Baas van Xbox Japan treedt af

De baas van Xbox Japan, Takashi Sensui, geeft zijn positie binnen Microsoft op. Dit wegens de teleurstellende lancering en de daarop volgende verkoop van de Xbox One in het Oosterse land.

Sinds de lancering in september zijn er van de nieuwe console van Microsoft iets meer dan 38.000 exemplaren van de console verkocht, waarvan 23.562 in de eerste vier dagen. De meest recente week zijn er slechts 776 verkocht, waardoor Sensui schijnbaar zijn leiderschap opgeeft. Overigens werden er van de PlayStation 4- en de Wii U-consoles respectievelijk ongeveer 12.400 en 9.600 verkocht in diezelfde tijdsperiode.

Sensui blijft wel bij Microsoft en blijft Xbox Japan ondersteunen, maar nu vanuit het hoofdkwartier van Microsoft in de Verenigde Staten. Yoshinami Takahashi, die in juli bij Microsoft kwam na jaren voor Sony gewerkt te hebben, zal de leiding over Xbox Japan overnemen.

  1.   
    Ralph P Scene's avatar

    Dat is niet veel had wel zien aankomen.

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Was te verwachten zo weinig verkoop aantallen in japan voor xbox.
    Het blijft toch meer playstation nintendo land en dan voornamelijk nog meer handhelds dan console.

  3.   
    gamepower's avatar

    ik zou in eer en geweten aftreden die jappen hebben geen smaak en weten vooral niet wat ze missen…wij hier in Europa hebben het luxe-leven en kopen beide consoles… maar hoor eens aan mijn vriendenlijst ( wat beperkt is) hoeveel ps4 er staan stof te happen…. net als de ps3, ik heb echt wel spijt dat ik me weer eens laten vangen heb door sony, het ismaar wachtenop UC 5 om eens eens een excl te spelen, natuurlijk als jemaar 1console hebt, weet je van niet beter

  4.   
    camoflage4ever's avatar

    gamepower schreef, "ik zou in eer en geweten aftreden die jappen hebben geen smaak en weten vooral niet wat ze missen…wij hier in Europa hebben het luxe-leven en kopen beide consoles… maar hoor eens aan mijn vriendenlijst ( wat beperkt is) hoeveel ps4 er staan stof te happen…. net als de ps3, ik heb echt wel spijt dat ik me weer eens laten vangen heb door sony, het ismaar wachtenop UC 5 om eens eens een excl te spelen, natuurlijk als jemaar 1console hebt, weet je van niet beter"

    lol…

  5.   
    HeerBloedbad's avatar

    gamepower stop gewoon. je zet jezelf voor aap ik denk dat iedereen op gamersnet nu wel weet dat jij de xbox beter vind dan de ps4 hoef je echt niet onder elk artikel duidelijk te maken. thanks

  6.   
    FireBallz's avatar

    ik hoop voor die man dat ie nog een zakcentje heeft verdient.

  7.   
    Kamelot2's avatar

    Tja zat er aan te komen hè. Xbox one is het gewoon niet. Het is meer een leuke dvd spelertje en er zit en een extra functie op en dat is het gamen…… Maar dat is een mening van mij

  8.   
    AtomicDogg's avatar

    Xbox heeft toch nooit goed gedaan in Japan vergeleken met de andere consoles?
    Sony en Nintendo zijn Japans en Xbox Amerikaans.

  9.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dat de Xbox One slecht zou lopen in Japan, was te verwachten. Japanners hebben eenmaal een andere smaak als westerse gamers.

    Als Microsoft een aantal Japanse exclusieve games weet binnen te harken, zal de verkoop gigantisch stijgen.

    Wacht gerust af, het zijn beide nog nieuwe apparaten. De Xbox 360 heeft ook een tijd geduurd voordat het aansloeg in Japan. Het heeft gewoon met de games te maken, Sony heeft gewoon meer Japanse games.

    Het is hoe AtomicDogg het aangeeft, Nintendo en Sony zijn Japans. Die hebben beter samenwerking met Japanse studio’s als bijv. Microsoft, die meer samenwerking heeft met westerse studio’s. Als Microsoft nou een Japanse studio zou oprichten, en vanuit daar Japanse games ontwikkeld, zullen ze gigantisch stijgen in Japan.

  10.   
    dav1d's avatar

    ”Kamelot2″ schreef, "Tja zat er aan te komen hè. Xbox one is het gewoon niet. Het is meer een leuke dvd spelertje en er zit en een extra functie op en dat is het gamen…… Maar dat is een mening van mij"

    Je hebt dat ding duidelijk niet in huis.. Hij blaast de PS4 er aan alle kanten uit met leukere games, veel betere controller en een stillere minder warme kast.

  11.   
    Moon-Hero's avatar

    FANBOY WARSSSSSSSSSSSSS!

  12.   
    Kamelot2's avatar

    Dav1d:

    Wie zegt dat ik een ps4 heb? Misschien game ik wel op de PC.
    Maar ik heb zeker geen Xbox omdat ik vind dat het meer voor films is gemaakt dan daadwerkelijk voor het gamen.
    Over goede games dat is ieder zijn/haar smaak.
    Zoals ik al zei het is mijn mening en die deel ik nu.

  13.   
    noah81's avatar

    ”Kamelot2″ schreef, "Dav1d:
    Wie zegt dat ik een ps4 heb? Misschien game ik wel op de PC.
    Maar ik heb zeker geen Xbox omdat ik vind dat het meer voor films is gemaakt dan daadwerkelijk voor het gamen.
    Over goede games dat is ieder zijn/haar smaak.
    Zoals ik al zei het is mijn mening en die deel ik nu."

    Lol
    Word eens volwassen jochie

  14.   
    gamepower's avatar

    HeerBloedbad schreef, "gamepower stop gewoon. je zet jezelf voor aap ik denk dat iedereen op gamersnet nu wel weet dat jij de xbox beter vind dan de ps4 hoef je echt niet onder elk artikel duidelijk te maken. thanks"

    zeg snotneus …ga jij me zeggen wat ik moet doen, ik denk het niet!
    als ik een product beter vind zeg ik dat, dit is hier een open forum en ik zeg en doe wat ik wil!
    en als zelfs sommige redactieleden hen voorkeur mogen laten blijken… mag ik dat zeker ook doen!
    en daar heb jij als rookie met 30 reacties geen reet aan te zeggen!

  15.   
    lucacol's avatar

    was te verwachten eigelijk.