Ontwikkelaar Sunset Overdrive adviseert critici: noem het spel niet Sunset Overhype

Normaal gesproken vinden ontwikkelaars het geweldig als de internationale pers bijdraagt aan het overhypen van hun game. Sunset Overdrive-ontwikkelaar Insomniac is echter sceptisch over dit fenomeen en laat een opmerkelijke boodschap achter voor critici en gamers.

Insomniac heeft een bericht achtergelaten voor critici en streamers van Sunset Overdrive in de review code van de game. In het spel verschijnt er wekelijks een aflevering van Sunset TV: een in-game-televisieshow waarin advies en uitdagingen worden voorgelegd aan de spelers. Tijdens de eerste aflevering van deze wekelijkse uitzendingen vertelt Insomniac een merkwaardig bericht aan de pers, de enige groep mensen die Sunset Overdrive momenteel kunnen spelen. De ontwikkelaar adviseert de pers of zij de game niet Sunset Overhype willen noemen. Is dit niet een beetje opdringerig van de ontwikkelaar om de pers te beïnvloeden? Wat denken jullie? Sunset Overdrive verschijnt op 31 oktober voor de Xbox One.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Ontwikkelaars die journalisten vertellen wat ze ‘moeten’ denken. Net als Bungie die nadrukkelijk waarschuwde dat hun game eerst uitgebreid gespeeld moest worden voor de review werd geschreven. (goh) Dit duidt maar op één ding; onzekerheid over het eigen product.

    Als je zeker bent van je zaak doe je dit soort dingen niet. Grote fout van Insomniac.

  2.   
    Thabigmanx's avatar

    Dit ⬆

  3.   
    Tom's avatar

    Ik denk eerder dat het bedoeld is als grapje. De gehele game is vrij meta en doorbreekt graag de beruchte vierde muur, dit is gewoon hoe het spel zichzelf neer wil zetten.

  4.   
    WoKingNL's avatar

    Ik snap inderdaad niet echt waarom men dit zo gek vond, ik vond het wel komisch aangezien het compleet in de stijl van de game is! En kom op, “Sunset overhype” is ook wel een beetje uninspired om te gebruiken, moeten reviewers wat beters verzinnen 😛

  5.   
    Daniel Z's avatar

    Inderdaad gewoon als grap bedoeld. Insomniac Games is een ontwikkelaar met de gekste humor en ik vind ‘m goed gevonden. Heeft niks met wel of geen vertrouwen in de game te maken.