Cities XXL is de grootste city sim ooit

Als jij je ook geërgerd hebt aan de grootte van EA’s SimCity 2014, is de kans groot dat je Cities XL hebt geprobeerd. Deze titel van Focus Home Interactive, bekend van onder andere Farming Simulator en Blood Bowl, was met zijn gigantische steden namelijk het antwoord op deze veelgehoorde klacht. Nu Focus Home Interactive Cities XXL heeft aangekondigd, wil het hiermee de titel als ‘grootste city builder’ opnieuw veilig stellen.

De game bevat meer dan zeventig verschillende maps, waarop je ruim duizend verschillende gebouwen kunt plaatsen:

  • Over 70 huge maps across multiple terrains and landscapes, from the tropics to the mountains and all in between.
  • Region specific roads to match your country: French, English, German, etc.
  • Over 1000 buildings, many with civilian activity animations to enjoy at street level.
  • Greener options for the environment conscious, such as the park and ride, bike hire, and ability to upgrade industrial buildings to reduce emissions.
  • Unprecedented detail for the city builder genre, with multiple sky-boxes to choose from and a dynamic time-of-day.
  • Steam Workshop support to easily create, share and download new content.
  • Een grotere en betere stedenbouwer, dat is wat Focus Home Entertainment met Cities XXL probeert te bereiken. Het spel zal daarnaast groener dan ooit zijn en zelfs de optie geven om een fietsverhuur op te zetten. Ook voor de kleine details is aandacht; zo kun je van iedere burger zien wat zijn plannen zijn voor die dag.

    Bovendien zal Steam Workshop, één van de makkelijkste manieren om tegenwoordig mods te gebruiken, ondersteund worden door Cities XXL. In combinatie met meer dan duizend standaard gebouwen zal dit zonder meer zorgen voor een gigantische keuze aan steden, maar door het ontbreken van een releasedatum is het onduidelijk wanneer spelers hiervan kunnen genieten.

    Meer Cities XXL

    18/2/2015Mortdecai 0
    16/2/2015The Remaining DVD 0
    16/2/2015Nieuwe filmposter Chappie 0
    16/2/2015Cities XXL 13
    1.   
      Thijs.'s avatar

      klinkt veel belovend (:

    2.   
      ReinsNL's avatar

      Lijkt mij geweldig.
      SimCity was een hele grote teleurstelling voor mij 😥

    3.   
      irubenox's avatar

      Klinkt echt heel cool. Als alles er goet uit ziet ga ik het kopen denk ik

    4.   
      TomkingNL's avatar

      Ik zat te denken om simcity te halen, nog maar even wachten dan. En kijken hoe deze uitpakt. Het klinkt erg tof.

    5.   
      kristianH's avatar

      klinkt goed, sim city was een teleursteling vond ik.

    6.   
      Iceviper_9's avatar

      ik heb net 3 weken de laatste simcity gehaald.. nadelig vond ik de kleine mappen maar ik ben heel benieuwd hoe dit spel eruit gaat zien . ik hoop een leukere en mooiere city builder

    7.   
      DeAdSeYe's avatar

      Ik verwacht geen grote wonderen, ik heb Cities XL Limited edition, Cities XL 2011 en Cities XL 2012.

      Elk jaar brengen ze een nieuwe versie uit waar ze het grafische gedeelte hebben aangepast en ongeveer 50 nieuwe gebouwen hebben toegevoegd. Helaas, want je betaald voor elke nieuwe versie 30 tot 40 euro. Je kreeg wel korting wanneer je een oudere versie hebt gekocht, maar zelfs dit (althans bij mij) is stop gezet.

      Veel mensen zeggen, wauw 50 meer gebouwen. Dit zijn vrijwel allemaal dezelfde soort gebouwen, maar dan telkens een nieuwe skin erover heen gegooid. Dit is ook erg jammer, want ze verkopen de nieuwere versie voor het volle bedrag. Dan mag je wel meer verwachten als dit.

      Ik zag liever zo’n systeem als Train Simulator waar ze elk jaar een gratis update uitbrengen voor mensen die een oudere versie hebben. Heb je Train Simulator 2012, krijg je gratis update naar 2013 en dan weer een gratis update naar 2014.

      De content in elke nieuwe City XL is gewoon te weinig om het als volledige spel te verkopen. Dat is erg jammer, want hierdoor zijn veel mensen afgehaakt of hebben het spel een slechte beoordeling gegeven.

      Alle “hardnekkige” bugs worden ook overgenomen, sinds de begin van de serie kampt het spel met diverse bugs die naar jaren nog altijd niet zijn opgelost. De developer richt zich telkens op nieuwere versies maar bugs oplossen…..

      Niet alleen de bugs worden overgenomen, ook de single-core probleem is nog altijd levendig. Dit spel draait namelijk op een single-core, iets wat in deze tijd onacceptabel. Waarom? Simpel, het spel draait perfect maar wanneer je stad begint te groeien (laten we zeggen 500k mensen en meer), begint je FPS gigantisch in te zakken tot onspeelbaar.

      Als elke nieuwe versie een volledig nieuw spel was, was het een ander verhaal geweest. Je neemt zelfs alle bugs mee….

      Hopelijk hebben ze geleerd van hun fouten en luisteren ze dit keer ook naar hun overgebleven fans. Als ik in hun schoenen stond, zat ik alles in om mijn product zo goed mogelijk af te leveren. Dit kan een leuke kans zijn nadat Sim City zo gefaald is. Ultieme kans, toch?

      Meer als duizend gebouwen? Tjah, dat werd al bij oudere versies aangegeven. Het leuke is dan ook, als ik denk aan 1000+ gebouwen, dan denk ik aan +1000 gebouwen die ik kan bouwen. Helaas is dit niet het geval, want de meeste gebouwen veranderen wanneer je stad begint te groeien. Het zijn gewoon telkens verschillende skins.

    8.   
      Musicman88's avatar

      Ben benieuwd. Nog niets in een richting van datum bekend hierover? Of moet de development nog helemaal beginnen voor deze game?

    9.   
      Hielke's avatar

      ”Musicman88″ schreef, "Ben benieuwd. Nog niets in een richting van datum bekend hierover? Of moet de development nog helemaal beginnen voor deze game?"

      Nou ja, in de richting van niet nee. Op de site staat ‘2015’ als release date, maar als er meer bekend is zal het natuurlijk hier verschijnen.

      Ohja, wel een interresant punt in de aankondiging is het feit dat Cities XXL wel meerdere kernen in je processor zal ondersteunen! Dat zou op zichzelf al de preformance beter moeten maken. Ik kijk zeker uit naar deze titel.