Echt Achievements scoren met de TrueAchievements app voor Xbox One

Achievements halen is leuk, maar vaak komt het aantal vergaarde Gamerpoints niet helemaal overeen met de tijd die je erin stak. De ene game geeft je vijftig punten om op ‘Start’ te drukken, terwijl een andere miljoenen tegenstanders verslaan inhoudt voor een lousy vijf Gamerpoints.

Al sinds jaar en dag kunnen Xbox-gamers terecht bij TrueAchievements, een webcommunity die bijhoudt hoe bijzonder afzonderlijke Achievements eigenlijk zijn. Hoeveel tijd steken gamers er gemiddeld in, wie heeft hem als eerste behaald en hoe kun je de Achievement überhaupt voltooien: TrueAchievements levert alle prestatie-gerelateerde antwoorden.

Vanaf nu kunnen de zogenaamde Achievement Hunters ook op hun eigen Xbox One de service van TrueAchievements raadplegen, middels de officiële TrueAchievements Xbox One app. Tenminste, sommige gamers. De app wordt inmiddels uitgerold in een aantal grote landen, maar de Nederlandse Hunter moet nog even wachten.


De TrueAchievements Xbox One app is te besturen met Kinect, is te Snappen en ondersteunt verschillende leaderboards, alsmede ingesloten videos. De app wordt geïntegreerd in Microsofts eigen Achievements app, zodat gamers gemakkelijk kunnen raadplegen hoe zeldzaam bepaalde Achievements zijn, of wat de snelste manier is om de prestaties te voltooien.

  1.   
    D_Dog's avatar

    Meh heb meer interesse in het tracken van de uren die ik maak op de Xbox One. Aangezien Raptr geen next gen tracking heeft is dit een gat in de markt die maar eens opgevuld moet worden.