Gamecube controller support New Super Mario Bros U, Pikmin 3 en Mario Kart 8

Met de release van Super Smash Bros. voor de Wii U in aantocht verschijnt er binnenkort ook een adapter op de markt die het mogelijk maakt om spellen te spelen met een Gamecube controller. Een handig apparaatje, helemaal omdat Nintendo zojuist heeft bevestigd dat de Gamecube controller alle games gaat ondersteunen die ook gespeeld kunnen worden met een Wii Classic controller, Wii Classic controller Pro en een Wii U Pro controller.

Dit betekent dus ook dat je de controller kan gebruiken voor onder andere New Super Mario Bros. U, Pikmin 3 en Mario Kart 8. Vooral bij die laatste titel kan de klassieke controller nostalgische Gamecube-kriebels opwekken. Dan komt Mario Kart 8 ineens een stuk dichter bij de besturing van haar equivalent op de Gamecube, Mario Kart: Double Dash!!. Welke Wii U-game zou jij nou dolgraag willen spelen met een Gamecube controller? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Permeabletech's avatar

    ik zou best Bayonetta 2 met gamecubecontroller willen spelen!

  2.   
    3333/3333's avatar

    Dit is hoe het moet. Geen move-achtige besturing opdringen, gewoon de opties en keuzes aan de gamer over laten. Hulde voor Nintendo.

  3.   
    QTxJess's avatar

    Dit klopt niet, je kan de Gamecube controller alleen gebruiken bij Super Smash Bros. U, niet met andere software. (dus niet met Pikmin 3 of Mario Kart 8)

    http://www.computerandvideogames.com/478386/update-wii-u-gamecube-controller-adapter-does-not-work-with-pro-controller-games/