Tom en Peters Hot Koffie Show: Moet Hatred verboden worden?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stelling van deze week:

Moet Hatred verboden worden?

Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

  1.   
    Ryan2000's avatar

    stelling: extra content voor een bepaalde console is niet eerlijk!

  2.   
    thijsknvb's avatar

    Ik weet echt niet wat ik van deze game moet vinden want in Gta kan je ook mensen vermoorden door over ze heen te rijden, te slaan, schieten enz. Alleen daar hebben ze het nooit over in hun trailers en dat is ook het doel van de game niet. Bij Hatred is dat juist het enige doel om zo veel mogelijk mensen te vermoorden. Ik vind dat deze game niet verboden moet worden aangezien het maar een spel is en je er gewoon niet meer achter moet zoeken.

    Mijn stelling: De next gen games hebben te veel problemen. (slechte servers (driveclub, battlefield). Assassins creed resolutie problemen, Framelocks op pc enz.

    Ik vind dat er te veel problemen zijn met de next gen games en ik hoop echt dat dit in de toekomst gaat verbeteren !

  3.   
    ShadyXL's avatar

    Peter 7:46 BIJNA NOOIT iemand doodgereden? 馃槅

    Ik ben het wel met jullie eens. Het hoeft van mij niet verboden te worden. Het is natuurlijk wel ziek, maar mensen hebben de vrijheid om te kiezen wat ze spelen.

    Ik vind dat jullie toch wel Hatred moeten Reviewen. Ik ben toch wel benieuwd hoe de game is qua gameplay enzo.

  4.   
    toqeer's avatar

    ”Ryan2000″ schreef, "stelling: extra content voor een bepaalde console is niet eerlijk!"

    ja weetje dat is pech hebben dan vind ook niet eerlik maar ps4 heect meer geluk gwn heb ook ps4

  5.   
    toqeer's avatar

    thijsknvb schreef, "Ik weet echt niet wat ik van deze game moet vinden want in Gta kan je ook mensen vermoorden door over ze heen te rijden, te slaan, schieten enz. Alleen daar hebben ze het nooit over in hun trailers en dat is ook het doel van de game niet. Bij Hatred is dat juist het enige doel om zo veel mogelijk mensen te vermoorden. Ik vind dat deze game niet verboden moet worden aangezien het maar een spel is en je er gewoon niet meer achter moet zoeken.
    Mijn stelling: De next gen games hebben te veel problemen. (slechte servers (driveclub, battlefield). Assassins creed resolutie problemen, Framelocks op pc enz.
    Ik vind dat er te veel problemen zijn met de next gen games en ik hoop echt dat dit in de toekomst gaat verbeteren !"

    ik denk dat we een verhaal krijgen hoe iemand in een pschyaterische inrichting ofz heeft gezeten denk ik
    en dat je daarom zo geworden bent haat aan de mensheid hatred lijkt me wel vet als het verhaal zo uitpakt speeel je in een inrichting gedragsproblemen alles kn in deze game althans denk ik hopelijk 馃檪

  6.   
    Rotterdam9's avatar

    MW2 was ook niet anders, in de Rus luchthaven

  7.   
    Leukste's avatar

    ShadyXL schreef, "Peter 7:46 BIJNA NOOIT iemand doodgereden? :lol:"

    Over die zin verbaasde ik mij ook even bij 7:45.
    Maar Tom vind dit kennelijk “dood” normaal. 馃槢

    Moet Hatred verboden worden? Nee, ik vind niet dat de game verboden moeten worden. Het moet wel zo zijn dat de game gezien moet worden als een game en niet als de werkelijkheid. Dus moet je je afvragen of de mensen die dit gaan spelen dit onderscheid kunnen maken. Ik denk dat daar het antwoord ligt of je de game kunt spelen of niet. Jullie mogen de game ook gewoon voorzien van een review. Dit kan immers weergeven of het dan ook een goede game is of dat het alleen maar om een game gaat die anders wil zijn dan de rest en verder niks specials heeft.

    Stelling: Het aantal exclusieve games neemt sterk af. Alle games kunnen net zo goed als multiplatform worden uitgebracht.

