Microsoft loopt in op Sony in new-gen-race, aldus EA CFO

Het is algemeen bekend dat Sony in de openingsfase van de nieuwe generatie consoles met zijn PlayStation 4 duidelijk de leiding heeft gehad. Als we de financiële topman van EA, Blake Jorgenson, mogen geloven, is concurrent Microsoft met de Xbox One echter met een forse inhaalslag bezig.

Jorgenson hield een presentatie tijdens de UBS Global Technology Conference en liet zich hierin uit over de huidige status in de consolerace:

Clearly Sony has jumped out to a lead with a great console and I think a great pricing strategy, but Microsoft is catching up quickly.
Microsoft liet recentelijk weten dat een prijsdaling van 50 dollar heeft geresulteerd in een ware run op de Xbox One en dat de verkoop verdrievoudigd is. Jorgenson erkent dit:
pricing actions that are taking place, particularly during this Christmas season, driven by Microsoft, around reduction plus a lot of bundled software, I think will continue to pull the consumer into the new consoles.
In oktober meldde Sony dat het totale aantal verkochte PlayStation 4-exemplaren in september rond de 13 miljoen lag, terwijl Microsoft laat weten dat het inmiddels rond de 10 miljoen Xbox Ones heeft verscheept. Wanneer je rekening houdt met het gegeven dat het aantal “verscheepte” exemplaren niet per sé gelijk staat aan het aantal “verkochte” exemplaren, kunnen we op het moment op basis van deze getallen rustig concluderen dat Sony op het moment nog ruim aan de leiding gaat.

Het zal interessant zijn om te zien hoe de strijd der giganten er na de Kerst voor staat. Denken jullie dat Microsoft inderdaad verder op Sony in zal lopen of zal Sony zijn huidige leiding behouden? Laat het vooral weten in de comments.

  1.   
    Hitman047's avatar

    De beste man heeft over de prijs, niet over de verkopen. 😉

  2.   
    irubenox's avatar

    nee, hij heeft het erover dat sony een geweldige prijs strategie had op het begin. Maar dat microsoft nu ook snel meer gaat verkopen 🙂

  3.   
    OnOwned's avatar

    Die actie is maar tijdelijk en vooral in Amerika goedkoper. hier merk je er geen drol van en gaan mensen alsnog massaal voor Playstation. In mijn directe omgeving zijn de afgelopen weken minstens weer 10 mensen trotse eigenaar van een ps4

  4.   
    Daan's avatar

    PlayStation 4 is ook best wel slim bezig met bepaalde bundels. Zo heb je een GTA V-bundel voor 399,-, wat ook een prijsverlaging betekent voor de console zelf.

    Sony stunt de laatste tijd best veel met deze bundels, zelfde geld voor Xbox One. Diegene die er gelukkig van profiteert is de consument. 🙂

  5.   
    WoKingNL's avatar

    Ik heb beide nu staan en de ps4 loopt nu relatief stof te happen door forza horizon 2, halo mcc en sunset overdrive. Kan alleen maar toejuichen als meer mensen de one kopen!

  6.   
    Hitman047's avatar

    irubenox schreef, "nee, hij heeft het erover dat sony een geweldige prijs strategie had op het begin. Maar dat microsoft nu ook snel meer gaat verkopen :)"

    Het gaat inderdaad over de prijsstrategieën, maar over de verkopen van de Xbox One heeft hij het verder niet.

    Even los van wat Jorgensen hier zegt; de One is de laatste maanden inderdaad wat beter gaan verkopen. In de VS verkochten ze zelfs 2 weken lang meer dan de PS4. Wereldwijd echter, hebben ze dit jaar nog geen enkele maand beter verkocht dan de Playstation 4.

    Het ‘inlopen’ heeft dan ook echt betrekking op de prijsstrategieën. Daarin zijn de verschillen dit jaar een heel stuk kleiner geworden. Maar qua verkopen loopt Sony nog steeds uit.

  7.   
    Noice!'s avatar

    Als de teller nu op nul gezet zou worden en de consoles worden bekeken zoals ze nú zijn, dan zou de One het helemaal niet slecht doen. Ik ben momenteel zelfs blijer met m’n One dan met m’n ps4, maar man o man wat hebben ze het toch verprutst in het begin. Ze hadden óf meteen deze lijn moeten volgen óf de oude plannen moeten doorzetten en de consument binnen moeten trekken met betere software prijzen en échte toegevoegde waarde. Nu heeft ze het een jaar geduurd om te komen op het punt van waaraf Sony begon. Het grote geluk voor MS is wel dat PS haast is stil blijben staan in de ontwikkeling; voor elke coole nieuwe feature kwamen er ook extra problemen en het eerste jaar was niet best qua games.

    Als ik nu zou moeten kiezen tussen m’n 3 consoles zou m’n ps4 op de laatste plaats komen door de vele problemen die ik ondervind. Maar zelfs als die dadelijk weg zijn weet ik niet of ze ooit de One verslaan in dit huis: de controller is gewoon zo fijn van de One, dat scheelt me gewoon een uur speeltijd wat kramp betreft. Maar uiteindelijk verbleken zowel de One als de PS4 bij die gekke Wii U…die heeft qua speeltijd zeker het dubbele gekregen in 2014 als die amdere 2 bij elkaar.

