Geen DirectX 12-ondersteuning voor Windows 7

DirectX 12 zou in de toekomst sterk verbeterde prestaties in pc-games moeten opleveren. Vanzelfsprekend zal deze software ingebouwd worden in de nieuwste versie van Microsofts besturingssysteem, Windows 10. Daarnaast is het compatibel met het huidige Windows 8.1. Helaas is er voor een grote groep gamers minder goed nieuws, want Windows 7 zal DirectX 12 niet ondersteunen.

Dat is opmerkelijk, want uit verschillende steekproeven blijkt dat een aanzienlijk percentage van de pc-gamers nog steeds de voorkeur geeft aan Windows 7. Volgens Richard Huddy van hardwarefabrikant AMD gebruikt 52 procent van de gamers momenteel Windows 7:

It’s a very, very popular operating system.
Een hardware- en software-enquΓͺte van Steam toont een soortgelijk beeld. Maar liefst 47,8 procent van de gebruikers draait Windows 7 64-bit, gevolgd door 21,4 procent dat Windows 8 64-bit gebruikt.

De reden voor het gebrek aan ondersteuning lijkt vrij simpel: Windows 8 is lang niet zo populair als Microsoft gehoopt had, dus zal Windows 10 met DirectX 12 de huidige Windows 7-gebruikers op den duur moeten bewegen om de overstap te maken.

  1.   
    morkop006's avatar

    Is ook wel een beetje veterwachten toch? Om features nog backwardscompatible maken voor windows 7 als er al 2,5 jaar windows 8 is, kun je ook niet echt verwachten van een bedrijf. Daarnaast is dx 11.2 ook alleen al voor windows 8.

  2.   
    3333/3333's avatar

    ”morkop006″ schreef, "Is ook wel een beetje veterwachten toch? Om features nog backwardscompatible maken voor windows 7 als er al 2,5 jaar windows 8 is, kun je ook niet echt verwachten van een bedrijf. Daarnaast is dx 11.2 ook alleen al voor windows 8."

    Heb je ook wel gelijk in. Ben zelf overigens nog niet van plan om de overstap te maken, al is wel een duidelijke prestaties winst zichtbaar gebleken op Windows 8 (en later 10). Zal er toch een keer aan moeten geloven.

  3.   
    Musicman88's avatar

    Zolang Windows 8 nog aan zet is stap ik niet over van mijn 7. Ik kan er gewoon niet mee overweg, wat is 8 bar slecht in elkaar gezet. Niet dat er sinds 95 nog geweldige OS-en zijn uitgekomen, maar 8 is te triest voor woorden. Eerst eens kijken wat Windows 10 gaat worden en anders dan hou ik het nog wel even uit met 7 en DirectX 11 πŸ˜›

  4.   
    ShadyXL's avatar

    Ik blijf ook voorlopig nog bij W7. Misschien dat ik overstap naar W10, maar daar ben ik nog niet zeker van. Eerst zien hoe W10 wordt na de release.

  5.   
    Hielke's avatar

    Aaah, ach, opzich ben ik niet tegen overstappen, wel lastig dat het zo enigzins verplicht wordt voor de gamers maar dat komt wel goed.

  6.   
    sthij's avatar

    Iedereen zou is windows 8 moeten proberen het is veeeeeel sneller als windows 7. Ik snap al de haat eigenlijk niet.

  7.   
    3333/3333's avatar

    sthij schreef, "Iedereen zou is windows 8 moeten proberen het is veeeeeel sneller als windows 7. Ik snap al de haat eigenlijk niet."

    Het is meer de interface die gebruikers als een probleem ervaren denk ik. Windows 8 is idd stukken sneller en beter geoptimaliseerd dan 7. (Zeg ik als Windows 7 gebruiker)

  8.   
    Deadstriker's avatar

    Ik stap niet over op Windows 8, ik wacht wel op 10 wanneer die uit is. Windows 7 werkt voor mij nog goed! πŸ™‚

  9.   
    DeAdSeYe's avatar

    Erik Rommel schreef, "

    ”sthij” schreef, "Iedereen zou is windows 8 moeten proberen het is veeeeeel sneller als windows 7. Ik snap al de haat eigenlijk niet."

    Het is meer de interface die gebruikers als een probleem ervaren denk ik. Windows 8 is idd stukken sneller en beter geoptimaliseerd dan 7. (Zeg ik als Windows 7 gebruiker)"

    Interface, je bedoelt natuurlijk de metro interface die ik nog nooit heb gebruikt sinds ik Windows 8 hebt! Ik ben puur overgestapt op Windows 8 voor de snellere schrijf en lees snelheden (komen SSD’s ook beter tot hun recht) en de verbeterde beveiliging.

    Enige kritiek puntje die ik heb, de start balk is weg maargoed in 8.1 heb ik er eentje voor terug gekregen. Niet de volledige startbalk, maar ik kan er alles mee wat ik eerst ook kon.

    De enige keer dat ik de metro interface gebruik, wanneer ik iets zoek op de PC. Druk ik op de windows toets en typ vervolgens in wat ik zoek. Snellere zoek functie bestaat er niet!

    Ik snap al die haat ook niet!

  10.   
    bramuige125's avatar

    πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ waarom om da win 8 niet verkocht
    moeten de pc gamers er onderlijnden πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ˜₯ πŸ‘Ώ πŸ‘Ώ πŸ‘Ώ

  11.   
    bramuige125's avatar

    ShadyXL schreef, "Ik blijf ook voorlopig nog bij W7. Misschien dat ik overstap naar W10, maar daar ben ik nog niet zeker van. Eerst zien hoe W10 wordt na de release."

    heel goed idee ga ik ook beter doen

  12.   
    23tygo's avatar

    ik vind Windows 8 prima, werkt in mijn geval alleen maar beter dan Windows 7

  13.   
    YuiNyan's avatar

    snap alle haat op windows 8 niet zo, sinds de 8.1 update vind ik het een prima os, het is twee keer zo snel als windows 7 en veel games draaien ook nog eens beter, ja okay de metro interface is verschikkelijk maar dat is heel simpel opgelost door classic shell te instaleren dan heb je weer gewoon een start menu.