Wellicht nieuw lek in PlayStation Network ontdekt

Een Duits IT-expert heeft naar verluidt een lek ontdekt in het PlayStation Network, waardoor een beetje hacker toegang zou kunnen krijgen tot de klantgegevens van Sony’s online service. Na het veiligheidsdebacle van 2011, waardoor het netwerk maar liefst een maand offline lag, zal Sony niet bepaald zitten te wachten op een nieuw schandaal en de hieraan gekoppelde negatieve publiciteit.

De Duitse website Golem.de brengt het nieuws vandaag naar buiten (vertaald via Google Translate):

A security researcher has found on the website of Sony a critical SQL injection vulnerability. The vulnerability allows the customer data from participants in the Playstation Networks read.
Volgens de informatie op de website zou Sony twee weken geleden al van het lek op de hoogte zijn gebracht.

Op het moment wachten we op een verklaring vanuit kamp Sony. Wordt dus vervolgd.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Hun console is sterker dan die van Microsoft maar online loopt Sony nog steeds ver achter op Xbox Live. Om die reden zou ik in de toekomst ook eerder een Xbox kopen dan (weer) een PlayStation.

  2.   
    superdedupe's avatar

    Ugh… niet weer :(.

    Van de andere kant vraag ik me af of dit waar is of een strategische zet van Microsoft (of een andere partij die belang heeft bij een slechte naam voor sony). De ps4 heeft zo’n groot succes gemaakt de laatste tijd dat men waarschijnlijk wanhopig begint te worden.

  3.   
    JV0472's avatar

    Erik Rommel schreef, "Hun console is sterker dan die van Microsoft maar online loopt Sony nog steeds ver achter op Xbox Live. Om die reden zou ik in de toekomst ook eerder een Xbox kopen dan (weer) een PlayStation. "

    Ik ben grote fan van sony op gebied van hun design en engineering. De PS4 heeft een volledige HD7870 GPU ter beschikking en een zeer efficiënt ontwerp in tegenstelling tot de xbox one. Op gebied van software en online functionaliteit zien we echter idd het omgekeerde, ms heeft ook veel meer serverinfrastructuur tot hun beschikking en vroegen vanaf de start van xbox live al voor een maandelijks lidmaatschap. Het is goed dat sony sinds de PS4 het ook verplicht maakt een playstation plus abbo te nemen, al hoop ik dat het geld dat ze hieruit halen niet grotendeels naar de gratis games gaan. Exclusiviteit is ook beter bij het ms kamp, maar dit doen ze vaker door gwn een dikke zak geld op tafel te leggen ipv te investeren in creativiteit zoals sony dat doet.

  4.   
    gamepower's avatar

    Erik Rommel schreef, "Hun console is sterker dan die van Microsoft maar online loopt Sony nog steeds ver achter op Xbox Live. Om die reden zou ik in de toekomst ook eerder een Xbox kopen dan (weer) een PlayStation. "

    waar bazeer jij je weer op dat sony haar console zoveel sterker is? op papier geef ik jou gelijk… maar in real forget this! net zoals met de ps3 die was zoveel krachtiger, wanneer gaan jullie nu eindelijk eens the real thing zien? MH rommel ik ken jou uitspraken na al die jaren op GN wel al goed genoeg, maar zelf beschik je enkel over een pc waar gratis games via stream je troef zijn!! dus je uitspraken dienen tot niets IVB met consoles, het feit is als je een ps4 hebt net als ik dat je moet genoegen nemen met een stofzuiger dit keer niet door de zwarte lak maar door het geluid dat dit ding maakt…. gelukkig hoef ik hem niet zoveel aan te leggen want voor de excl van sony hoef je het niet te doen. ( je moet tegenwoordig gelukkig zijn met een kleurtje op je voorblad)

    dat er weer maar eens een lek op psn is, geeft mijn het genoegen om deze console volledig van het net te sluiten, er staan gegevens op die niet iedereen hoeft te weten!
    de zoveelste telleurstelling na mijn aankoop van een PS4. ik was al van plan om mijn + abb niet te verlengen, wegens slechte gratis indie games en destiny heb ik meer niet kunnen spelen dan wel… leuk als je aan een game bezig bent……bij deze gaat na dit bericht mijn ps4 volledig off-line

    je kunt weer met kak beginnen gooien onder mij…. maar weet dit is mijn mening is en kom niet meer terug kijken op dit topic! mvg

  5.   
    Daniel Z's avatar

    Hmm, zou klote zijn. Gelukkig is er weet van en werkt Sony hard om het tegen te houden.

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    gamepower schreef, "[quote=”Erik Rommel”]het feit is als je een ps4 hebt net als ik dat je moet genoegen nemen met een stofzuiger dit keer niet door de zwarte lak maar door het geluid dat dit ding maakt….
    "

    Sorry hoor maar heb jij je geluid uit ofzo met gamen ?, ik hoor dat ding zowat niet als ik een spel speel.

  7.   
    gamepower's avatar

    [quote:1=”Carlos0_0″]

    gamepower schreef, "

    ”Erik Rommel” schreef, ".."

    Sorry hoor maar heb jij je geluid uit ofzo met gamen ?, ik hoor dat ding zowat niet als ik een spel speel.
    "

    vooral niet speel maar eens een game als the last of us waar het stil moet zijn!
    ik hoef trouwens niet te discuteren, iedereen weel intussen al dat de ps4 een hels lawaai maakt!
    zelf na mijn telefoontje naar sony , ze maakten me wijs dat dit ding 55DB kan produceren,
    dus ik game zeker niet geluidloos , integendeel ik moet mijn home cinema op 20 zetten om het niet te horen

  8.   
    3333/3333's avatar

    Rustig aan.

    De PlayStation 4 heeft een net iets sterkere gpu dan de Xbox One. Ik zeg nergens dat de ene console beter is dan de ander. Heb overigens alle PlayStation consoles, op de PS4 na, in huis gehad. Ik weet wat de zwakke kanten van hun apparaten zijn. Ik zal om die reden ook nooit meer een PlayStation console in huis halen, mijn voorkeur zou ook uitgaan naar de Xbox One.

  9.   
    JV0472's avatar

    Erik Rommel schreef, "Rustig aan.
    De PlayStation 4 heeft een net iets sterkere gpu dan de Xbox One. Ik zeg nergens dat de ene console beter is dan de ander. Heb overigens alle PlayStation consoles, op de PS4 na, in huis gehad. Ik weet wat de zwakke kanten van hun apparaten zijn. Ik zal om die reden ook nooit meer een PlayStation console in huis halen, mijn voorkeur zou ook uitgaan naar de Xbox One. "

    Inzicht en discussie zijn zwakke kanten van gamepower.