Tom en Peters Hot Koffie Show: Consoles zonder Blu-ray speler?

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stellingen van deze week:

De current-gen consoles hadden zonder optische drives moeten worden uitgebracht.

Tom & Peters Hot Koffie Show is natuurlijk ook te volgen via ons YouTube-kanaal!

  1.   
    ShadyXL's avatar

    Ik vind niet dat de blu-ray speler eruit moet. Je denkt “We moeten toch alles installeren en dus kunnen we net zo goed alles digitaal downloaden”, maar dan nog.. Ik heb echt veel liever een fysieke kopie van games.

    Misschien maken ze wel een goedkopere model van de consoles zonder blu-ray speler (dat je echt alleen maar digitaal kunt installeren). Als dat zou gebeuren (naast eentje met een blu-ray speler) zou ik het niet erg vinden.

  2.   
    GENERAL_DS's avatar

    De stores voor de playstation en xbox zijn nog gewoon niet van het niveau van steam waardoor de hardcopy op de consoles in ieder geval nog beter is, en consoles hebben nog inderdaad problemen met opslagcapaciteit. Op de PC daarintegen is een download gewoon veel praktischer, goedkoper (op verschillende sites) en gewoon makkelijker. Ik kan me niet meer indenken om steeds weer die klote Discjes te moeten veranderen als ik even snel een ander spel wil spelen. Hoewel op de PC een kleine SSD tegenwoordig populair is heb ik nu zelf een SSD van 250 gb voor de spellen die naar baat bij hebben en gewoon een lekker grote 1TB harde schijf die puur voor de opslag van films en games is, mocht deze ooit nog vol raken schuif ik gewoon een tweede 1TB harde schijf erin, die dingen kosten toch bijna niets.

    EDIT:

    Herinneren jullie de PSP GO nog? nee? Toendertijd was de markt op de handhelds er dus nog SWS nog niet klaar voor.

  3.   
    3333/3333's avatar

    Goede stelling, en goed punt. Consoles zijn vandaag de dag natuurlijk al lang niet meer plug-and-play. Net als op de pc moet je eerst een game installeren en van updates voorzien. De disc-drive is daardoor wel enigszins zijn nut verloren.

    Al zijn de PS Store en Xbox Marketplace wel echt ontzettend duur.

  4.   
    Puddingboom's avatar

    Hard copy heeft toch wel iets waar je trost op kan zijn, zo haal ik alle AC special edition met alles erop en eraan :D.
    Blu-ray moet er gewoon inblijven niet veel over te discussiëren.
    btw leuke video edit 😀

  5.   
    Jarek's avatar

    Ik game eigenlijk alleen op de pc dus daar is mijn reactie op gebaseerd:

    Ik hecht totaal geen waarde aan het doosje zolang het maar dezelfde prijs heeft of zelfs goedkoper is (bijv:Steam sales)

    Je hoeft er de deur niet voor uit en met een beetje snel internet zijn de meeste games snel geïnstalleerd, daarnaast heb je een mooie “digitale” bibliotheek waar je met een druk op de knop een game kan vinden en installeren terwijl je doosjes kwijt kunt raken of er echt naar moeten zoeken in de kast. En patches worden digitaal automatisch gedownload en geïnstalleerd.

    Ik koop al een tijdje vrijwel alles digitaal, het is de toekomst. Doosjes zijn ouderwets en er zitten tegenwoordig niet echt meer voordelen aan ten opzichte van hoesjes in mijn ogen, op de prijzen van consolegames na dan.

  6.   
    soldierarjan's avatar

    Ik vind dat de blu-ray speler in moet blijven zitten, puur omdat als de service offline word gehaald je de game ook kwijt bent gelijk.
    En het blijft mooi om te zien in de kast al die doosje.

    Nieuwe stelling
    Moet er bij een review nog wel een cijfer gebruikt worden?
    Het blijft natuurlijk de mening van de reviewer wat die van de game vind en voor een klopt de cijfer wel en voor de andere niet.
    Is dan niet beter om koopadvies of iets dergelijks te geven als plaats van cijfer.

  7.   
    stinkiwinkie's avatar

    Fanta$y schreef, "Ik game eigenlijk alleen op de pc dus daar is mijn reactie op gebaseerd:
    Ik hecht totaal geen waarde aan het doosje zolang het maar dezelfde prijs heeft of zelfs goedkoper is (bijv:Steam sales)
    Je hoeft er de deur niet voor uit en met een beetje snel internet zijn de meeste games snel geïnstalleerd, daarnaast heb je een mooie “digitale” bibliotheek waar je met een druk op de knop een game kan vinden en installeren terwijl je doosjes kwijt kunt raken of er echt naar moeten zoeken in de kast. En patches worden digitaal automatisch gedownload en geïnstalleerd.
    Ik koop al een tijdje vrijwel alles digitaal, het is de toekomst. Doosjes zijn ouderwets en er zitten tegenwoordig niet echt meer voordelen aan ten opzichte van hoesjes in mijn ogen, op de prijzen van consolegames na dan. "

    Half mee eens, Ik koop tegenwoordig ook bijna alles digitaal op steam, maar soms ga je wel eens naar de winkel voor een speciaal doosje zoals bij starcraft waar een mooie achtergrond op staat en beeldrijke foto’s.