  8.   
    blackname's avatar

    Ik zou het niet erg vinden als de game ge-banned word, 1. Ik ga hem toch nooit spelen 2. De game is van een of andere kleine uitgever die totaal geen moeite voor de game heeft gedaan en dit is wil zo makkelijk om lekker alles op een lompe manier te doden 3. Er kan niks goeds uitkomen, niet gamers gaan weer de gehele gamecommunity uitkotsen.

  9.   
    mmx's avatar

    Niks bannen het is maar een game zeg we zitten hier niet in Amerika waar ze zo dom doen .

  10.   
    ronineter's avatar

    Een game zoals hatred zou verboden moeten worden omdat spellen met als enige doel het vermoorden van onschuldige burgers en het ondertussen geven van een beeld dat de personen die dit doen stoer zijn niet moet kunnen.

    Dit omdat de psygiatrische gevallen die dit soort massa moorden plegen dan een beeld van zichzelf kunnen krijgen dat ze stoer zijn omdat ze dat doen.
    Deze mensen met haat naar de maatschappij schermen zich voor ze zoiets doen af en zullen dan om de tijd te doden een activiteit zoeken die niet vereist met andere mensen te praten of buiten te komen. Hierdoor komen ze snel op games uit welke gelijk een afleiding bieden van de harde realiteit.

    Welke game is dan gelijk de beste optie voor die mensen als je haat naar de maatschappij hebt?

    Hatred!

    En die zet dit soort mensen weer weg als stoer, wat iets in de meeste van dit soort gevallen iets is wat ze wel zouden willen zijn voor een keer. (meeste mensen met haat naar de maatschappij zijn Gepest en gekleineerd in het verleden)

    Waardoor ze dit als een goede optie zien op het leven uit te stappen.

    Dit probleem van het verliezen van realisatie tussen realiteit en de game wereld of haat naar de mensheid is niet iets waar de meeste gamers mee kampen. Voor hen is het veilig als zij dit zouden spelen zoals Peter al zegt met het voorbeeld van Carmageddon.

    Als ook maar een persoon doorslaat op dit spel. Kan de reputatie van games schade oplopen omdat gamers dit soort spellen toestaan in hun midden. Dan beginnen gamers gelijk zonder verdediging van ”Dit is het doel niet van het spel en is ook niet iets wat hier aangemoedigd wordt”.

    Dus mijn stelling: Games zoals Hatred kunnen de reputatie van games schade toedoen.

  11.   
    Goregash's avatar

    Hatred moet niet verboden worden, geestelijk zieke mensen moeten verboden worden om agressieve spellen te spelen. Daar light het hele eieren eten. En in dat geval is niet alleen Hatred die “verboden” zou moeten worden maar is er een hele waslijst aan games die niet meer mogen. Je kan niet geweld bij de ene game wel tolereren en bij de andere niet. Is eigenlijk wel heel erg kinderachtig om deze studio zo aan te pakken.

    Of je de keuze krijgt in deze game of niet om mensen te vermoorden, je krijgt wel de initi毛le keuze om de game aan te schaffen. Je kiest er ook voor om GTA te spelen terwijl je weet dat je mensen dood gaat maken hoe het ook went of keert. Maar daar zeurt niemand over. En dan zijn er nog tig spellen waarbij je de vrijheid hebt om alles af te slachten wat je wilt. Laten we dan meteen skyrim ook maar verbieden want das zo gewelddadig spel…

    Stelling: De gaming community is met de loop der jaren steeds meer gaan zeuren.

  12.   
    UncreatedKoen's avatar

    Stelling: EA moet iets doen aan hun netwerkinfrastructuur

    On topic:
    Ik vind de commotie hierom nergens over gaan. Hoevaak hebben we het gehad dat er wat gebeurd in een game. Komt in het nieuws bla bla bla. HET BLIJFT EEN GAME!

  13.   
    MikeGevers's avatar

    Klassiek gevalletje “waar trek je de grens” 馃檪 Als Hatred verboden wordt, krijg je ook dat GTA (en andere games) verboden gaat worden, want daar kun je ook random mensen neerknallen. Dat het in Hatred de bedoeling is, en in GTA eigenlijk niet, wordt dan over het hoofd gezien. Dit soort debatten zijn inmiddels z贸 sterk gepolariseerd dat ik denk dat er voorlopig geen oplossing komt, ondanks het feit dat de meerderheid zich (waarschijnlijk) in het midden bevindt. 馃檨

    Edit: Ik zelf zie een game als Hatred best zitten, omdat ik af en toe best wat woede heb die ik ergens op wil africhten. Games en gamers krijgen t贸ch altijd wel het gedonder dat ze gewelddadig zijn, simpelweg omdat je tegenwoordig niet meer door onschuldige burgers heen schiet, zoals voorheen, ondanks dat dit eigenlijk bedoeld is om de geloofwaardigheid te vergroten 馃檪

  14.   
    Thijs.'s avatar

    stelling : de minimale systeem eisen van games liggen te hoog.

