PlayStation verkoopt 3x zo vaak als Xbox

We wisten al dat Sony de laatste tijd betere zaken doet dan Microsoft, maar het verschil blijkt vele malen groter te zijn dan we hadden gedacht. Uit recente cijfers is namelijk gebleken dat de PlayStation 3 en 4 in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 3x zo vaak zijn verkocht als de Xbox 360 en One.

De consoles van Sony waren tezamen goed voor 3,5 miljoen verkopen, terwijl de Xbox-apparaten slechts 1,1 miljoen keer verscheept werden. Let op: bij Microsoft gaat het om het aantal verscheepte exemplaren, wat betekent dat het aantal verkochte consoles nog lager ligt.

De verkoopcijfers van Sony’s game-afdeling stegen tijdens het tweede kwartaal met 95,7 procent en dat was vooral te danken aan de PlayStation 4, die in zijn eentje 2,5 miljard dollar omzet genereerde. Het moge duidelijk zijn dat de PlayStation 4 Sony geen windeieren legt.

  1.   
    fdennis's avatar

    Sony is sinds de aankondiging van de Ps4 echt 2 stappen voor Microsoft. In denken en doen. Sony komt gelijk met vette games aan terwijl Microsoft eerst een persconferentie geeft over de x1 en wat je er allemaal mee kan voor op je tv. Vervolgens op de E3 word Microsoft nog verder de grond in getrapt en komt Sony even leuk vertellen dat hun console 100 euro goedkoper is. Met nog een aantal harde grappen over de Xbox 1. Denk dat dit echt nu te zien is aan de verkoopcijfers.

    Daarbij is de Ps4 niet alleen goedkoper maar ook nog eens iets krachtiger. Microsoft heeft een heel diep gat voorzichzelf gegraven. En ik ben erg benieuwd hoe ze daar weer gaan uitkomen. Zal niet makkelijk worden in ieder geval.

  2.   
    sthij's avatar

    Ze gaan zeker wel uit dat gat komen want microsoft heeft 1 ding waar sony heel erg veel moeite mee heeft bakken met geld :P.

  3.   
    Bones's avatar

    En aandeel houders die de X-box liever zien gaan dan komen. Het zal mij niet verbazen dat de X-box divisie binnen afzienbare tijd door Microsoft wordt afgestoten, wat overigens niet hoeft te betekenen dat X-box zal verdwijnen, potentiële kopers genoeg.

  4.   
    HeerBloedbad's avatar

    Heb het ook te maken met het feit dat Microsoft hun sterke exclusives heel erg overhyped waren maar eigenlijk wel meevallen (Titanfall, Ryze etc) en Sony hun hele sterke volume opnieuw doen zoals een Infamous Second son en the last of us remasterd. Ik heb voor de ps4 gekozen maar dat was een feit had ook de ps3. Maar Playstation doet niet heel veel vernieuwends.

  5.   
    ShadyXL's avatar

    Ik denk dat Microsoft over een tijdje wel weer terug in de game komt. Vooral wanneer Halo beschikbaar is voor de One. Toch ben ik best verrast dat de PlayStation 3 keer zo vaak wordt verkocht. Mja, Microsoft had een slechte start, maar ze komen langzamerhand weer terug.

  6.   
    thijsknvb's avatar

    Hopelijk trekt het weer een beetje gelijk en gaat Microsoft er alles aan doen om in de buurt te komen want goede concurrentie is goed voor de gamers.

  7.   
    Free Roamer's avatar

    Ik heb toch ook wel het gevoel dat Microsoft zeker op z’n minst weer mee zal zijn met Sony, want Microsoft heeft veel meer geld om te investeren dan Sony. Ik denk toch nog altijd dat die cloud ervoor zal zorgen dat de Xbox One de PS4 verslaat.

  8.   
    mattioza's avatar

    Nu verwacht ik meer een deftige strijd, de PS4 zijn nu zowat in alle winkels te koop en de Xbox One komt (nu pas) ook nog eens in een pak landen (+ nog enkele goede exclusives) , maar de cijfers zijn verbluffend in het voordeel van Playstation 😛

  9.   
    squidgyboy's avatar

    wacht maar tot dat de xbox one in september in china uitkomt… dan gaan we veranderingen zien… 8)

  10.   
    aReFeS's avatar

    squidgyboy schreef, "wacht maar tot dat de xbox one in september in china uitkomt… dan gaan we veranderingen zien… 8) "

    Je weet toch wel dat de PS4 niet veel later ook in China gaat uitkomen?
    En volgens dit artikel: http://kotaku.com/survey-says-chinese-gamers-more-interested-in-ps4-1604560549,
    wordt het gat waarschijnlijk alleen maar groter, omdat de Chinezen liever een PS4 willen.