Games nu digitaal te koop via Nintendo.com

In Noord-Amerika is het vanaf nu mogelijk om via Nintendo.com bepaalde games digitaal aan te schaffen. Dit geldt voor onder andere Mario Kart 8, Hyrule Warriors en het onlangs uitgekomen Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS.

Spelers kunnen de games op twee verschillende manieren kopen. De eerste optie is om in te loggen met je Nintendo Network ID, waarna de game direct naar je apparaat wordt verzonden. Met de tweede optie kun je zonder in te loggen een code ontvangen, waarna je deze zelf in moet voeren op je apparaat. Het is ook mogelijk om games te reserveren, waarna de koper op de dag van de release de code binnenkrijgt.

Het is niet bekend of de service ook naar Europa komt. Echter, feit is dat dit opnieuw een stap voorwaarts is naar de digitalisering van de aanschaf van games. Heb jij inmiddels al toegegeven of koop je jouw games toch nog liever mét doosjes?

  1.   
    Kardinalus's avatar

    Tenzij het goedkoper is op Steam/geen alternatief offline(zoals met PVZGW PC), heb ik nog steeds het liefst een doosje. Staat zo mooi in de kast 🙂

  2.   
    kmjansen's avatar

    Ik weet niet hoor maar wat een raar stukje is het eerste gedeelte van het stuk, je mist een compleet stuk zin volgens mij.

  3.   
    Tom's avatar

    kmjansen schreef, "Ik weet niet hoor maar wat een raar stukje is het eerste gedeelte van het stuk, je mist een compleet stuk zin volgens mij."

    Dat gebeurt soms in de app, dan vallen door de URL-codes stukken zin weg. Excuses voor het ongemak!

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Kardinalus schreef, "Tenzij het goedkoper is op Steam/geen alternatief offline(zoals met PVZGW PC), heb ik nog steeds het liefst een doosje. Staat zo mooi in de kast 🙂 "

    Doosjes staan bij mij in een kast op een stapel, en die deur zit gewoon dicht boeit mij totaal niet meer.
    Ik vind het wel handig al koop ik liever voor console toch met doosje, als ik zat ben of iets kan ik gewoon weer verkopen.

  5.   
    firehopper211's avatar

    Doosje, altijd doosje blijft oud vertrouwd. 😉 Tenzij het iets is dat ALLEEN digitaal te verkrijgen is.

  6.   
    kmjansen's avatar

    Tom schreef, "

    ”kmjansen” schreef, "Ik weet niet hoor maar wat een raar stukje is het eerste gedeelte van het stuk, je mist een compleet stuk zin volgens mij."

    Dat gebeurt soms in de app, dan vallen door de URL-codes stukken zin weg. Excuses voor het ongemak! "

    De app mag sowieso wel een update gebruiken, crashed regelmatig bij sommige artikelen