The Evil Within liep belachelijk slecht zonder day one patch

Onze Leon kon vooral de sfeervolle en griezelige omgevingen waarderen, zo bleek uit onze The Evil Within review. Duister en eng, maar gelukkig wel vloeiend. Dankzij de eerste patch van The Evil Within loopt het spel uiteindelijk best aardig op de new-gen consoles, maar dat was daarvoor absoluut niet het geval.

De heren van Digital Foundry deden namelijk een aantal tests met de PlayStation 4-versie van The Evil Within vóórdat de ‘day one patch’ geïnstalleerd werd. Wat blijkt? De new-gen game stikt van de framedrops, haperige animaties en is ronduit lastig om uit te zitten, vooral als je gesteld bent op een vloeiende game-ervaring. Zie hieronder de vergelijking tussen de ongepatchte en de gepatchte PlayStation 4-versie van The Evil Within:


Freezes van een vijfde van een seconde en regelmatig haperend beeld. Is het een ernstige zaak dat dit überhaupt nog in het originele spel voorkwam, of zijn we voornamelijk blij dat technische patches tegenwoordig snel uitgerold kunnen worden?

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Mensen die zeggen, wat boeit FPS nou? Dit is precies een groot voorbeeld hoe belangrijk frames per seconde nou eigenlijk zijn, hoe het de gameplay kan beïnvloeden.

    Dan moet je eens voorstellen hoe vloeiend het spel loopt bij 60 FPS! 🙂

  2.   
    3333/3333's avatar

    ^ Sluit mij daar volledig bij aan.

    Eigenlijk gewoon onacceptabel dat een ontwikkelaar dit durft af te leveren. Ontwikkelaars als Naughty Dog zullen dit soort problemen niet snel hebben, gewoon kwestie van goed optimaliseren en afwegingen maken tussen (te)veel grafische pracht óf hoge framerate/resolutie.

  3.   
    mastertje's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Mensen die zeggen, wat boeit FPS nou? Dit is precies een groot voorbeeld hoe belangrijk frames per seconde nou eigenlijk zijn, hoe het de gameplay kan beïnvloeden.
    Dan moet je eens voorstellen hoe vloeiend het spel loopt bij 60 FPS! :)"

    Mjaa is toch wel het uiterste met elkaar in vervand trekken. Dat zeggen mensen bij de discussie van 30 vs 60 fps. Zit zelf ook bij de groep ‘wat boeit het nou’ simpelweg doordat het me gewoon niet boeit en het verschil niet bewust merk, al zal ik ongetwijfeld ooit bij een spel gedacht hebben van: ‘ hee dit gaat lekker vlot en soepel’ :lol:.

  4.   
    gamepower's avatar

    zoals duidelijk vermeld was dit op de PS4 versie,heb je eigenlijk een VB wat er goed loopt op de ps4??
    ik heb de last of us gespeeld op ps4 met 6 vastlopers met volledig opnieuw beginnen!!

    nu hoor ik op verschillende forums net hetzelfde met de game the evil within bij chapter 6 ps4 versie een volledige bug zodat je niet meer verder kan! ik heb de xbox one versie gekocht en heb er nog geen probleem mee gehad en de game ziet er zelfs bijzonder goed uit na chapter6 of mss ligt dit aan mijn smartTV 😉

  5.   
    JV0472's avatar

    Beide consoles gebruiken dezelfde cpu/gpu architectuur waarbij de PS4 zelfs snellere specs heeft dus ik denk niet dat dit probleem PS4 gerelateerd is. Dat jij beweerd dat het beeld beter is op de xbone kan liggen aan het feit dat je smart tv de game upscaled naar een resolutie die de xbox one niet kan draaien maar de ps4 wel. Overginds heb ik nog geen vastlopers gehad op mijn PS4..

