Onderzoek: 50 procent van pc-gamers wacht op prijsdaling voor ze een game kopen

Met grote, populaire uitverkopen als de Steam Summer Sale en Steam Holiday Sale lijkt de kans steeds kleiner te worden dat ontwikkelaars van pc-games hun spellen nog tegen een volle prijs kunnen verkopen. Onderzoek onder 6255 Amerikaanse pc-gamers laat zien dat zeker de helft van alle spelers die hun games online kopen, wacht op een prijsdaling.

Een analist licht toe dat gamers die hun pc-spellen online kopen eigenlijk altijd wel een aanbieding ergens verwachten. Door die verwachtingen is het lastig om een nieuwe pc-game nog ‘full priced’ uit te brengen:

Consumers’ expectations may be the greatest barrier to maximizing spending in the PC gaming space. Since half of PC gamers who play digital and/or physical games on the computer are expecting there to always be a sale right around the corner, publishers and retailers alike need to better manage these expectations.
Wacht jij ook altijd op de uitverkoop? Of zijn er ook gewoon pc-games of ontwikkelaars die de volle prijs zeker verdienen? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    FireBallz's avatar

    Ik behoor ook tot deze groep. Ik ga toch geen PC spel kopen voor 60,- als ik ook nog een ps3 heb? Dan wacht ik liever tot het spel 40,- is in de aanbieding.

  2.   
    D_Dog's avatar

    Ik behoor dus tot die andere 50 procent. Waarom? Ik kan niet wachten voor de echte toppers. 😳

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    Ik denk dat het merendeel van de games die ik voor pc heb inderdaad met een (flinke) prijsdaling zijn gekocht bij bijvoorbeeld een Steam Summer/Christmas Sale. Daar staat tegenover dat ik toch zeker ook wel pc-games rond release koop als ze me echt aanspreken. 🙂

  4.   
    Moodey's avatar

    Doe t zelfde voor de ps4, enige game op de ps3 die t echt waard was was Gta v

  5.   
    Gajes859's avatar

    Toppers koop ik altijd tegen de volle prijs, dat heb ik er zeker voor over. Overige spellen, of spellen met b.v. een te korte single player, koop ik pas als ze minder kosten.

  6.   
    Thijs.'s avatar

    Ik koop spellen op de release voor 30 euro , niet via steam maar gewoon een steam key via een of andere website

  7.   
    HeerBloedbad's avatar

    Het is het ook niet waard tegenwoordig om een spel voor de volle prijs te kopen aangezien ze tegenwoordig net aan de 20 uur aantikken Kwa game tijd en games die helemaal opgehemeld worden die ook nog eens een aanfluiting zijn zoals second son voor mij was op ps4 dan. Dit zorgt er bij mij voor dat ook ik wacht voor prijsdalingen

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”JaChKa1802″ schreef, "Ik behoor ook tot deze groep. Ik ga toch geen PC spel kopen voor 60,- als ik ook nog een ps3 heb? Dan wacht ik liever tot het spel 40,- is in de aanbieding."

    Sorry dat ik het zeg, maar dan kijk je niet langer als wat je neus lang is. Kijk AUB verder als Steam, Origin, Uplay etc. Kijk bijv. op Wehkamp, die heeft vaker leuke aanbiedingen. Zo heb ik daar genoeg games gekocht voor 37 euro op release dag, waaronder Battlefield 3, Saint Row The Third.

    Verder heb je ook nog zo’n website die budgetgaming.nl heet, daar staan alle prijzen van websites op een rijtje.

  9.   
    soldierarjan's avatar

    Mijn pc games koop ik altijd tegen flinkeprijsverlaging. voor me ps4 kijk ik vaak op internet waar goedkoper is op dag van release.

  10.   
    Hillianii's avatar

    Ehm… Steam Summer/Christmas sales….. 😳

  11.   
    3333/3333's avatar

    Meeste koop ik ook tijdens sales voor een paar euro. Maar games waar ik lang naar uitkeek koop ik vaak fullprice, wat op de pc vaak nog best meevalt. Zeker als het geen mainstream Ubi/EA/Activision-achtige games zijn.

  12.   
    matdriks's avatar

    ik wacht tegenwoordig ook wat langer inderdaad

  13.   
    Mallorn's avatar

    Ik heb een maat die me de games in Rusland koopt voor een kleine vergoeding. Scheelt al gauw 50% of meer (mijn laatste aanschaffen: Gabriel Knight remake voor 8 euro, Ravens Cry preorder voor 22 euro). Dat kan niet met alle games (region lock), maar wel met de meesten.
    Ik wacht dus meestal niet op de sales.
    Dat geldt voor mij ieg voor de AAA titels zoals Aliens, Borderlands, Witcher, etc.
    Indiegames koop ik nog maar zelden, die hebben de nare gewoonte om een paar weken na de release voor een paar cent in een bundle te verschijnen.