Dutch Game Garden verhuist van Utrechtse Neude naar Jaarbeurs

Pronkte het pand van de Dutch Game Garden eens zo mooi op de Neude in Utrecht, krijgt GamersNET net bericht van een onverwachte verhuizing van het fort vol indie-ontwikkelaars. De Dutch Game Garden is binnenkort namelijk gevestigd in het Beatrixgebouw, bij de Jaarbeurs Utrecht.

In het nieuwe pand bij de Jaarbeurs is het voor de gevestigde gamebedrijven makkelijker om kennis uit te delen met collega’s in andere sectoren. Alexander Klöppings succesvolle geesteskind Blendle zit bijvoorbeeld sinds 2013 in hetzelfde pand en sinds kort is ook radiostation Sublime FM aanwezig op de benedenverdieping van het Beatrixgebouw.

Gedurende de afgelopen vijf jaar tijd groeide de Dutch Game Garden op de Neude tot een fenomeen in de Nederlandse game-industrie. Door indie-ontwikkelaars een gezamenlijke werkplek te bieden, leverde de instantie 300 banen op, alsmede het delen van kennis, netwerk en ervaring onder verschillende developers.

Vrijwel alle gevestigde bedrijven verhuizen mee naar het Beatrixgebouw, waar bovendien ruimte beschikbaar is voor nieuwe kantoor- en studiogelegenheden. Een aantal bedrijven dat niet mee verhuist vanuit het pand op de Neude, komt elders in Utrecht te zitten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren