PlayStation Home sluit zijn deuren

Slecht nieuws voor de vier Nederlanders die nog regelmatig een bezoekje brengen aan PlayStation Home: jullie virtuele alter-ego ziet binnenkort zijn dood tegemoet. Sony heeft namelijk bekendgemaakt dat zijn virtuele ontmoetingsplek, na een legendarisch succesvolle carrière van ruim zes jaar, in maart zijn deuren zal sluiten.

Op 31 maart 2015 valt definitief het doek voor Home, maar dat weerhoudt Sony er niet van om nog tot en met 12 november nieuwe content uit te blijven brengen:

Due to a shifting landscape, PlayStation Home will cease publishing new content on the 12th of November, 2014. Gamers in Europe will be able to download content until the 3rd of December, 2014. As a token of our tremendous gratitude to the community, we will also be releasing a series of free content prior to the platforms closure on the 31st of March, 2015.
Sony bedankt alle vier fans voor hun continue steun:
PlayStation Home has been serving the PS3 community since December 2008. During that time, tens of millions of users around the world have grown the social gaming platform into a thriving community of creative and enthusiastic gamers. We would like to thank all of our fans for their support of the PlayStation Home platform over the years.
Heb je momenteel voor honderd euro aan virtuele meubeltjes staan, die straks in rook opgaan? Dan zul je volgens Sony helaas niet op een vergoeding kunnen rekenen.

Sony gaf tevens aan geen plannen te hebben voor een PlayStation 4-versie van Home. Wij zien deze new-gen console voorlopig dus nog niet van de grond komen.

  1.   
    Leukste's avatar

    Sony bedankt alle vier fans voor hun continue steun

    Het waren er niet duizenden meer nee.

    Heb je momenteel voor honderd euro aan virtuele meubeltjes staan, die straks in rook opgaan? Dan zul je volgens Sony helaas niet op een vergoeding kunnen rekenen.

    Nooit geld erin gestoken. Alleen wat rondgekeken en een paar potjes bowlen en poolen gedaan.

  2.   
    3333/3333's avatar

    Toen de PlayStation 3 nog uit moest komen had ik echt hoge verwachtingen van deze second life-achtige wereld. Toen het eenmaal uit was bleek het langzaam te zijn, vol met laadschermen en ronduit saai. Hoop niet dat al teveel mensen hier geld aan hebben besteed, want het was het niet waard.

  3.   
    Daan's avatar

    Sony is wel behoorlijk wanhopig met PlayStation Home. Eerst voegen ze trophies toe in de hoop dat men vaker langskomt en nu sluiten ze het maar gewoon. 😆

  4.   
    Hillianii's avatar

    Vond het niks aan..

  5.   
    kmjansen's avatar

    vind het knap dat het ze het nog zolang actief hebben gehouden.

  6.   
    FireBallz's avatar

    gebruikte het nooit, wist eigenlijk niet eens echt dat het bestond 😆

  7.   
    Streetfighter81's avatar

    Zit er dagelijks op en met mij nog vele anderen heb ook nog via hun een tshirt gewonnen met de ps4 logo erop en de tekst dit is voor de players. Vind het best jammer dat het weg gaat maar ook niet zo super erg heb ik meer tijd voor andere games die bleven liggen lol.

  8.   
    WoKingNL's avatar

    Ik heb het 1 keer opgestart een paar maanden terug, stonden een aantal mensen in codentaal te praten en vage shit te doen, loading time waren tragisch lang ook. Ben meteen weer uitgelogt 😛

  9.   
    xizaaR's avatar

    Ben 1x ingelogd geweest en dat maar voor 5 minuten. Vond er niks aan en de laadschermen waren pijnlijk lang.

  10.   
    Streetfighter81's avatar

    Daar laden duurt idd lang en als je er niemand kent is het saai je kan het vergelijken met de camping je moet het daar jezelf naar je zin maken

  11.   
    MikeGevers's avatar

    Bestond er zoiets als PlayStation Home?! Ik kende het serieus niet tot ik las dat het zou stoppen 😛

  12.   
    Moon-Hero's avatar

    Jammer