every time.
Het moge duidelijk zijn: EA en Konami hebben allebei een andere strategie voor hun voetbalgames, maar dat wil niet per se zeggen dat de een beter is dan de ander.

  1.   
    fdennis's avatar

    Daar heeft hij wel gelijk in mja. PES bied zo weinig. De gameplay was in de vorige delen ook gewoon matig. En dan mag je meerdere mogelijkheden hebben. Maar wat heb je eraan als het niet lekker speelt. Daarbij bied Fifa met carriere en ultimate team mods veel meer gameplay dan dat PES doet. De Master League was altijd leuk. Maar verveelde ook al vrij snel.

  2.   
    Jarek's avatar

    Geweldig! Ik kan me nog een interview van een paar jaar terug herinneren waar Konami juist zei dat FIFA een groot deel van de gameplay van PES gekopieerd had. Die mensen bij Konami zijn totaal de weg kwijt, dat komt waarschijnlijk omdat ze steeds minder fans overhouden nadat er elk jaar maar weer een wanproduct wordt afgeleverd.

    Ik heb PES van 2008-2014 gekocht, waarbij 2012-2013-2014 mijn minst favoriete delen zijn. Ze mogen wel eens wat echte verbeteringen toevoegen, want ze hadden nog niet eens de framerate bij de goalcutscenes en replay op orde, daarnaast was er een bug met het downloaden van de transfer-updates waardoor ik pas 4 maanden later de update kon doen.

    Maargoed, deze man zit waarschijnlijk vol frustratie. En terecht. Laat het nu maar eens zien.. Concurrentie is goed, maar als ze zo doorgaan als de laatste jaren is het wel erg makkelijk voor FIFA om de strijd elk jaar te winnen.

  3.   
    3333/3333's avatar

    Eerst eens een goede game afleveren, dan pas stoere praatjes maken.

  4.   
    Moon-Hero's avatar

    …want to be able to score goals and have their lobbed-through ball work every time.

    Een beetje gemiddelde FUT speler weet dat die hier gelijk in heeft haha. LB + Y of L1 + driehoekje, zijn wel de ballen die 9 van de 10 keer perfect aankomen. En dan hoef ik niet eens te beginnen over de ksi kickoff glitch 😆

    Voor de rest vind ik het ook maar een beetje een laf bericht, PES gaat de goede kant op maar tis nog lang niet zo goed als fifa.

  5.   
    D_Dog's avatar

    Ik word hier zo moe van he, dat gelul tegen andere ontwikkelaars. Respect? Nee joh, lekker op elkaars product spugen.
    Triest.

  6.   
    GBA43's avatar

    Trieste figuren daar bij Konami..

  7.   
    FireBallz's avatar

    Ergens heeft hij wel gelijk. Maar daar tegenover draaien voetbalgames toch alleen maar om te scoren/winnen/ lol hebben? Dus ook bij Pes heb ik het gevoel dat je goals moet scoren. En de vergelijking met PingPong vind ik al helemaal absurd. 😕