CEO Hatred reageert op beschuldiging van mogelijk neonazistische banden

Afgelopen weekend had bijna iedere gamesite het er over: de trailer van de game Hatred. Overal ontstond de discussie of zo’n game nu wel of niet moest kunnen. Wat daar ongetwijfeld een rol bij speelde was de link die tussen de ontwikkelaar en mogelijk neonazistische groepen werd gelegd. Voor het eerst heeft de CEO van de game, Jaroslaw Zielinski, gereageerd op deze beschuldiging.

As for me supposedly ‘supporting’ Polska Liga Obrony on Facebook I’ve liked this page, because it’s source of an information what is going on right now in the middle-east and Europe (and a lot of evil shit is going on — those are REAL problems, not our game). Some things media would not show, nor tell. So: no, I’m not any kind of ‘supporter.’
De reden voor deze beschuldiging bleek te gaan om een like van Zielinski op de Facebook-pagina van de Poolse Defence League, een groep die zich verzet tegen de islam en invoering van de sharia. Op de like na geeft Zielinski aan geen enkele band te hebben met deze groep, zij zouden niet eens van zijn bestaan afweten.

De CEO van Hatred komt later vandaag nog met een wat meer uitgebreide verklaring omtrent de politieke standpunten van Destructive Creations. Deze zal geplaatst worden op hun officiële site.

  1.   
    Tom 2.0's avatar

    Sorry maar een like op facebook vind ik niet gelijk een bewijs dat iemand banden heeft met een bepaalde club mensen. 😳

  2.   
    noah81's avatar

    Dag mensen die onzin uberhaupt geloofden. Je kunt tegenwoordig ook zo makkelijk iedereen alles wijs maken..

  3.   
    Goregash's avatar

    Haha, dit zei ik op dag 1 al toen ik het bericht las over het neo nazisme… Heb de bron gelezen en vond het zo’n onzin… Maar idd mensen namen het meteen voor waar en iedereen was in de ban van Hatred, de Nazi game waarin je gekleurde medemens moest afslachten. Terwijl dit dus helemaal niet waar is. Allereerst zijn er geen concrete bewijzen dat de makers neo-nazi’s zijn en de game/trailer suggereert ook niet dat je een specifiek ras uitmoord.

  4.   
    Supermanneke's avatar

    Die game heeft ondertussen wel al lekker veel (gratis) reclame gehad. ;).

  5.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Door alle ophef gaan mensen het juist alleen maar meer willen spelen. Zoals de persoon boven me als zei; het krijgt lekker veel gratis reclame. Als je het niks vind, geef het dan ook verder geen aandacht. Beetje sneu dat ze nu zo’n iemand van dingen gaan beschuldigen met een like op facebook als enige bewijsstuk, als je het al bewijs kan noemen

  6.   
    420blazeit's avatar

    Dus als je tegen Islam en Sharia bent is dat neo-Nazistisch? Wordt steeds gekker hier.

    Lekker tolerant blijven jongens, maar niet stelen he, dan raak je je hand kwijt.