Rockstar verklaart waarom pc-versie Grand Theft Auto 5 later verschijnt

Vorige week was er ‘breaking news’ toen Rockstar onthulde wanneer we met de new-gen versie van Grand Theft Auto 5 aan de slag kunnen. Voor de Xbox One en PlayStation 4 is het al feest vanaf 18 november, maar pc-gamers moeten nog tot 27 januari geduld hebben. Volgens Rockstar verschijnt de pc-versie later vanwege extra benodigde ontwikkeltijd, om ook deze versie zo optimaal mogelijk uit te brengen:

We are also incredibly excited to be bringing GTAV to the PC, but the game requires a little more development time in order to ensure that it is as amazing and polished as possible. Please do stay tuned as we reveal new features and information about all the new versions in the weeks ahead.
Alle drie de new-gen versies krijgen naast grafische verbeteringen en meer muziek via de radio ook meer content, zoals nieuwe activiteiten, wapens, voertuigen en wilde dieren. De komende weken zal Rockstar nog meer nieuwe details naar buiten brengen.

  1.   
    djonnieboy97's avatar

    whoopwhoop kan niet wachten op de ps4 versie 😀

  2.   
    Thijs.'s avatar

    heb er weer net zoveel zin in als de ps3 versie

  3.   
    mvbadbob's avatar

    Weet iemand of er ook iets van een inruil actie komt?
    Anders ga ik de ps4 versie pre orderen.

  4.   
    Thijs.'s avatar

    mvbadbob schreef, "Weet iemand of er ook iets van een inruil actie komt?
    Anders ga ik de ps4 versie pre orderen."

    verwacht het niet, geen zekerheid btw

  5.   
    FireBallz's avatar

    Dit is de eerste producent die verklaart waarom iets later verschijnt. Duidelijkheid heerst bij Rockstar!

  6.   
    jkampmeijer's avatar

    Hoop dat het lange wachten op de PC versie het waard is.
    Zo te lezen wel met allemaal extra content. 8)

  7.   
    Koen's avatar

    ”JaChKa1802″ schreef, "Dit is de eerste producent die verklaart waarom iets later verschijnt. Duidelijkheid heerst bij Rockstar!"

    Ubisoft zei ongeveer hetzelfde toen ze Watch Dogs een maand voor release een half jaar besloten uit te stellen. Wat een wrak van een game moet het toen geweest zijn als je het eindresultaat ziet.

  8.   
    3333/3333's avatar

    ”JaChKa1802″ schreef, "Dit is de eerste producent die verklaart waarom iets later verschijnt. Duidelijkheid heerst bij Rockstar!"

    Dit is juist vrijwel het standaard excuus dat iedere uitgever geeft bij uitstel. Zodat wij als gamers kunnen zeggen ‘liever wat langer wachten dan dat ze een slechte game uitbrengen’.

  9.   
    Ryan2000's avatar

    Voor de pc moeten ze natuurlijk de besturing helemaal instellen. Ps4 besturing is gewoon hetzelfde als ps3. Hetzelfde met xbox.

  10.   
    HWSHHZ's avatar

    ”JaChKa1802″ schreef, "Dit is de eerste producent die verklaart waarom iets later verschijnt. Duidelijkheid heerst bij Rockstar!"

    Ik denk dat dat wel meevalt hoor. Denk maar aan de Xbox One, daar zei men ook dat hij later in Nederland uit kwam, omdat men nog werkte aan de ondersteuning van de Nederlandse taal. En bij de release in Nederland, bleek dat er even zo goed nog niet in te zitten…

  11.   
    Flapjack's avatar

    ”Ryan2000″ schreef, "Voor de pc moeten ze natuurlijk de besturing helemaal instellen. Ps4 besturing is gewoon hetzelfde als ps3. Hetzelfde met xbox."

    dat niet alleen een pc port is niet zomaar ff van… hmm een console game op schijfje werkt op pc. totaal ander platform. alles moet opnieuw ingesteld worden. graphics, indd besturing, menus, huds, etc dat brengt allemaal weer bugs en glitches met zich mee, dat moet allemaal weer gepatched worden.. heb er niet heel veel verstand van, maar dit lijken me wel dingen die zoal gebeuren moeten worden.