GamersNEP Nieuws: PlayStation Vita laat support voor spelapplicaties vallen


San Mateo – Sony heeft het te doen met de PlayStation Vita. Nadat het Japanse gigantenconcern de ondersteuning voor YouTube en Maps afkapte, is het nu ook de beurt aan andere applicaties voor Sony’s draagbare apparaat. Met name de functie waarmee de Vita zogenaamde videospelletjes af kan spelen, wordt binnenkort geschrapt. Vita-gebruikers die na 20 april hun meest geliefde zakcomputer updaten, zijn vanaf dat moment niet meer in staat om games af te spelen met de handheld.

De reden voor deze opmerkelijke gang van zaken? Sony was zeer duidelijk in een gesprek met GamersNET: het apparaat was nooit echt bedoeld om spelletjes mee te spelen. De focus van de PlayStation Vita lag al tijdens vroege stages van ontwikkeling op compleet andere zaken, aldus Sony topman en visionair Ray Gequit:

Looking at the PlayStation Vita, it is clear that is not meant for gaming purposes. We wanted the device to be the ‘next big thing’, which meant supporting social media like Twitter, Facebook and Tinder, as well as equiping it with hardware for SavNat-applications and peer-to-peer messaging services. The support for games just gradually found it’s place on the [PlayStation] Vita, but it never was our main purpose for this particular device.
De Vita was dus bedoeld als een high-end communicatie-apparaat met knopjes, pookjes en een cameraatje. Dat toevallig ook een aantal spelletjes hun weg naar de PlayStation Vita vonden, was slechts toeval. Sony raadde spelontwikkelaars dan ook immer af om games te creëren voor het apparaat, aangezien dat ‘nooit de bedoeling was’.

Nu YouTube, de navigatie-applicaties en straks dus ook videospelletjes uitgezwaaid worden door de PlayStation Vita, blijven alleen de core-services van het Japanse prachtapparaat over. Wij van GamersNET kunnen niet wachten om straks, zonder afleiding, lekker er op los te chatten, eindeloos door Facebook te scrollen en middelmatige foto’s te maken op onze PlayStation Vita’s. De toekomst is wederom rooskleurig voor Sony’s legendarische handheld!

DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

  1.   
    23tygo's avatar

    haha leuk geschreven jongens!

  2.   
    stoneface's avatar

    zieklachen…

  3.   
    Tom 2.0's avatar

    Maar ze hebben wel gelijk hoor. Ik gebruik m’n Playstation Vita uitsluitend voor Tinder 🙂

  4.   
    Valent!jn's avatar

    ”Tom 2.0″ schreef, "Maar ze hebben wel gelijk hoor. Ik gebruik m’n Playstation Vita uitsluitend voor Tinder 🙂 "

    Had jij geen vriendin, Tom? 😉

  5.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Leuk bedacht #wwe

  6.   
    Bram_M99's avatar

    Zonde! Ik heb zelf geen Vita, maar als ik bij vrienden was is het altijd wel leuk om daar YouTube op te kijken… Te weinig geld om een nieuwe licentie te kopen?