GN Poll: Ik had meer verwacht van de PlayStation 4 en Xbox One

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Hoewel er flink wat games uitgesteld zijn, gaan we alsnog een fantastisch najaar tegemoet. Zo verschenen er reeds toppers als FIFA 15 en Borderlands: The Pre-Sequel, maar in november staat er ook nog flink wat moois op het programma. Wat te denken van onder andere Assassin’s Creed, Far Cry 4 en GTA 5?! Niets te klagen lijkt ons, maar dat maakte de poll van vorige maand wel een stuk lastiger. Je moest namelijk één favoriet kiezen… Uit de resultaten blijkt duidelijk dat Assassin’s Creed: Unity publieksfavoriet is, al konden ook Far Cry 4, Dragon Age: Inquisition, GTA 5 en Super Smash Bros. op veel stemmen rekenen. Een greep uit jullie reacties:

D_Dog:

Laat ik de release lijst van mijn games er eens bijhalen. Hmm… – FIFA 15 – Middle-earth: Shadow of Mordor – Froza Horizon 2 – Sunset Overdrive
En dan begint November….

– The Crew – Assassin’s Creed: Unity – Assassin’s Creed: Rogue – Far Cry 4 – Grand Theft Auto 5 – Dragon Age: Inquisition

Als ik naar al die games kijk… dan heb ik TO-TAAL GEEN idee wat nu DE game is waar ik het meeste naar uitkijk. De enige game die ik niet voor de Xbox One ga kopen is… natuurlijk Assassin’s Creed: Rogue. Die haal ik voor de 360.

Ik denk als ik het zo eens bekijk, Far Cry 4 een kleine voorsprong heeft.

Leukste:
Ik hoop nog steeds dat The Crew voor de console een mooie game is om aan mijn collectie toe te voegen. Daarna op de voet gevolgd door AC: Unity. Ben nog wel aan het twijfelen tussen de gewone en de Bastille Edition.
Hk-47:
Ik kijk ontzettend uit naar AC Unity. Back to the roots van de Serie, je target weer zoeken, de goeie strategie kiezen en KILL! En weer eens het echte assassin gevoel, niet meer 500 soldaten koud maken in één vloeiende beweging, maar zodra er 5 guards zijn RUN FORREST RUN! Every man for himself. wat ik wel erg miste inde laatste delen ( wat eigenlijk alleen in deel 1 zat) En natuurlijk ook de heerlijke graphics man wat ziet dat spel er geweldig uit. Need I say more? Unite!
Check CrewGrounds voor de meningen van de GamersNET-redacteuren.


Nieuwe stelling
Voorafgaand aan de release van de PlayStation 4 en Xbox One lagen de verwachtingen torenhoog. Gamers rekenden erop dat ze nu eindelijk graphics van pc-kalibers voorgeschoteld zouden krijgen en ook op het gebied van multimedia en games had men hoge verwachtingen. Nu, een jaar na de release van de new-gen consoles, zijn sommige gamers toch teleurgesteld in wat de PlayStation 4 en Xbox One uiteindelijk bieden. Behoor jij tot deze groep, of ben je dik tevreden? Laat het ons weten door je mening te geven over de poll van deze maand:

Ik had meer verwacht van de PlayStation 4 en Xbox One

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    tijn80's avatar

    Wat een onzin. De kwaliteit van de huidige games is prima. Als je ziet dat op de PS3 GTA5 de eerste game is die écht het maximale uit de console haalt, kan je niet verwachten dat de nieuwe generatie vanaf dag 1 op 100% draait. Ik ben zeer tevreden over mijn PS4. Beeld is goed, controller ligt goed in de hand (beter dan DS3) en er zijn al een behoorlijk aantal leuke games.

  2.   
    OnOwned's avatar

    De nieuwe generatie kwam wel wat laat op gang met de goede titels en dat kwam echt door heel veel uitgestelde games. voor de rest ben ik dolblij met de ps4. De graphics gaan in de loop van de tijd alleen maar mooier worden en het ziet er nu al prima uit. Als je gameervaring puur afhangt van de graphics vind ik toch wel beetje triest, want dat maakt en game niet meteen slecht. Verder is de controller echt briljant verbeterd ivm de DS3 en de interface is ook sterk verbeterd. Dit najaar gaan We los met echte (grafische) knallers dus het word alleen maar mooier.

  3.   
    HeerBloedbad's avatar

    Het zijn voor mij persoonlijk niet de consoles maar voornamelijk de games die gewoon matig zijn

  4.   
    assassinkarsten's avatar

    ik ben het absoluut niet eens met de poll! de new-gen consoles Zijn echt super! de graphics, de controllers gwn alles! en dat games zijn uitgesteld is niet de schuld van de consoles. aan de ene kant wel goed om ze uit te stellen dan krijgen we als het goed is een betere game!

  5.   
    Thijs.'s avatar

    Geef de developers de tijd. Kijk hoe sommige games er op de xbox 360 en ps3 uitzien na zoveel jaar, Het gene wat men voor mekaar krijg is gigantisch. ik durf te weden dat over een paar jaar games met super graphics of fantastische fps runnen. Mijn vertrouwen in next gen ligt dus ook hoog.

  6.   
    peaNut's avatar

    Is deze generatie al afgelopen dan? Goeie titels moeten nog uitkomen of überhaupt nog gemaakt worden. Hopelijk blijven ze wel steeds meer features toevoegen (zoals Share Play) die kenmerkend zijn voor deze generatie consoles. Ik vind het dus nog een beetje te vroeg om zo’n stelling te beantwoorden 😛

  7.   
    tijn80's avatar

    HeerBloedbad schreef, "Het zijn voor mij persoonlijk niet de consoles maar voornamelijk de games die gewoon matig zijn"

    Ben benieuwd welke games je matig vindt en waarom 🙂

  8.   
    HeerBloedbad's avatar

    Voornamelijk de launches dan met battlefield en driveclub en ik vond ghosts echt waardeloos watchdogs blies me ook niet echt weg en destiny boeide me niet lang genoeg 🙂 ben niet negatief maar misschien ging ik teveel met de hype mee 🙂

  9.   
    noah81's avatar

    Ik ben prima tevreden met me xbox one!
    Goeie games goeie graphics en met je stem de console besturen is gewoon gaaf.

  10.   
    Leukste's avatar

    Nu, een jaar na de release van de new-gen consoles, zijn sommige gamers toch teleurgesteld in wat de PlayStation 4 en Xbox One uiteindelijk bieden. Behoor jij tot deze groep, of ben je dik tevreden?

    Ik had niet verwacht dat de new-gen consoles volledige benut zouden worden met een jaar. Dit kost gewoon meer tijd. Wel had ik verwacht dat er al meer games te spelen waren op de new-gen. Dit valt dan weer wat tegen naar mijn verwachtingen. Nadat er behoorlijk wat games zijn uitgesteld ziet het er naar uit dat november zeker gaat bijdragen aan het aantal games voor de new-gen, maar het heeft even geduurd.

    Dus ik ben het eens met de stelling op het gebied van wat er grafisch bereikt is op de new-gen in een jaar tijd. Maar het aanbod aan games voor de new-gen had na een jaar toch wel iets ruimer mogen zijn.

  11.   
    Andrevantoever's avatar

    Om heel eerlijk te zijn had ik in het begin niet het idee wat ik eigenlijk moest gaan verwachten van de PS4. Grafisch wellicht beter als de vorige console, maar of dat te merken was in de games was voor mij afwachten. Qua gameplay had ik wel het idee dat het veel beter ging worden en dichter bij onze fantasieën over games zou komen.

    Nu naar bijna een jaar de PS4 te hebben ben ik in sommige dingen een ‘klein’ beetje teleurgesteld. Nu ik ook weer lees dat Far cry 4 grafisch waarschijnlijk niet 1080p gaat halen hoop ik bij mezelf dat de gameplay wel goed gaat worden. Bij spellen zoals AC: Unity maak ik me hier wat minder zorgen om want dat speel ik puur voor de ervaring en alles wat daar bijkomt zijn bonuspunten!

    Ik denk dat nu alles een beetje begint te komen op de PS4 in ieder geval, na de update van gisteren zijn er weer meer mogelijkheden voor de games bijgekomen. 2015 is het jaar dat de PS4 helemaal z’n draai gevonden heeft en volop aan onze verwachten gaat doen. 😉