Steam Curators verplicht tot transparantie

Eerder meldden we jullie al dat het nieuwe Steam Curators-systeem slachtoffer was van misbruik. Het systeem werd door velen gebruikt als advertentieplaats voor hun eigen games, of ze kregen betaald voor het aanraden van bepaalde spellen. Een beleidswijziging van Valve verplicht Steam Curators om hier voortaan transparant over te zijn.

Iedereen die “geld of een andere vorm van compensatie” accepteert in ruil voor een productrecensie of aanbeveling, moet dit voortaan expliciet aangeven in zijn bericht. Ook krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om te bepalen welke Curators op hun gamepagina verschijnen.

Valve hoopt op deze manier meer transparantie te creëren voor de gamer. Wij vinden het persoonlijk opvallend dat het nog steeds is toegestaan om positieve recensies te plaatsen in ruil voor geld, maar ja, dan zullen wij wel ouderwetse gamejournalisten zijn.

  1.   
    Leukste's avatar

    Wij vinden het persoonlijk opvallend dat het nog steeds is toegestaan om positieve recensies te plaatsen in ruil voor geld, maar ja, dan zullen wij wel ouderwetse gamejournalisten zijn.

    Ja, normaal heet zoiets omkoping in de volksmond. Is dit ook niet ongeveer hetzelfde als wat Twitch voor hun “sponsoring” eerder bekend maakten?

  2.   
    petiertje's avatar

    Ik lees liever een review van ‘ouderwetse’ journalisten dan van iemand die betaald wordt om positief te zijn. Het zegt meer over een game als de ontwillelaars betalen om voor een positieve review, dan de review zelf vind ik. gewoon ‘ouderwetse’ journalisten blijven, kwaliteit wint altijd 😉

  3.   
    HeittieH's avatar

    De beste review is gewoon zelf de games spelen. En ja daar zit ook wel eens een teleurstelling van 50 euro tussen.