  8.   
    stinkiwinkie's avatar

    Bedankt Peter en Tom voor het begrip van mijn reeds geposte reacties. 🙂

  9.   
    WoKingNL's avatar

    Honestly, de hele infrastructuur is er nog helemaal niet klaar voor om digital only consoles te nemen. De stores op de consoles downloaden zo verschrikkelijk traag compared to wat voor snelheden m’n internet aankan en ik haal op m’n pc… En daarnaast zitten wij in nederland nog relatief goed met internet. Een te groot gedeelte van de console markt leeft in landen waar internet niet zo degelijk is. En zeker de providers echt dramatisch zijn met de snelheden en customer service *kuch* comcast en warner in amerika *kuch*

  10.   
    Daan's avatar

    Ik hou van games met doosje. Vaak is de digitale prijs (voor console, waar ik op game) veel duurder dan de game met doosje. Dan kloot ik liever even met een cd’tje en zet het doosje netjes op alfabetische volgorde in me kast. :- )

  11.   
    MisterMDW's avatar

    Nee, want momenteel kan je op de ps4 niet eens films van je usb kijken. Daarnaast doe ik naast het gamen vaak een film kijken op de PS4. Het zorgt ervoor dat je je console niet voor 1 ding gebruikt.

    Daarnaast zijn de stores nog niet geweldig en is de game vaak duurder in de online store dan in de winkel. Bovendien is iets fysieks vasthouden gewoon veel vetter!! 😀

  12.   
    Leukste's avatar

    Daan schreef, "Ik hou van games met doosje. Vaak is de digitale prijs (voor console, waar ik op game) veel duurder dan de game met doosje. Dan kloot ik liever even met een cd’tje en zet het doosje netjes op alfabetische volgorde in me kast. :- )"

    Nou dat alfabetische gebeurt bij mij niet. Maar ook ik heb liever doosjes met discs dan digitale content die je moet downloaden. Met als risico dat als de service komt te vervallen je niks meer hebt.

  13.   
    GsA_Dragonheart's avatar

    Ik ben deze generatie volledig digitaal aan het gaan met de Xbone. Het is handig dat je niet meer tussen je stapel games hoeft te liggen zoeken naar die 1ne game die je wilt spelen. Voor de film-fanaten waaronder ik er zelf 1 van ben vind ik die optische drive nog altijd handig. + niet iedereen heeft een uber netwerk om de games te downloaden en of te streamen. En elke netwerk provider heeft dan weer bepaalde download limieten. Dus voor mij mag die optische drive er nog wel een generatie of 2 in blijven zitten

  14.   
    FireBallz's avatar

    de Blu ray mag er nite uit! dan moet ik weer terug naar de Playstation 2 😕

  15.   
    assassin_MKA's avatar

    Mijn favoriete games heb ik liever op Blu-ray.

  16.   
    sander123456789's avatar

    Het argument dat het ruimte inneemt op je hardeschijf is nu nog van toepassing, maar in de nabije toekomst zullen ook Sony en Microsoft hun games via streaming aan gaan bieden. Wat mij betreft liever vandaag dan morgen: niets meer hoeven installeren en geen stukken plastic die je kwijt kan raken meer in je huis.

  17.   
    ronineter's avatar

    Wat mij betreft kunnen ze beter 2 versies van een console uitbrengen waarvan een goedkoper is zonder DVD/Blu-ray drive. Dit is meestal totaal geen probleem, Meeste Apparaten kunnen nog perfect functioneren zonder een bebaald onderdeel, Het is alleen een kwestie van de Firmware zo zetten dat dit kan.

    Zelf vind ik het leuk om van bepaalde games een fysieke kopie te hebben, Dit zijn voornamelijk de games waar ik groot fan van heb.(Ja ik heb WoT Fysiek)
    😛

  18.   
    Noice!'s avatar

    De blu-ray mag weg, zolang de red-pimple maar blijft!

  19.   
    john mor's avatar

    Ik denk dat dit gewoon aan de leeftijd ligt. Als je jong bent hecht je veel meer aan materieele waarde. Naarmate je ouder wordt begin je anders te denken en heb je liever wat minder doosjes want het pakt toch maar plaats in.

  20.   
    Musicman88's avatar

    Ik ben dan helemaal geen console fan, maar ik wil als ik de game koop gewoon dat doosje hier hebben, mooi in de kast bij de rest van de collectie, maar niet als download. Of het nu voor de consoles of voor de pc is.

  21.   
    Jeroenvk94's avatar

    Games als CoD, FIFA en Assassins Creed wil ik als hardcopy hebben. De kleinere games als WWE2K wacht ik altijd mee tot de PS Store uitverkoop heeft…
    Het hebben van een hardcopy vind ik wat hebben. Over 50 jaar heb ik nog PS4 hardcopies liggen en lachen mn kleinkinderen me waarschijnlijk uit omdat hardcopies binnekort antiek worden.

    Ik wil graag een stelling inbrengen en die luidt:
    “Het beschikbaar stellen van dure DLC is oplichterij. Gamers betalen al genoeg voor de vanilla game”