GamersNEP Nieuws: Rockstar hekelt gebrek aan klachten rondom GTA 5


Los Angeles – Grand Theft Auto 5-ontwikkelaar Rockstar Games is teleurgesteld over het ontbreken van ophef rondom zijn game. Zo zou de new-gen versie van GTA 5 op bepaalde momenten lichtjes onder de 30 frames per seconde duiken, waren enkele textures in een lagere resolutie en zouden spelers storende glitches moeten ervaren. Het bleef echter muisstil rondom deze schandelijke tekortkomingen. Rockstar CEO Patrick Shod is dan ook woedend op de gamecommunity en media. Hij doet de ‘boycot van ophef’ rondom zijn game af als pure stemmingsmakerij:

In een officiële verklaring vertelt Shod:

Assassin’s Creed: Unity had framedrops en glitches, gamers en recensenten raakten daar niet over uitgepraat. Overal waar je keek stond die game in het middelpunt van de belangstelling. Een of andere recensent van een marginale gamesite in de Benelux beoordeelde de game zelfs met een 9 om extra olie op het vuur te gooien. Maar toen wij ineens onze game uitbrachten, een port nota bene; niets van dat alles.
Shod is teleurgesteld in de pers die het massaal liet afweten als het op technische mankementen van zijn game aankwam. Zo zouden zij enkel kijken naar de positieve aspecten van de game, in plaats van deze frame voor frame te bekritiseren. Volgens hem zou GTA 5 bovendien af en toe op minder dan 30 frames per seconde draaien, waardoor het spelgenot aanzienlijk bedorven zou moeten worden:
Onze game is bij lange na niet perfect. Toch zien wij gamers overal de indruk wekken dit wél het geval zou zijn. Een flutsite van een of andere H. Otjes wilde onze game niet eens een cijfer geven. De game was volgens hen alles wat ze ervan verwacht hadden. Daar is onze PR-afdeling nu dus mooi klaar mee.
De CEO laat tevens weten dat hij al veel soorten excuses klaar had staan voor de verwachte ophef. Zo zou bij een rel rondom een te lage framerate het argument worden gebruikt dat dit de filmische ervaring ten goede komt. Een ander voorbeeld: bij teleurstellende graphics zou het ontwikkelteam beloven dat het dit zou verbeteren, om dit vervolgens toch niet te doen. “Die plannen kunnen nu dus de prullenbak in” laat Patrick Shod enigszins geërgerd weten.

Rockstar belooft spoedig verbetering van de situatie. Zo zal het de komende weken enkele malen de servers overbelasten en een reeks onnodige patches uitbrengen. Daarnaast is een team ontwikkelaars van concurrent Ubisoft ingevlogen om de pc-versie te prepareren voor de release in januari volgend jaar.


DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

  1.   
    Tom's avatar

    Je bent zelf marginaal, Shod! 😡

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Hahahaha, hier kan ik nu om lachen! Ik vond het altijd al jammer dat zulke berichten alleen op 1 april werden gepost 😛

  3.   
    Moon-Hero's avatar

    Ik vind het ook belachelijk dat de game zoveel positieve kanten heeft!

  4.   
    Overload14's avatar

    Ookal voel ik mezelf vrij genaaid dat ik mijn Ps3 versie van GTA niet kan upgraden of inruilen voor een ps4 versie moet ik toch wel zeggen dat rockstar tenminste nog tijd en moeite steekt in hun games. Het duurt soms wel lang voor ze met een nieuwe patch komen maar ze houden in ieder geval hun beloftes om hun problemen op te lossen.

  5.   
    KingOfFrozenNL's avatar

    Mooi hoe jullie dit zo kunnen maken xD

  6.   
    FireBallz's avatar

    leuk verhaaltje, gelukkig dat het GamersNEP is!