De tergende installatietijden op Xbox One blijken aan het geschrapte DRM-beleid te wijten

Xbox One-gamers zullen zich wellicht wel eens afvragen waarom het installeren van een game zo lang duurt. De concurrerende PlayStation 4 download en configureert spellen doorgaans veel sneller, wat opmerkelijk is. In een gesprek met IGN vertelde Xbox’ topman Phil Spencer dat het zou liggen aan het schrappen van het ‘always online’-principe wat de Xbox One oorspronkelijk wilde hanteren.

The change to having to deal with an offline-only state meant that all the install code-flows weren’t as perfect as they could be.
Microsoft ging uit van consoles die vrijwel altijd online waren, waarmee vooral first-party games razendsnel op je Xbox One moesten staan. Toen dat beleid geschrapt werd, werd ook duidelijk dat Microsoft nog hard moet werken aan het downloadnetwerk voor games. Weliswaar laden third-party games vaak sneller op de Xbox One dan de PlayStation 4, maar first-party games willen op de Xbox One nog wel eens een paar uur van je leven opslokken.
Are there systemtic reasons for that? Our drive’s obviously the same speed, moving stuff into memory takes the same amount of time; hard drive speed’s basically the same, so what’s going on? “I’m capturing the data. I want to be state-of-the-art in install times so people can start playing games as soon as possible. It’s high on my priority list.
Aldus Spencer, die duidelijk niet content is met de huidige installatietijden. Later in het gesprek benadrukte hij zijn standpunt nog.
I’m not defending it at all, because I do think install times should be faster.

  1.   
    Sa.'s avatar

    Ik snap er geen reet van, heeft iedereen nou dit probleem? Want ik heb echt nergens last van voor m’n gevoel.

  2.   
    Tom's avatar

    Ik heb het wel stevig gemerkt. Vooral Forza Motorsport 5 en Sunset Overdrive namen flink de tijd om te installeren. Vaak zijn ze wel deels speelbaar op een procent of dertig, maar ook dat kan al gemakkeljjk een uur duren.

  3.   
    D_Dog's avatar

    Vind het zelf wel meevallen.

  4.   
    Mart13's avatar

    Haha, ja dat is Next Gen. Verkooppraatjes, noem ik het. Xbox360 is nog goed genoeg.

  5.   
    UncreatedKoen's avatar

    Nergens last van. Alleen met EA Access dat ik deze maand test 3 games downloaden + installeren slokt wel 5 uur van je leven weg.

  6.   
    gamepower's avatar

    weer een praatje van een of andere freak , ik neem regelmatig games op de xbox one ,aan 15% kan ik al spelen, dit duurt hoogste 15 min, ik heb supersnel internet van telenet of het daaraan ligt weet ik niet, maar fabeltjes van 5 uur zijn echt wel uit de lucht gegrepen, of het moet echt wel aan je internet liggen maar je kan toch ook niet verlangen dat je met een Dacia de power van een BMW kan hebben

  7.   
    Tom's avatar

    Mijn Xbox One vertelde mij dat de netwerkverbinding gemiddeld 30 mb/s aankon. Ik heb nog geen third-party games proberen te installeren (Minecraft telt waarschijnlijk niet echt), maar de first-party titels lieten toch wel aardig lang op zich wachten.

    Sterker nog, op de Nederlandse Xbox One-launchparty waren de aanwezige consoles niet speelbaar, omdat Ryse en Forza Motorsport 5 nog aan het installeren waren. Misschien is het geen vijf uur, maar het is in ieder geval te lang om echt ‘new-gen’ over te komen.

  8.   
    OllieDenZotn's avatar

    hoogstens 15 min voor ik kan spelen.. nog gee. enkel proble mee gehad!

  9.   
    GrijzeVos's avatar

    Ik heb me er nooit echt heel erg aan geërgerd, meestal bij een installatie doe ik gewoon ffe wat anders. Het is neit dat je niks kan doen als die aan het installeren is of zo…

  10.   
    dav1d's avatar

    Tom schreef, "Ik heb het wel stevig gemerkt. Vooral Forza Motorsport 5 en Sunset Overdrive namen flink de tijd om te installeren. Vaak zijn ze wel deels speelbaar op een procent of dertig, maar ook dat kan al gemakkeljjk een uur duren."

    Tja, vind je het gek. die game is 40 gig groot. Overigens iets te groot naar mijn mening.