Tetris te zwaar voor PlayStation 4

Tetris is één van de oudste games ter wereld en was al te spelen op de NES en de GameBoy. Je zou dus verwachten dat jouw gloednieuwe new-gen console, die Full HD-explosies op het scherm tovert alsof het lentebriesjes zijn, dit decennia oude spelletje wel probleemloos kan draaien. Think again.

Tetris Ultimate, dat eerder deze week verscheen voor de PlayStation 4 en Xbox One, blijkt namelijk te zwaar te zijn voor de new-gen consoles. Althans: daar lijkt het op, want zoals je in onderstaande video kunt zien draait het spel voor geen meter. De game loopt in het menu al vast en wanneer je een potje Tetris start, begint de echte ellende pas.

Natuurlijk ligt dit niet aan de hardware van de PlayStation 4 maar aan de gebrekkige ontwikkeling van Ubisoft, dat eerder dit jaar met onder andere Assassin’s Creed: Unity en The Crew al bewees moeite te hebben om werkende games uit te brengen. We hopen op een snelle patch, want het is stiekem natuurlijk wel een beetje sneu dat Tetris niet fatsoenlijk kan draaien op Sony’s new-gen-bakbeest.

  1.   
    King of Heroes's avatar

    Ubisoft, Ubisoft, Ubisoft toch…

    Leren uit uw fouten is blijkbaar teveel gevraagd..

  2.   
    Hillianii's avatar

    Ubisoft gaat denk ik niet zo goed meer..

  3.   
    Tom 2.0's avatar

    Er zit iets compleet verkeerds in de productie pipeline die Ubisoft hanteert. Al was dit een zeer vermakelijk bericht voor de brakke zondag ochtend 😛

  4.   
    Iceviper_9's avatar

    hoe kan dit gebeuren.. een spel wat zo simpel is en niet veel vraagt en dan nog dit soort problemen hebben. I hoor t de meeste al zeggen.. UBISOFT

  5.   
    bjorntukkertje's avatar

    Tjonge jonge Ubisoft, nu begint het wel en beetje triest te worden

  6.   
    fabiankok's avatar

    Verwachtte een GamersNEP nieuwsbericht, gosh wat is dit triest!

  7.   
    Thijs.'s avatar

    nieuwsbericht : het uitbrengen van half ontwikkelde games erg populair.

  8.   
    ShadyXL's avatar

    Unity kon ik nog wel snappen, maar dit.. Hoe kun je DIT nou niet weten voordat je het spel uitbrengt? Dat ie zo erg vastloopt is toch echt niet moeilijk om te zien?

  9.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Alleen Ubisoft zou een simpel spel als Tetris kunnen verkloten. Wat is het volgende? Een companion app met microtransacties? DLC waar je je scheel aan betaalt? Misschien komt er over een maand wel een patch van 40 gb om sommige problemen te verhelpen. Zou me niks verbazen als het draait op 30fps zodat je Tetris kan spelen alsof je in een film zit

  10.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dit spel is niet te zwaar maar slecht geprogrammeerd, dat is een groot verschil!

    Ik ben zéér negatief over Ubisoft, vooral de laatste nieuwste games die ze uitbrengen. Stuk voor stuk zijn ze slecht geprogrammeerd.

    Maar The Crew was toch een verrassing. De beta draaide vele malen slechter als op release, laten we nu niet elke game over 1 kam scheren. Maar op het algemeen brengt Ubisoft slecht geprogrammeerde games uit.

  11.   
    Leukste's avatar

    Eerder werd de vraag al gesteld of we CoD moe waren? Ik geloof dat een boel mensen nu Ubisoft moe beginnen te worden.

  12.   
    Dannytjuh's avatar

    Titel: ‘Tetris te zwaar voor PlayStation 4’

    Tekst: ‘Natuurlijk ligt dit niet aan de hardware van de PlayStation 4 maar aan de gebrekkige ontwikkeling van Ubisoft,’

    Foei Gamersnet.

  13.   
    petiertje's avatar

    Uhm, ik denk dat Dhr. van Dalen (die dikke) weer iets te doen heeft. > Ubisoft -~Betekenis.; Uitspraak, regelmatig gebezigd voor het omschrijven van een gebrekkig product in de videogame industrie.~ < Zo iets dergelijks denk ik. Zonder gekheid, Hoe is het in (vul zelf maar in)naam mogelijk dat ze een game als Tetris nog kunnen verknallen. Er moeten daar echt wat lead programmeurs of testers o.i.d. uit, ongelofelijk hoe slecht ze bezig zijn de laatste tijd. Het begint zelfs een beetje vermakelijk te worden, hoewel ik medelijden heb met de goede mensen die daar werken. Je durft nu niet echt meer te zeggen dat je bij Ubisoft werkt lijkt mij. 🙂

  14.   
    mattioza's avatar

    Raar dat Far Cry 4 en the crew geen grote problemen hebben, blijkbaar maar bepaalde stukken van Ubisoft die niet goed werken.

  15.   
    Goldcobra's avatar

    Maar dit is natuurlijk niet zomaar Tetris, dit is wel Tetris Ultimate