Kritiek op vrijspelen collectibles in Assassin’s Creed: Unity

Veel gamers zijn niet te spreken over de manier waarop in Assassin’s Creed: Unity bepaalde collectibles vrijgespeeld dienen te worden. Berucht zijn vooral de gouden en blauwe kistjes die niet geopend kunnen worden wanneer een speler geen gebruik maakt van de Companion App. Zo laat een bezoeker van Gaintbomb weten:

Just to clear up some inaccuracies in the post, the gold and blue chests require more than just for you to sync up to Uplay or the companion app. The gold chests are actually tied the Initiates web-page where you achieve levels from, among other things, having played previous AC games. Simply linking will not unlock the chests. The Blue chests similarly will not simply unlock by linking with the companion app. You have to solve the glyph puzzles and do the missions on the companion app to unlock those chests
Het is dus niet mogelijk om alles in de game vrij te spelen zonder gebruik te maken van de app. Hoewel het voor veel spelers een leuke toevoeging is, zijn er ook spelers die een stuk minder tevreden zijn over de manier waarop Ubisoft in feite deze applicatie opdringt. Het uitgeven van een applicatie naast een game is overigens niks nieuws, al lijkt Ubisoft hiermee in de ogen van sommige gamers wel de grens op te zoeken.

Een andere gamer stuurde deze tweet, waarop te zien is hoe de map Assassin’s Creed: Unity in verhouding tot de eerste Assassin’s Creed-game een stevige hoeveelheid collectibles bevat. Wat vinden jullie, slaat Ubisoft inderdaad te ver door als het om het vrijspelen van collectibles gaat?

  1.   
    GirlPredator010's avatar

    Met deze app om chests te openen wel

  2.   
    WoKingNL's avatar

    De map met al die collectibles is echt afgrijselijk.

  3.   
    Basman01's avatar

    Ja ,dit is wel heel erg ,heb zelf nog problemen met het syncen ook

  4.   
    NL Joeri NL's avatar

    ik vind het juist wel weer een leuke toevoeging, zo doe je alleen maar langer met het spel;-) plus dat de app verder prima werkt! alleen hij vreet wel batterij, maar ja dat neem ik voor lief

  5.   
    bullet0verdose's avatar

    dus voor de golden chests moet je ook die app hebben?

  6.   
    ShadyXL's avatar

    bullet0verdose schreef, "dus voor de golden chests moet je ook die app hebben?"

    Voor de gouden chests moet je vorige Assassin’s Creed games spelen (en linken met Initiates (of hoe dat ding ook werkt)).

    Ik vind het fijn dat ze een manier hebben gevonden om de companion app wat leuker te maken, maar dat er zoveel chests zijn die alleen via de app te unlocken zijn vind ik wel jammer.. Ik heb trouwens veel van de glyph puzzles en missies gedaan, maar mijn chests zijn allemaal nog steeds locked. Die app werkt nog niet zoals ie hoort en dat maakt het weer minder vermakelijk. Van mij mogen ze de companion app en rewards via de app voor de volgende AC aanpassen. Via de app jouw assassins op missies sturen mag van mij blijven, want dat is wel leuk.

    PS: Zou ook wel fijn zijn als ik dingen kon doen zonder de app te connecten met de game (en zonder dat ik alles kwijtraak als het niet verbonden is).

  7.   
    GamerJaime's avatar

    Ik ben hier ook onwijs teleurgesteld over, vooral omdat ik geen smartphone of tablet heb. Voor mij is het dus onmogelijk om bepaalde dingen vrij te spelen.

  8.   
    3333/3333's avatar

    Er zit natuurlijk ook gewoon een businessmodel achter deze apps. Wat het doet is de engagement van gamers bij hun game verhogen. Hierdoor besteden nog ze meer tijd aan de game, zelfs wanneer hun console uit staat. Dit maakt de game uiteindelijk voor Ubisoft een waardevoller product.

    Natuurlijk wordt dit alles gebracht onder het mom dat het een extra dienst voor de gamer zou zijn.

  9.   
    Musicman88's avatar

    Ben niet zo kapot van de companion app. Ik heb meer het idee dat het de bedoeling is om daar met microtransacties nog wat extra geld voor speelcredits binnen te harken. En het loopt nog niet echt soepel. Krijg op de map een vage waas over mijn kaart, waardoor ik vrij slecht de kaart nog kan zien.

  10.   
    djonnieboy97's avatar

    ik krijg de app niet eens verbonden met mijn ps4

  11.   
    Streetfighter81's avatar

    Ik vind het wel leuk dat ze dat gedaan hebben het is gewoon een extra iets in het spel en als je het niet kan openen doet het niets van het spel zelf af. Het is eerder je eigen nieuwsgierigheid wat het vervelend maak, maar of je de app gebruikt of niet is ook je eigen keus.

  12.   
    Papachico's avatar

    GamerJaime schreef, "Ik ben hier ook onwijs teleurgesteld over, vooral omdat ik geen smartphone of tablet heb. Voor mij is het dus onmogelijk om bepaalde dingen vrij te spelen. "

    Dat is niet Ubisoft’s probleem hoor. Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone en/of tablet? Kinderen en ouderen. Dus ben je echt bejaard, ok. Ben je een kind, ach, dan mag je dit spel nog helemaal niet spelen 😛 Veel te gewelddadig.