  6.   
    gamepower's avatar

    ”JV47″ schreef, "Beide consoles gebruiken dezelfde cpu/gpu architectuur waarbij de PS4 zelfs snellere specs heeft dus ik denk niet dat dit probleem PS4 gerelateerd is. Dat jij beweerd dat het beeld beter is op de xbone kan liggen aan het feit dat je smart tv de game upscaled naar een resolutie die de xbox one niet kan draaien maar de ps4 wel. Overginds heb ik nog geen vastlopers gehad op mijn PS4.."

    zoals je zelf kan zien uit mijn reactie heb ik beide consoles ( IVB met twijfel voeg mij toe GT opeltwintop2007 op beide consoles) het is natuurlijk een feit dat mijn smartTV alle beelden automatische upscaled naar een hogere revolutie, maar dat is niet alleen mijn xbox one ( hdmi1 xbox one en hdmi 2 voor ps4) het is niet mijn bedoeling om het zoveelste xbox 1 vs ps4 uit te lokken!! ik zeg gewoon mij bevindingen, zonder verdere mening! als jij dat persoonlijk wil opnemen laat je gaan……

  7.   
    JV0472's avatar

    Gast, zoals ik in het Vlaams zou zeggen: flipt k ni zo copain 🙂
    Even serieus, hoeveel uitroeptekens gebruik jij per reactie wel niet? :p
    Ik weet al lang dat jij beide consoles hebt, dat hoef je er niet telkens opnieuw in te stampen want ik ben namelijk zelf van plan de xbone aan te schaffen voor de exclusives en weet dat ondanks de zwakkere hardware de one een prima systeem is. Het feit dat jij aan neemt dat er niets stabiel op de PS4 draait is ten eerste pure onzin en heeft wss meer te maken met jouw exemplaar en ten tweede roept dit juist boze reacties uit en start je een one vs PS4 topic, dat zou iemand van u leeftijd toch moeten weten? Het aantal HDMI poorten heeft niets te maken met hoeveel poorten er geupscaled worden; als de PS4 een game in 1080p draait is er geen upscale nodig, als de one een game op 900p draait zal je tv deze upscalen naar 1080p. Ik zeg niet dat de PS4 alles in Full HD draait, maar er zijn aanzienlijk meer titels die het kunnen door de sterkere GPU van de PS4; deze heeft 18 ipv 12 CU’s en heeft maar liefst 33% meer cores . Aanvaard nu gwn even gamepower dat jouw voorkeursconsole zwakker is, maar een heel goede controller, exclusives en netwerk heeft en ga wat rustiger door het leven ..

  8.   
    Moon-Hero's avatar

    Heb het over optimalisatie!

  9.   
    gamepower's avatar

    ”JV47″ schreef, "Gast, zoals ik in het Vlaams zou zeggen: flipt k ni zo copain 🙂
    Even serieus, hoeveel uitroeptekens gebruik jij per reactie wel niet? :p
    Ik weet al lang dat jij beide consoles hebt, dat hoef je er niet telkens opnieuw in te stampen want ik ben namelijk zelf van plan de xbone aan te schaffen voor de exclusives en weet dat ondanks de zwakkere hardware de one een prima systeem is. Het feit dat jij aan neemt dat er niets stabiel op de PS4 draait is ten eerste pure onzin en heeft wss meer te maken met jouw exemplaar en ten tweede roept dit juist boze reacties uit en start je een one vs PS4 topic, dat zou iemand van u leeftijd toch moeten weten? Het aantal HDMI poorten heeft niets te maken met hoeveel poorten er geupscaled worden; als de PS4 een game in 1080p draait is er geen upscale nodig, als de one een game op 900p draait zal je tv deze upscalen naar 1080p. Ik zeg niet dat de PS4 alles in Full HD draait, maar er zijn aanzienlijk meer titels die het kunnen door de sterkere GPU van de PS4; deze heeft 18 ipv 12 CU’s en heeft maar liefst 33% meer cores . Aanvaard nu gwn even gamepower dat jouw voorkeursconsole zwakker is, maar een heel goede controller, exclusives en netwerk heeft en ga wat rustiger door het leven .."

    ten 1ste hoeveel uitroep tekens ik zet gaat jou geen reet aan!!

    ten 2de op papier is de ps4 ietsje krachtiger, ik zeg wel op papier maar in werkelijkheid is daar geen zak van te merken, dit was ook al zo bij de ps3 vs xbox 360

    en ten 3de wanneer ga jij eens aanvaarden dat jou ps4 ook niet de hemel op aarde is.

    !!! FIN !!!