GamersNEP Nieuws: Sony annuleert DriveClub na dramatische bètafase

Badhoevedorp – Het had de bekroning moeten worden op vele weken hard werken. Een groeibriljant, de zanger Rinus onder de videogames. Met een gestroomde projectplanning als die van de Noord-Zuidlijn en een betrokkenheid als het gemiddelde lid van de Ku Klux Klan leek alles te wijzen op een zonnige toekomst. Maar niets bleek minder waar. En zo heeft Sony het heldhaftige, neen, heroïsche besluit genomen om de bètafase van DriveClub stilzwijgend de nek om te draaien en het project alsnog te annuleren.

Net zoals bij de lancering van AAA-games en het verzorgen van een perfect werkende online service, heeft Sony geen halve maatregelen genomen. Men ging uit van een protest waar ze in Hongkong nog een spleekwooldelijk puntje aan kunnen zuigen. De elektronicaboer spaarde koste noch moeite en huurde uitmuntende beveiliging in om de woedende fans tegen te houden bij de deuren van het hoofdkantoor. En toen bleef het stil…

Forums stroomden vol met fans die lovend waren over de keus van Sony en ontwikkelaar Evolution. Tientallen Reddit-pagina’s werden opgericht om de dames en heren van het ontwikkelteam een hart onder de riem te steken. Bloemen, fruitmanden, tissues, betaalde topkaarten van kaartenhuis.nl… niets was te dol voor de begripvolle gamers die hun hoop hadden gevestigd op DriveClub.

Maar waar komt al dat begrip en oprechte medeleven vandaan? Wij vroegen het aan Eef Depke, voorzitter van de Nederlandse Echte Racegame Divisie (NERD):

Voor zoiets kan je natuurlijk niets anders dan begrip opbrengen. Wie had kunnen weten dat één hele NAS met 2 Terabyte opslagruimte, een topmodel Pentium-processor en maar liefst 4 GB RAM niet voldoende was om al het online verkeer in goede banen te leiden. Ze hebben duidelijk fors geïnvesteerd in hun toekomst. Het was een groot risico en dat het dan toch niet blijkt te werken zoals je had verwacht, dat is vooral voor de ontwikkelaars een hele zure appel. Wij als gamers mogen juist blij zijn met deze poging. Volgende keer beter, ons hoor je hier niet langer over.
En zo komt er een onverwacht maar volledig begrijpelijk einde aan dit digitale probeersel. De virtuele euthanasie was onvermijdelijk. Dat had zelfs Michael Pachter nog – achteraf – kunnen voorspellen. Toch zou Sony Sony niet zijn als men niet met een passend gebaar zou reageren. Een geste, richting de toch al zo begripvolle groep gamers die hun PlayStation 4 nu stof zien happen naast de tv. Voor hen is er nog hoop, want game director Paul Rustchynsky beloofde via Twitter dat elke gedupeerde nog voor de feestdagen een Xbox One zal ontvangen met Forza Horizon 2, Forza Motorsport 5 en een andere, volledig functionerende racegame naar keuze.


DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

  1.   
    Gozer_033's avatar

    ik was LIKE WAAAAAAAAAATTTT tot ik na 3 sec zag dat het weer tijd was voor GamersNEP.
    leuk rubriek laten we deze erin houden .
    keep it up.

  2.   
    FireBallz's avatar

    Om zanger Rinus kan natuurlijk niemand heen 😀