Steam update GTA: San Andreas sloopt 17 songs uit soundtrack

Rockstar viert het tienjarig bestaan van Grand Theft Auto: San Andreas op bedenkelijke wijze: een nieuwe title update voor de Steam-editie van de game sloopt namelijk zeventien songs uit de aanwezige soundtrack. Bovendien zijn er ook berichten binnengekomen van spelers die hun oude save games sinds de update niet meer kunnen gebruiken.

De zeventien verdwenen songs zijn niet geheel toevallig ook de songs die in de onlangs verschenen Xbox 360-versie van de game ontbreken. Dit zou kunnen duiden op verlopen licenties. Voor de onbruikbare save games is er inmiddels vanuit de fans een oplossing in de vorm van een zelfgemaakte patch aangedragen. Deze patch kun je hier downloaden.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Geen nette actie van Rockstar. Toen bij Vice City licenties verliepen werden ze alleen in toekomstige versies uit de game verwijderd, maar nu alles online gebeurd zijn tegenwoordig ook mensen die de game al lang hadden de klos.

    Zag wel dat de update controller ondersteuning toevoegt, ben wel benieuwd hoe dat werkt nu.

  2.   
    FireBallz's avatar

    ai, Rockstar. Dit hadden ze niet moeten doen.

  3.   
    Thabigmanx's avatar

    en dan komt er iemand met een mod om de liedjes er weer in te stoppen. /care

  4.   
    Nitrix31's avatar

    Laten we eerlijk zijn. De game bestaat al 10 jaar. Erg weinig mensen die de game nog spelen dus waarom zouden ze nog extra betalen voor de licenties van de song. Daarbij komt dat GTA5 voor de deur staat. Ik ziet het probleem niet zo. En dan nog, mensen maken een mod en tadaaaa alle liedjes zijn weer terug.