CrewGrounds: Ik had meer verwacht van de PlayStation 4 en Xbox One

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox One, zweert persoon B bij de PlayStation 4. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen enkele redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze antwoord te geven op de volgende vraag:

Ik had meer verwacht van de PlayStation 4 en Xbox One

Michiel Brunsveld
Oneens
Net als bij de vorige generaties duurt het simpelweg even totdat games (ontwikkelaars) het maximale uit de nieuwe consoles kunnen halen. Vergelijk gerust de eerste games voor de PlayStation 3/Xbox 360 maar eens met GTA 5. Consoles worden volwassen, dus na een jaartje PlayStation 4 en Xbox One is het te vroeg om te zeggen dat er nu al meer in had gezeten. Grafisch zijn er zeker stappen gezet en een beetje AAA-game kost nou eenmaal jaren ontwikkeltijd. Vanaf 2015 verwacht ik dat we weer sprongen gaan maken, dus er zit nog zeker meer in.

Richard Leurs
Oneens
Ik heb hier een gemixt gevoel over, maar kies toch voor oneens. De consoles gaan nooit de grafische mogelijkheden van de pc bijhouden en dat hoeft van mij ook niet. Als ik nu weer eens een wat oudere game op mijn Xbox 360 speel, dan erger ik mij dood aan de laadtijden en snap ik niet hoe ik dat mooi heb kunnen vinden. De soepelheid en grafische kracht van de new-gen consoles went dus snel. Aan de andere kant mis ik wel de ‘big bang’ op het gebied van exclusives die ik van de new-gen consoles had verwacht. Waar blijft die nieuwe Uncharted op de PlayStation 4 en waarom had Microsoft geen vette exclusive van Rare klaarstaan? Een console moet echter groeien en daarom is het goed dat ze er zijn, wij gamers waren er namelijk nodig aan toe.

Tom Kauwenberg
Eens
Vooral als Xbox One-bezitter is het af en toe toch even slikken terwijl ik naar het veelbelovende dashboard van de console kijk. Het apparaat kan een hoop, maar er zijn te weinig en applicaties die de innerlijke kracht van de console ook daadwerkelijk naar buiten brengen. Waar zijn de innovatieve Kinect-applicaties, waar is mijn stem-gestuurde interface, waar zijn de blockbuster-shooters en actiegames? De echte toppers zijn momenteel nog in opkomst, maar als huidige bezitter van de console kan ik nog niet echt spreken van een ‘revolutionaire’ nieuwe generatie vol gave, interessante features. Die revolutie laat nog even op zich wachten.

Daniël de Zwart
Eens
Ik ga nu geen verhaal houden over de graphics, maar juist over de games. Je merkt dat gamers toe waren en zijn aan een nieuwe console. De PlayStation 4 verkoopt als een tierelier en de Xbox One hobbelt daar prima achteraan, maar waarom? Ik vind de PlayStation 4 een heerlijke console, maar waar is de system seller? Hetzelfde geldt bij de Xbox One. De grote exclusieve games moeten nog komen en ik snap dat het aan het begin van een nieuwe cyclus moeilijk was, al kwam de eerste Uncharted binnen een jaar al uit. We mogen nu hopen dat Uncharted 4 binnen twee jaar verschijnt. Ik vond Killzone: Shadow Fall en inFamous: Second Son fantastische games, maar ook dit bleken geen system sellers. Dus ja, ik had meer van de nieuwe consoles verwacht qua grootse titels.

Leon Kempers
Eens
Wat doet de PlayStation 4 extra ten opzichte van zijn voorganger, behalve betere graphics leveren? Inderdaad: niets. De Xbox One heeft nog Kinect, maar dat apparaat wordt tegenwoordig zo weinig gebruikt dat zijn meerwaarde bijna te verwaarlozen is. Beide consoles leveren hoofdzakelijk “net iets mooiere beelden” en dat is niet waar ik de new-gen consoles voor heb gekocht: ik wil echte innovatie! Daarnaast vallen die mooiere graphics vaak toch wel een beetje tegen en echte new-gen features, zoals levendigere werelden en slimmere A.I., heb ik ook nog niet mogen bespeuren. Natuurlijk: we zitten nog in een overgangsperiode, maar beide apparaten liggen inmiddels al een jaar in de winkels en dan had ik toch minstens wel de eerste tekenen van verbetering verwacht. Die blijven vooralsnog, helaas, uit.

  1.   
    GrijzeVos's avatar

    Naja de Xbox One had wel een game klaar staan van Rare en dat was Killer Instinct en die is supergoed. Alleen was de game half af =(.

  2.   
    noah81's avatar

    darkmvr schreef, "Naja de Xbox One had wel een game klaar staan van Rare en dat was Killer Instinct en die is supergoed. Alleen was de game half af =(.
    "

    Idd.
    En ik ben gewoon wel erg tevreden over de one.
    Als je hem met een jaar geleden vergelijkt is het een stuk beter allemaal.
    Ook het aanbod van games is prima, forza 5 shadows of mordor killerninstinct bf4 titanfall ryse son of rome kinect sports en nog een paar heb ik er maar ik kom gewoon veel tijd te kort om ze allemaal te spelen 🙂

  3.   
    toqeer's avatar

    wtf janken ze hier nou ps4 en xbox zijn pas net uit nog 1 jaartje en dan komt uncharted 4 en wacht maar tot god of war uit komt en voor xbox de nieuwe gears of war en halo kijken of je dan nog wat te klagen heb wij gamers zijn te verwend ze hebben gwn een beetje tijd nodig wij zeiken gelijk als we iets niet krijgen als een kind.