  8.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Hitman047″][quote=”irubenox schreef, "nee, hij heeft het erover dat sony een geweldige prijs strategie had op het begin. Maar dat microsoft nu ook snel meer gaat verkopen :)"

    Het gaat inderdaad over de prijsstrategieën, maar over de verkopen van de Xbox One heeft hij het verder niet.
    Even los van wat Jorgensen hier zegt; de One is de laatste maanden inderdaad wat beter gaan verkopen. In de VS verkochten ze zelfs 2 weken lang meer dan de PS4. Wereldwijd echter, hebben ze dit jaar nog geen enkele maand beter verkocht dan de Playstation 4.
    Het ‘inlopen’ heeft dan ook echt betrekking op de prijsstrategieën. Daarin zijn de verschillen dit jaar een heel stuk kleiner geworden. Maar qua verkopen loopt Sony nog steeds uit.[/quote]
    Het bericht is kennelijk op meerdere manieren interpreteerbaar 8)

  9.   
    Iceviper_9's avatar

    sony heefy een goede strategie gebruikt wat veel wens heeft gewonnen, zo zijn vrienden van me overgestapt van xbox naar playstation , niet alleen omdat de release eerder was maar ook vanwege de prijs. ik zal zelf playstation blijven gebruiken zolang de prijzen niet te hoog worden ( release ps3, veeel te veel vind ik persoonlijk )

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    Het komt niet door die 50 dollar maar door de niet verplichte camera, als ze dit gelijk hadden gedaan was de race anders geweest.

  11.   
    FireBallz's avatar

    ach, ik denk toch dat Sony Microsoft voorblijft

  12.   
    Streetfighter81's avatar

    Op een gegeven moment moet Xbox one de maandelijkse verkoop van ps4 wel voorbij gaan. Want op een gegeven moment zijn de ps4 gebruikers voorzien en je blijft geen consoles kopen 1 a 2 bij extreme mensen misschien zelf 3 dezelfde consoles maar dan is het ook echt klaar, of de race anders zou lopen met de huidige beleid van Xbox one heb geen idee bij mij persoonlijk zou er niets veranderen want hier komt die gewoon niet de drempel over niet eens als die gratis was.

  13.   
    Danielle.k's avatar

    ‘kunnen we op het moment op basis van deze getallen rustig concluderen dat Sony op het moment nog ruim aan de leiding gaat’

    Rustig concluderen 8) hoe bedoel je ik ben fan en schrijf ernaar 😉

    Mijn vader zei laatst dat hij blij was dat er laatst weer een winkel vlak bij ons bedrijf was geopend die gelijksoortige artikelen verkocht, mijn eerste reactie was toen eh wat.
    Hij legde me toen uit dat concurrentie onder elkaar goed is en dat klanten eerder naar een bepaalde plek gaan als er meerdere soorten van dezelfde soort winkels zitten en op die manier kan je met elkaar concurreren zei hij.

  14.   
    KingOfFrozenNL's avatar

    ik denk dat sony nog steeds voorblijft. simpel weg om de games. op de ps 4 komen simpel weg gewoon leukere gwmes uit, en de controler van xbox one is gewoon poep. met de ps4 kun je gemmakelijk eem paar uur achter elkaar door gamen, en van de xbox one – een uur. ben benieuwd.

  15.   
    3333/3333's avatar

    Tuurlijk zal Microsoft op een gegeven moment inlopen, maar inhalen, dat zie ik niet snel meer gebeuren.

  16.   
    noah81's avatar

    Ik denk dat ms sony zal inhalen. Ze luisteren gewoon erg goed naar de gamers.
    Als je de xbox vergelijkt met een jaar terug dan is ie enorm verbeterd.
    Ook hebben ze op dit moment een beter aanbod van spellen en gewoon weinig mankementen.
    Als je kijkt naar sony dan maken ze een hoop beloftes gewoon niet waar, veel problemen met online en echt niet de betere exclusives.
    Sony heeft het aan microsofts launch gepruts te danken dat ze het zo goed doen, maar zeker niet omdat ze zo goed zijn.
    Persoonlijk interesseerd het me nix, ik heb alle 3 de consoles met bijna alle spellen dus concurreer maar lekker door das beter voor iedereen.

  17.   
    Danielle.k's avatar

    Schermsmurf schreef, "ik denk dat sony nog steeds voorblijft. simpel weg om de games. op de ps 4 komen simpel weg gewoon leukere gwmes uit, en de controler van xbox one is gewoon poep. met de ps4 kun je gemmakelijk eem paar uur achter elkaar door gamen, en van de xbox one – een uur. ben benieuwd."

    Jij denk dat Sony voor blijft maar de manier waarop je het zegt klinkt niet als een mening maar als een feit om 2 redenen, de leukere games maar dit is een mening geen feit en je vind de controller van de Xone poep maar ik vraag me af of je dit wel met zekerheid kan zeggen want even een korte speel sessie bij een vriendje uit proberen is anders dan gewend raken aan een controller.

  18.   
    dav1d's avatar

    Schermsmurf schreef, "ik denk dat sony nog steeds voorblijft. simpel weg om de games. op de ps 4 komen simpel weg gewoon leukere gwmes uit, en de controler van xbox one is gewoon poep. met de ps4 kun je gemmakelijk eem paar uur achter elkaar door gamen, en van de xbox one – een uur. ben benieuwd."

    MS gaat Sony inhalen. Waarom? Beter games. VEEEEEEL betere controller, beter netwerk, betere interface, console met veel meer functionaliteit. Minder stroomverbruik, stiller. Eigenlijk is xbox op alle gebieden superieur, behalve met een klein stukje snelheid. Maar dat valt toch in het niets in de praktijk.