Rockstar onthult details en exclusieve content voor GTA 5 op PS4, Xbox One en pc

Ontwikkelaar Rockstar heeft een boekje open gedaan over wat er zoal nieuw is in de new-gen-versie van GTA 5, die 21 november zal verschijnen voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Volgens Rockstar bevat de remaster “grote” visuele en technische upgrades, zodat Los Santos en Blaine County nog beter tot hun recht komen. De ontwikkelaar praat onder andere over vergrote draw distances en een hogere resolutie (opvallend genoeg wordt “1080p” nooit genoemd). Mensen die straks de new-gen-versie aanschaffen, kunnen onder andere rekenen op:

  • Nieuwe wapens, voertuigen en activiteiten
  • Extra wildleven
  • Meer verkeer
  • Nieuw gebladerte-systeem (wie zat er niet op te wachten)
  • Verbeterde schade- en weereffecten
  • De remaster zal tevens honderd nieuwe radioliedjes bevatten en nieuwe DJ-mixes van terugkerende diskjockeys.

    Iedereen die de game pre-ordert, ontvangt bovendien 1.000.000 dollar in-game cash. De ene helft van dit bedrag kun je besteden in de singleplayer, de andere helft wordt op je GTA Online-bankrekening gestort.

    Heb je de PlayStation 3- of Xbox 360-versie van GTA 5 al gespeeld? Dan beloont Rockstar je met flink wat exclusieve content. Wat te denken van zeldzame versies van klassieke voertuigen, zoals de Dukes, het Dodo-zeevliegtuig en een snellere, beter wendbare Bllimp? Ook kun je rekenen op nieuwe wapens en extra activiteiten, waaronder nieuwe wildleven-fotografie-missies en nieuwe uitdagingen op de schietbaan.

    Ook GTA Online is flink onder handen genomen. Zo is het aantal spelers verhoogd naar 30 op de PlayStation 4 en Xbox One; over de pc-versie wordt niks genoemd, wat mogelijk betekent dat het aantal daar nog hoger ligt! Alle upgrades en door Rockstar toegevoegde content die de PlayStation 3- en Xbox 360-versie de afgelopen tijd hebben ontvangen, staan uiteraard ook gewoon op de disc van deze new-gen-versie.

    Heb je op jouw PlayStation 3 of Xbox 360 een supertof personage in GTA Online? Geen nood: deze kun je gewoon overhevelen naar de PlayStation 4, Xbox One of pc. Je hoeft dus niet weer helemaal opnieuw te beginnen.

    Heeft Rockstar jou met deze nieuwe details, extra content en fraaie screenshots overgehaald om de geremasterde versie aan te schaffen? Laat het ons weten in de reacties!

    1.   
      Ryan2000's avatar

      Ik was al lang van plan hem te kopen voor de ps4! Nog zo’n 60 dagen wachten! ๐Ÿ™

    2.   
      Thijs.'s avatar

      nice zijn die uren in ps3 toch waatf

    3.   
      markhooij's avatar

      yeaahh!! kan niet wachten!!:D

    4.   
      mastertje's avatar

      Nope, al hoewel ik me vermaakt heb met gta v op de PlayStation 3. Vind ik het niet waard om opnieuw de volle mep te betalen voor een game wat praktisch hetzelfde is met enkel grafische update

    5.   
      Dynastickiller's avatar

      Waarom maken ze niet dat je je xbox onlin character naar ps4 kan overkoppele ๐Ÿ˜ฅ

    6.   
      Hitman047's avatar

      Dynastickiller schreef, "Waarom maken ze niet dat je je xbox onlin character naar ps4 kan overkoppele ๐Ÿ˜ฅ "

      Dat kan ook. ๐Ÿ˜‰

    7.   
      nunen007's avatar

      Het is wel mooi allemaal, maar ik ga nog steeds geen 60 euro neerleggen voor een spel dat ik al heb gespeeld.

    8.   
      FireBallz's avatar

      ”nunen007″ schreef, "Het is wel mooi allemaal, maar ik ga nog steeds geen 60 euro neerleggen voor een spel dat ik al heb gespeeld."

      precies hetzelfde verhaal bij mij.