Downloadgrootte onthuld van PSN-versie Call of Duty: Advanced Warfare

De digitale versie van Call of Duty: Advanced Warfare is 42,6GB voor de PlayStation 4. Als je de game nu bekijkt via PlayStation Network dan verschijnt nu ook de downloadgrootte in beeld.

Eerder deze maand is bekendgemaakt dat de Xbox One-download van Call of Duty: Advanced Warfare 48,84GB groot zal zijn. Ga jij de game downloaden via het netwerk van jouw console? Of heb jij liever gewoon een fysieke versie? Laat het ons weten in de reacties.

  1.   
    G-6's avatar

    ik vraag me af waaraan het licht dat de meeste AAA titels 40 tot 50 GB innemen op de consols, bevatten de games echt zoveel data of moeten de ontwikkelaars nog doorkrijgen hoe de games qua schijfruimte kunnen optimaliseren?

  2.   
    ShadyXL's avatar

    Ghosts had minimaal 49GB nodig toch? Dan hebben ze het best goed gedaan met de 42,6GB AW.

  3.   
    Noice!'s avatar

    ”G-6″ schreef, "ik vraag me af waaraan het licht dat de meeste AAA titels 40 tot 50 GB innemen op de consols, bevatten de games echt zoveel data of moeten de ontwikkelaars nog doorkrijgen hoe de games qua schijfruimte kunnen optimaliseren?"

    Ondanks de ontwikkelcyclus van 3 jaar bij CoD is het op het eind toch altijd haastwerk, dat merk je vaak ook aan dag 1 patches die vaak min of meer verplicht zijn. Als je 50 Gb tot je beschikking hebt dan is de noodzaak om te comprimeren wat minder groot en daar wordt dus nog niet echt actief aandacht aan besteed. Vaak zijn de audiofiles en dat dan in verschillende talen, de voornaamste boosdoener. Ik verwacht wel daf het comprimeren steeds beter zal gaan, maar uiteindelijk zullen ook de games groter worden, dus onze 500gb schijven zijn VEEL te klein.

  4.   
    Andrevantoever's avatar

    Altijd voor gaan voor fysieke games, behalve als het gaat om minecraft

  5.   
    bjorge_nl's avatar

    disc, zeker weten. Altijd makkelijk te verkopen aangezien je dezelfde prijs voor de digitale versie betaald

  6.   
    mattioza's avatar

    Rozaantjie schreef, "dus onze 500gb schijven zijn VEEL te klein."

    Ja heel jammer ze anno 2013/2014 voorlopig blijven kiezen voor een harde schijf van slechts 500GB, terwijl ze simpel één van dubbel of driedubbel zouden kunnen insteken (aan een veel voordeligere prijs dan dat consument deze nieuwe harde schijf zelf moet aanschaffen). Zou handig zijn moesten PS4/XBOX ONE met een ‘deluxe-versie’ afgekomen zijn met een kleine meerprijs (zodat de mensen die slechts 1/2 games per jaar kopen, kunnen kiezen voor de goedkopere basisversie).

    (Dit even terzijde 😀 )

  7.   
    melvintje's avatar

    Zal vast door de textures komen die uncompressed zijn, zoals ook gedaan is in COD ghost

  8.   
    Brighton1945's avatar

    Damn you!! Het super detailleerde gezicht van Kevin Spacey!! ;D