  15.   
    FioranoJC's avatar

    Nee, en mijn argument daarvoor is simpel:
    Zodra je 1 game verbied, zal dat gevolgen hebben voor andere. Je weet hoe dat gaat in die saaie wereld van mensen die geen games spelen; zodra iets fout gaat moet het verboden worden. Dus nee, niet verbieden!

  16.   
    Flapjack's avatar

    omg.. toen ik de trailer keek werd ik gewoon misselijk!! welke zieke geest ontwikkeld een game als
    lonewolf simulator 2015?? zit zeker nog net geen handboek bij over hoe je een een wapen gebruikt???
    WAAR GAAN WE HEEN IN DEZE WERELD!!! Onbegrijpelijk

    tuurlijk gta is ook mensen dood schieten.. sterker nog ik durf te wedden dat 70% van alle sims spelers weleens een kind in afgesloten kamer hebben opgesloten of hun eigen famillie leden hebben vermoord. puur omdat dat een optie was. maar dit spa(w)nt de kroon, het feit dat dit door de ontwikkelfase heen komt en dus daarmee dit normaal gevonden wordt. vind ik te ver…ontsmakelijk dit.

    nou is dat nog niet het ergste, wat ik het ergste vind is een effect van zon game op het publiek. zo wordt het gedachtegoed van moordernaars en psychopaten gepromoot als rechtvaardig om het ‘kennelijk’ geaccepteerd is/wordt.
    maak hier een zombie game of madworld achtig iets van en mij hoor je niet humor en fantasy zijn onmisbaar in dit soort games want krijg je dit en dit GAAT OVER DE RAND!

  17.   
    Flapjack's avatar

    FioranoJC schreef, "Nee, en mijn argument daarvoor is simpel:
    Zodra je 1 game verbied, zal dat gevolgen hebben voor andere. Je weet hoe dat gaat in die saaie wereld van mensen die geen games spelen; zodra iets fout gaat moet het verboden worden. Dus nee, niet verbieden! "

    ik heb liever alle games verboden dan ook maar 1 doorgedraaide tot op de tanden gewapende lonewolf op straat!!! staatsveiligheid noem ik dat. de grens ligt bij wat de aard van de game is en wat het aanspoor. zodra je daarop kan zeggen: dit is een gevaar voor staatsveiligheid moet vind ik het verboden worden. eigelijk zou hier een beleid voor moeten zijn speciaal voor gamers.

  18.   
    Flapjack's avatar

    stelling: pc wordt achtergesteld

  19.   
    FioranoJC's avatar

    Flapjack schreef, "omg.. toen ik de trailer keek werd ik gewoon misselijk!! welke zieke geest ontwikkeld een game als
    lonewolf simulator 2015?? zit zeker nog net geen handboek bij over hoe je een een wapen gebruikt???
    WAAR GAAN WE HEEN IN DEZE WERELD!!! Onbegrijpelijk
    tuurlijk gta is ook mensen dood schieten.. sterker nog ik durf te wedden dat 70% van alle sims spelers weleens een kind in afgesloten kamer hebben opgesloten of hun eigen famillie leden hebben vermoord. puur omdat dat een optie was. maar dit spa(w)nt de kroon, het feit dat dit door de ontwikkelfase heen komt en dus daarmee dit normaal gevonden wordt. vind ik te ver…ontsmakelijk dit.
    nou is dat nog niet het ergste, wat ik het ergste vind is een effect van zon game op het publiek. zo wordt het gedachtegoed van moordernaars en psychopaten gepromoot als rechtvaardig om het ‘kennelijk’ geaccepteerd is/wordt.
    maak hier een zombie game of madworld achtig iets van en mij hoor je niet humor en fantasy zijn onmisbaar in dit soort games want krijg je dit en dit GAAT OVER DE RAND! "

    Even zonder dollen, gaat alles wel goed met je?