Xbox One-gamers geteisterd door ‘error 0x87dd0003’; games starten niet op

Willen we net gezellig Sunset Overdrive gaan streamen op ons Twitch-kanaal, blijkt dat de servers van Xbox LIVE in de penarie zitten! Xbox One-gamers over de hele wereld melden last te hebben van ‘error 0x87dd0003‘, die ervoor zorgt dat games in hun totaliteit niet op willen starten, terwijl de netwerkverbinding goed lijkt te werken. Het probleem houdt nu al meerdere uren aan.

Op de status-pagina van Xbox.com is aangegeven dat de Xbox LIVE-coreservices er momenteel uit liggen. Het streamen van video’s, muziek en live gameplay is nog allemaal mogelijk, maar een game opstarten kan voorlopig nog aardig moeilijk worden op de Xbox One. Microsoft is ondertussen bezig de servers weer online te krijgen, zodat iedereen zo snel mogelijk weer kan gamen op de Xbox One.

Mochten de problemen aan blijven houden, dan komt ook de geplande livestream van Sunset Overdrive op GamersNET Live in het geding. We houden je op de hoogte van de netwerkproblemen op Xbox LIVE, en natuurlijk of onze gezellige stream vanavond wel of niet doorgaat.

Update: In de loop van de avond is de storing met het inloggen op Xbox LIVE opgelost. We kunnen dus weer volop gamen.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Lijkt alleen de login server te zijn, jammer dat dit Sunset dergelijke dan ook problemen geeft.

  2.   
    Basman01's avatar

    kan ook niet inloggen ,net nu ik cod binnen heb ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ

  3.   
    Free Roamer's avatar

    ”swklijn1″ schreef, "Tsja … Koop maar een PS4 xD"

    ? Als PSN even problemen heeft is het meestal voor bijna een hele dag of meer, was hetzelfde met die DDOS een eindje geleden toen PSN weer enkele dagen plat lag. Ik ben geen fanboy maar omdat XBL even problemen heeft iemand een PS4 aanraden is wat dom

  4.   
    Basman01's avatar

    http://support.xbox.com/nl-NL/xbox-live-status

    volgens de status lijst is de error over

  5.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Free Roamer schreef, "

    ”swklijn1″ schreef, "Tsja … Koop maar een PS4 xD"

    ? Als PSN even problemen heeft is het meestal voor bijna een hele dag of meer, was hetzelfde met die DDOS een eindje geleden toen PSN weer enkele dagen plat lag. Ik ben geen fanboy maar omdat XBL even problemen heeft iemand een PS4 aanraden is wat dom"

    Inderdaad!

    Ik lees wel vaker berichten dat het PSN offline is en dan denk ik ook, ‘ach gelukkig kunnen Xbox gamers wel gewoon online’, maar dit keer is dat anders want nu is Xbox Live eventjes down. Volgende keer komt weer die Playstation Store update en dan kunnen PS gamers weer niet online, kortom, elk netwerk is wel eens on- en offline dus dat is geen reden om een ander stuk hardware te kopen.

  6.   
    Moon-Hero's avatar

    ”swklijn1″ schreef, "Tsja … Koop maar een PS4 xD"

    Hihi

  7.   
    Tom's avatar

    Nou, toch nog eventjes live geweest met Sunset Overdrive, al werkten de party-services niet echt helemaal mee. Toch geen probleem, de error heeft mij slechts drie kwartier van het gamen afgehouden. Dat kan ik nog wel behappen. ๐Ÿ™‚

  8.   
    mastertje's avatar

    Vind het nou wel grappig dat mensen die overduidelijk zaten te bashen op de ps4 om het bashen, nu hun mond houden ๐Ÿ˜† . Voor de rest: Tsja elke console heeft zo zijn problemen wat een tijdje kan duren. Geen enkel console/pc is perfect (gedurfde uitspraak voor de pc-gamers onder ons)

  9.   
    3333/3333's avatar

    mastertje schreef, " (gedurfde uitspraak voor de pc-gamers onder ons)"

    Waarom? Het is toch zo. ๐Ÿ˜‰

  10.   
    dav1d's avatar

    mastertje schreef, "Vind het nou wel grappig dat mensen die overduidelijk zaten te bashen op de ps4 om het bashen, nu hun mond houden ๐Ÿ˜† . Voor de rest: Tsja elke console heeft zo zijn problemen wat een tijdje kan duren. Geen enkel console/pc is perfect (gedurfde uitspraak voor de pc-gamers onder ons)"

    Dit is geen console probleem. Maar servers die die niet online zijn. ps4 doet het veel slechter dan x1

  11.   
    dav1d's avatar

    Free Roamer schreef, "

    ”swklijn1″ schreef, "Tsja … Koop maar een PS4 xD"

    ? Als PSN even problemen heeft is het meestal voor bijna een hele dag of meer, was hetzelfde met die DDOS een eindje geleden toen PSN weer enkele dagen plat lag. Ik ben geen fanboy maar omdat XBL even problemen heeft iemand een PS4 aanraden is wat dom"

    Precies dit

  12.   
    mastertje's avatar

    dav1d schreef, "

    ”mastertje” schreef, "Vind het nou wel grappig dat mensen die overduidelijk zaten te bashen op de ps4 om het bashen, nu hun mond houden ๐Ÿ˜† . Voor de rest: Tsja elke console heeft zo zijn problemen wat een tijdje kan duren. Geen enkel console/pc is perfect (gedurfde uitspraak voor de pc-gamers onder ons)"

    Dit is geen console probleem. Maar servers die die niet online zijn. ps4 doet het veel slechter dan x1"

    Had hier niet specifiek over een console probleem. Maar problemen behorend bij een console. Maar als jij dat zo opvat be my guest. Verder vind ik het allemaal wel meevallen qua ps4 totaal geen problemen mee. Het is maar net wat voor nieuwtjes je allemaal oppakt.

    @ Erik Rommel: Haha ja klopt. Maar kan het begrijpen als je er je zuur verdiende centjes erin steekt, het toch wel als ‘perfect’ aanvoelt

  13.   
    Daan's avatar

    Ach, vat het niet te zwaar op. Xbox-mensen doen dit bij Playstation-mensen en andersom ook. Helaas is dat meer regel dan uitzondering en moet je je vooral er niet druk om maken. Dit kan je nou eenmaal verwachten. ๐Ÿ™‚

  14.   
    FireBallz's avatar

    dus de next (curent) gen consoles hebben toch nog wat problemen…

  15.   
    noah81's avatar

    Niks van gemerkt..

  16.   
    YRD's avatar

    Ooh phew, gelukkig een tijdelijk probleem. Geen ring of deathmetal