Alles over Evolve’s derde monster: Wraith

Vandaag is de heugelijk dag dat Wraith onthuld is door Turtle Rock Studios, het derde speelbare en jaagbare Monster in Evolve. Na de brute Goliath en de magische Kraken is Wraith de meest geruisloze van de drie beesten.

Wraith is namelijk een stille jager, de ‘rogue’ onder de Monsters. Dat wil niet per definitie zeggen dat Wraith snel is, maar wel dat je tactisch te werk moet gaan met de krachten van het beest. Door te ruiken kan het Monster zijn omgeving scannen voor prooien en gevaar en met het behulp van teleporteren kun je snel je dodelijke move maken. Wraith is absoluut niet krachtig op afstand, maar als het zijn vijand eenmaal benadert, kunnen er flinke klappen vallen.

Spelende als Wraith heb je, naast het teleporteren en scannen, vier unieke krachten die je in kunt zetten in je strijd tegen de Hunters. Deze vier abilities zijn afzonderlijk te levellen door ze goed toe te passen, waarin de kunst vooral is om ze op precies het goede moment in te zetten.

Warp Blast maakt het mogelijk om in een rotsnelheid een kleine sprong te teleporteren, waarna een absurde explosie volgt op de plek van bestemming. Vooral uit de lucht lijkt deze aanval bijzonder effectief, al helemaal als je weet meerdere Hunters in dezelfde explosie te slepen. Warp Blast is daarmee een goede opening van je verschijning uit de schaduw of een goede manier om Hunters in een kluitje te verwarren en verwonden.

Abduction is een lastige, maar uiterst tactische aanval. Vanaf een enorme afstand kun je naar een tegenstander suizen, waarna je hem of haar helemaal terugneemt naar je originele plaats. Enorm handig natuurlijk als je de gebundelde Hunters van elkaar wilt scheiden. Kies bijvoorbeeld de Medic om ervoor te zorgen dat geen van de Hunters kan healen, of grijp de kans om de sterkste speler meteen te grazen te nemen.

Decoy kan Wraith inzetten als een aanval niet zoals gepland gaat of als het verwarring wil veroorzaken. Met Decoy wordt het Monster zelf namelijk onzichtbaar, terwijl een neppe versie van het Monster verder vecht. De optische illusie is met name slim om in zetten net v贸贸r je eerste kennismaking met de Hunters, die vervolgens al hun kostbare abilities lozen op je nietszeggende Decoy. Schrikken zullen ze, als je opeens achter ze de echte aanval opent.

Supernova maakt van de Wraith een pas echt gevaarlijke verschijning. Voor een korte tijd flipt het beest naar de vierde dimensie, waarin het ontzettend veel schade aan kan brengen en resistenter is tegen aanvallen van buitenaf. Een verzwakt handjevol Hunters is niet snel opgewassen tegen alle razernij die komt kijken bij een Supernova, zonder meer de sterkste troef van Wraith.

[SCREENSHOTS]

Voor Hunters zal Wraith dus een fervente verschrikking zijn. De vier jagers zullen goed op hun hoede moeten zijn en dat vooral ook blijven. Een Wraith kan elk moment toeslaan en ook weer verwdijnen, misschien wel met een teamgenoot van je. Oplettend bij elkaar blijven en goed communiceren zijn de sleutel om eens kans te maken tegenover een doorgewinterd Wraith.

Meer weten over alle nieuwigheden in Evolve zoals Wraith? Check de hands-on preview van Evolve die Tom schreef aan de hand van zijn speelsessie in Amsterdam!

  1.   
    Fabianb's avatar

    Ben nieuwsgierig naar de PS4 versie. 馃檪

  2.   
    kristianH's avatar

    Lijkt me erg tof de nieuwe monster. Vond in de alpha ook tof om te sluipen en ze dan aan te vallen als ze een beetje uit elkaar lopen. Ben benieuwd!