Gabe Newell: Hatred verwijderen van Steam was foute keuze; game weer terug online

Het verwijderen van Hatred op Steam Greenlight was een foute beslissing, zo laat Valve-baas Gabe Newell weten. In een korte mail naar de CEO van ontwikkelaar Destructive Creations biedt Gabe Newell daarvoor zijn excuses aan. Volgens Newell biedt Steam ruimte en tools voor ontwikkelaars om content te creΓ«ren en wenst hij het team tenslotte succes met de verdere ontwikkeling van hun game. Het bericht is te lezen op de Facebook-pagina van Destructive Creations.

[SCREENSHOTS]

Dat is goed nieuws voor de grote meerderheid van de Steam-gebruikers die afgelopen maandag hun stem uitbrachten voor een release van de game op Steam. Wants ondanks dat de game maandag slechts korte tijd op Steam Greenlight stond steeg de game in rap tempo van de zevende plaats in de ranking van meest populaire game op Steam Greenlight. Wil je ook je stem alsnog uitbrengen voor de game? Kijk dan op de Steam Greenlight-pagina van Hatred.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    goed om te horen dat steam de game gewoon toe staat. ga hem zeker probereb zodra die uitkomt

  2.   
    Metalhead95's avatar

    Ik zal je zeggen this game is awesome !! i fucking love it HAHA πŸ™‚

  3.   
    3333/3333's avatar

    Inmiddels zijn er in totaal nu ruim 31.000 stemmen uitgebracht, waarvan 87 procent vindt dat de game op Steam moet verschijnen. Hatred is nu tevens de meest populaire game op Steam Greenlight. (nummer 1)

    Te lezen op de Facebook pagina van Destructive Creations.

  4.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Dat heeft Gaben goed gedaan

  5.   
    Musicman88's avatar

    Heel mooi, ben benieuwd wanneer die uitkomt. πŸ˜€

  6.   
    Jarek's avatar

    Ze hadden ook geen keus, games als Manhunt en Postal zouden ook verwijderd moeten worden als ze het eerlijk wouden doen, daarnaast zal Steam ongetwijfeld behoorlijk wat geld verdienen met deze game omdat blijkbaar enorm veel mensen in de huid van een sadistische psychopaat willen stappen.

    Ik vind het jammer en ben het er nog steeds totaal niet meer eens maar toch wens ik de mensen die wel intresse hebben veel plezier met spelen als het spel uit is. πŸ˜‰

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Fanta$y schreef, "Ze hadden ook geen keus, games als Manhunt en Postal zouden ook verwijderd moeten worden als ze het eerlijk wouden doen, daarnaast zal Steam ongetwijfeld behoorlijk wat geld verdienen met deze game omdat blijkbaar enorm veel mensen in de huid van een sadistische psychopaat willen stappen.
    Ik vind het jammer en ben het er nog steeds totaal niet meer eens maar toch wens ik de mensen die wel intresse hebben veel plezier met spelen als het spel uit is. πŸ˜‰ "

    Niemand komt aan Postal, @#&@$*! πŸ‘Ώ

    πŸ˜†

    Ik wist niet dat Manhunt ook op Steam was, misschien een leuke game voor in de kerst sale. πŸ™„

  8.   
    3333/3333's avatar

    Fanta$y schreef, "Ze hadden ook geen keus, games als Manhunt en Postal zouden ook verwijderd moeten worden als ze het eerlijk wouden doen, daarnaast zal Steam ongetwijfeld behoorlijk wat geld verdienen met deze game omdat blijkbaar enorm veel mensen in de huid van een sadistische psychopaat willen stappen.
    Ik vind het jammer en ben het er nog steeds totaal niet meer eens maar toch wens ik de mensen die wel intresse hebben veel plezier met spelen als het spel uit is. πŸ˜‰ "

    Ik denk dat Valve besloten heeft om naar hun community te luisteren. Ik was gisteren ook al verbaasd dat de game ondanks zijn populariteit verwijderd was. De band die Valve heeft met zijn community is uniek. De community produceert namelijk meer content dan Valve zelf.

    De keuze om naar de wensen van de community te luisteren zal dan waarschijnlijk ook doorslaggevend zijn geweest. Niet zo zeer de ethische kwestie die rond de game hangt. Om het geld hoeft Valve het al helemaal niet te doen, dat zal hen echt worst wezen.

  9.   
    Jarek's avatar

    DeAdSeYe schreef, " Ik wist niet dat Manhunt ook op Steam was, misschien een leuke game voor in de kerst sale. πŸ™„ "

    In Nederland wel, in bepaalde landen is die game wel verboden. πŸ˜›

    Erik Rommel schreef, "
    De keuze om naar de wensen van de community te luisteren zal dan waarschijnlijk ook doorslaggevend zijn geweest. Niet zo zeer de ethische kwestie die rond de game hangt.
    "

    Daar heb je ook wel weer een punt, want Fist of Jesus is ook nog steeds beschikbaar op Steam en daar waren heel veel christenen op tegen.

  10.   
    Flapjack's avatar

    ik vind dit wel slap… steam laat hier totaal geen ruggegraat zien; ik haal een game offline? nee toch maar niet anders wordt publiek boos en daarom zet ik mijn principes maar aan de kant…-_-. ook een vorm van reputatie bescherming, maar toch beetje vreemd ofso…

  11.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Of het was echt een foutje, en willen ze dit weer rechtzetten.
    Wanneer het een foutje is, moet je direct en eerlijk zijn. Geen poes pas en toch je fout recht praten of te doen alsof er helemaal geen foutje is gemaakt.

  12.   
    Kenneloth's avatar

    Flapjack schreef, "ik vind dit wel slap… steam laat hier totaal geen ruggegraat zien; ik haal een game offline? nee toch maar niet anders wordt publiek boos en daarom zet ik mijn principes maar aan de kant…-_-. ook een vorm van reputatie bescherming, maar toch beetje vreemd ofso…"

    Hoezo slap? Steam is een community apart en Gabe heeft het zich aangetrokken. Hiermee laat Valve duidelijk zien dat ze echt wel naar hun klanten luisteren!

    Nu over de game zelf, ik begreep ook niet goed waarom Valve dit heeft verwijderd. Er staan games als Carmageddon en Postal op Steam waarom zou Hatred daar niet tussen passen.