Destiny breekt streaming records Twitch

Bungie’s onlangs verschenen shooter Destiny breekt niet alleen de verkooprecords, maar ook de streaming records. Uitgever Activision heeft bekendgemaakt dat sinds de launch van Destiny al meer streams zijn bekeken op Twitch dan bij elke andere game verschenen in 2014. Hoofd van de marketingafdeling van Twitch:

To date, Destiny is the biggest console game launch of the year on Twitch. Our passionate community of broadcasters attracted more than 5 million unique viewers in the first week.
Destiny-gerelateerde content is al meer dan 20 miljoen keer bekeken sinds het verschijnen van de game. Bovendien hebben fans samen al bijna 240 miljoen minuten gameplay bekeken via Twitch.

Destiny is vorige week op 9 september verschenen voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. Verder werd gisteren al bekend dat de verkopen van de game samen goed zijn voor een slordige 375 miljoen dollar en dat de verkopen van de PlayStation 4 explosief zijn gestegen sinds het verschijnen van Destiny.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    ik denk dat dit komt door next-gen + de hype, er zijn mensen die gewoon geen geld hebben voor een next-gen console en zo’n game niet op current (old ) gen willen spele. En aangezien je nu met 1 druk op de knop kan streame is dat natuurlijk heel makkelijk voor mensen (:

  2.   
    vistaberg's avatar

    Ik denk dat het komt omdat een hoop mensen geen kont snappen vam die Raid haha

  3.   
    FireBallz's avatar

    Overhyped. Een woord, een feit.

  4.   
    Moon-Hero's avatar

    Het is wellicht een overhypde game, maar dat neemt zeker niet weg dat het spel redelijk speelt, zeker nu er niet zoveel aanbod aan (topklasse) games zijn op de new-gen.