Japanse consolemarkt op laagste punt in 24 jaar

Het gaat niet goed met de verkoop van gameconsoles in Japan. In 2014 daalde het aantal verkochte consoles en handhelds wederom, waardoor het laagste punt in 24 jaar werd bereikt.

Sinds de SNES in 1990 verscheen in Japan zijn de verkoopcijfers nog nooit zo slecht geweest. Zelfs de release van zowel de PlayStation 4 als de Xbox One kon hier geen verandering in brengen.

Ook de software-verkopen vallen tegen. In 2014 brachten alle verkochte games voor zowel de consoles als de handhelds gezamenlijk 369 miljard Japanse yen (2,6 miljard euro) in het laatje. In 2007 was dit getal met 688 miljard yen (4,9 miljard euro) bijna twee keer zo hoog.


Nintendo is nog steeds het populairst in het land van de rijzende zon. De tien bestverkochte games van 2014 waren allemaal voor Nintendo-platformen en acht daarvan waren 3DS-games. Het komt dus niet als een verrassing dat de 3DS de bestverkochte console/handheld was in Japan, met 3,1 miljoen verkochte exemplaren in 2014. De 3DS RPG Yo-kai Watch 2 werd door ruim 3 miljoen Japanners gekocht en was daarmee de populairste game.

Geloof het of niet, maar de Vita was de op één na bestverkochte handheld/console in 2014. Dit apparaat ging vorig jaar in Japan maar liefst 1,1 miljoen keer over de toonbank.

Als we één conclusie kunnen trekken, is het dus wel dat de smaak van Japanners flink verschilt met die van ons westerlingen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren