Nintendo in beter financieel water; Wii U klokt ruim 7 miljoen verkopen

De afgelopen tijd ging het niet altijd even lekker met Nintendo. De verkopen van de Wii U vielen doorgaans tegen en ook de eens zo sterke handheld-markt waar Nintendo koning was, krimpt geleidelijk maar gestaag. Toch lijkt het bedrijf de kop stevig boven water te houden, in het laatste kwartaal verkocht de Wii U toch weer aanzienlijk beter.

In de afgelopen drie maanden gingen er wereldwijd maar liefst 610.000 Wii U’s over de toonbank, wat het totaal van Nintendo console verhoogt naar bijna 7,3 miljoen verkochte consoles. Nintendo beweert dat het vooral te danken is aan Mario Kart 8, die sinds mei dit jaar de harten van vele gamers doet verwarmen.

Gedurende dezelfde drie maanden werden er ruim 5 miljoen Wii U-games verkocht. Het aantal verkochte games voor de Wii U bedraagt nu toch een imposante 41,7 miljoen. Daar komt bij dat de mobiele Nintendo 3DS nog steeds aardig blijft presteren. Het afgelopen kwartaal werden er ruim 1,27 miljoen van de handhelds in huis gehaald, waarmee de 3DS nu een totaal aantal verkochte exemplaren van ruim 45,4 miljoen telt.

Nintendo’s gaming consoles zijn dus aardig op dreef om het bedrijf weer de goede richting in te sturen. De Japanse gaming-gigant deponeerde 14,3 miljard yen (€104 miljoen) netto in het laatje tussen april en september, een aardige stijging in vergelijking met de 600 miljoen yen (€4,7 miljoen) die Nintendo in het eerste halfjaar van 2013 opbracht.

  1.   
    noah81's avatar

    Gelukkig maar, zondrr nintendo waren we nergens

  2.   
    dav1d's avatar

    ”noah81″ schreef, "Gelukkig maar, zondrr nintendo waren we nergens"

    Dit

  3.   
    Noice!'s avatar

    Een console met zeker 5 echte must haves verkoopt 7 miljoen units, een console zonder een noemenswaardige titel zit al ruim over de 10 miljoen in de helft van de tijd…. Wat is er aan de hand in gamesland? Tuurlijk is de Wii U niet zo krachtig, maar wat maakt het uit als je Mario Kart, Super Mario world, Donkey Kong en vooral Bayonetta kan spelen? Die games zouden niet beter zijn op krachtigere hardware, dat weet ik zeker. Ik hoop dat de Wii U het succes krijgt dat het verdiend, maar met de pricedrop van de One zou het wel eens slecht af kunnen lopen. Eerst zagen gamers de U als ideale 2e console, maar met een one bundel voor $350 snoept MS niet alleen Sony sales af!