Respawn werkt aan nieuwe game die niet gerelateerd is aan Titanfall

Eerder dit jaar verraste Respawn Entertainment vriend en vijand met Titanfall, een actievolle multiplayer-shooter die hoge ogen wist te gooien. Hoewel Titanfall pas net in de winkels ligt, gaan er nu al geruchten over een sequel. Het is nog onduidelijk of Respawn hier inderdaad al aan werkt, maar één ding is zeker: de studio werkt momenteel sowieso aan een compleet nieuwe game.

Dat blijkt uit een interview met Respawn-baas Vince Zampella. De beste man liet weten dat de studio momenteel is onderverdeeld in twee teams en één daarvan werkt aan een project dat niets met Titanfall te maken heeft:

There is a second team. Non-Titanfall related… The Titanfall team still exists as a fully functional team… We have another team in pre-production that’s smaller, just starting up. But it’s a much smaller group at this point.
Eerder dit jaar voegde Stig Asmussen, de ontwikkelingsleider van God of War 3, zich bij Respawn. Destijds werd al aangegeven dat hij niet aan Titanfall zou gaan werken.

Uit het interview bleek tevens dat Titanfall inmiddels bijna 8 miljoen unieke spelers heeft. Ook gaf Zampella aan dat hij bereid is om een free-to-play-game te overwegen, maar tegelijkertijd benadrukt hij dat dit niet de richting is die hij nu met Titanfall op wil.

Daarnaast meldde Zampella dat toekomstige games van Respawn waarschijnlijk op Steam zullen verschijnen. Hij liet doorschijnen spijt te hebben van de keuze om de shooter niet naar Steam te brengen:

I think we should not make that same decision again.
Volgens Zampella hoeven we in 2015 niets van Respawn te verwachten en zullen medewerkers van de studio volgend jaar vooral “met de hoofden naar beneden hard aan het werk” zijn.

  1.   
    Hielke's avatar

    Net in de winkel? Titanfall is van maart, ik ken wel zeker sluipmoordenaar-franchises waarvan nieuwe delen sneller in het licht komen… :p